Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 февруари 2010 г.

Ценна читателска подкрепа за списание ИДЕИ

Ето че дръзвам да отговоря на анкетата Ви:

1. Щом като идеята е “читателите да споделят всичко, да пишат, да коментират" - ИДЕИ е доста точно избрано, а и не е префърцунено.

2. Едно „книжно философско списание” може да го четеш навсякъде, дори и на свещ.

3. Периодичността зависи от вас - авторите и издателите. Ако темите са интересни и авторите - талантливи, ние, читателите, нямаме проблем. Но 4 книжки годишно е добре - за да имате възможност да подберете зърното от плявата, с която, може би, ще ви засипят някои „талантливи колеги” на д-р Бакалова.

4. Това е много труден въпрос - дори и социологически проучвания няма да ви отговорят. Ако има интерес при един тримесечен интервал могат да се правят и „допечатки”, мисля, че това се прилага при вестниците; може да се изпробва и със списание.

5. След като вестниците с бая ти новини и клюки се продават по 1-2 лв. защо списанието да не е 4-5 лв.? Това зависи от разходите за хонорари (макар и символични), отпечатване и други разходи, включително и малка печалба. Нали вече не сме комунизъм, при който за работа се приемаше само физическия труд?! Абонамент трябва да има, примерно 4 книжки по 5 лв. прави 20 лв.; това са 2 билета за кино (да не сравняваме с цигари и кафета).

Написа: Мара Попович, София

Няма коментари: