Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 5 февруари 2010 г.

Десницата настоява Президентът Георги (Гоце) Първанов да отговори пред Парламента на пет крайно неудобни за него въпроса

Препубликувано от тук, т.е. от блога на Мартин Димитров: Първанов да отговори на 5 въпроса

СДС и Синята коалиция настояваме държавният глава незабавно да отговори на следните 5 въпроса:

1.Защо Президентът не възрази на опитите да бъде узаконено безконтролното следене на българските граждани? Този въпрос става още по-остър поради агентурното минало на Президента.

2.Какво е отношението му по заплахата България да загуби стотици милиони евро, заради далаверите със замени на земи, които бяха извършени от създаденото от самия него правителство на БСП, ДПС и НДСВ?

3.Как оценява доказателството, което СДС даде, че Ахмед Доган наистина е разпределял порциите в държавата?

4.Осъзнава ли, че докато продължава да мълчи за спонсорите си, които са подсъдими за злоупотреби с европейски фондове, пречи за връщането на доверието на европейските партньори в България?

5.Защо не възрази категорично срещу сделките с корвети, фрегати и правителствени самолети, а едва когато реши, че неговите лични правомощия са засегнати, се направи на загрижен и наложи вето на Закона за отбраната?

СДС и Синята коалиция няма да подкрепи ветото на Президента върху закона за отбраната - и ще подкрепим отново предложения от правителството законопроект.

Настояваме обаче Президентът Георги Първанов – Гоце да дойде в Народното събрание и да отговори на тези 5 въпроса. Ако не го направи, Президентът губи окончателно моралното си право отново да прави заявки за участие в бъдещия политически живот на страната.

3 коментара:

Анонимен каза...

Сергей Станишев
Какво искате бе циркаджии, нали ви е отговорил. На снимката се вижда отговора.

Анонимен каза...

Десницата да отговори защо гласува вкупом измененията на Закона за митингите и шествията със забрана за такива прояви около Парламента, Министерския съвет и Президенството.

Ангел Грънчаров каза...

Десницата не е гласувала тия изменения, драга таваришческа душо!