Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 11 март 2010 г.

Защо Гоце Първанов е не "държавен глава", а мръсен и продажен, готов на всякаква употреба, проституиращ политически задник на България?

Г-н Иво Инджев е написал в блога си един превъзходен текст под заглавието Главата на държавата се плези на Брюксел пред децата на България, който ме вдъхнови и провокира да напиша следната реплика:

Текстът много ми хареса, с едно уточнение, с една забележка, касаеща заглавието; смятам, че заглавието

Главата на държавата се плези на Брюксел пред децата на България

трябва да се промени така:

Задникът на България се плези на Брюксел пред децата на България

Защо така ли? Ето защо:

Гоце Първанов загуби всякакво морално право да представя България, да символизира единството на българския народ, той продаде на Путин националните интереси на европейска България, той е проводник тук не на българските, а на руските имперски интереси, той се дискредитира дотам, а нравственото му израждане е до такава степен напреднало, че според скромната ми оценка не заслужава да бъде наричан "държавен глава на България", щото това наименование, употребено спрямо него, е позор за България и за всички българи. По тази причина и на това основание аз лично, независимо че съм общо взето скромен, възпитан, толерантен човек, не мога да предложа друга метафора за обозначаване на реалната, на истинската ситуация около и във връзка с лицето Гоце Първанов, освен тази:

Гоце Първанов не е глава, той е задникът на България. Нравственият задник на България, най-мръсното в морално отношение, с което разполагаме, но което поради глупост, неразбиране и безсрамие сме извели на челото си, на фасадата си - като страна, като нация, като култура ако щете! Срам и резил че търпим още това нетърпимо положение!!!

Да, той е нравственият задник на България - и този образ добре се синхронизира с образа на една друга метафора, която често се употребява по повод и във връзка с него: с външния, с открития дъсчен нужник в Сирищник, от който е тръгнало развитието на този навлек. Снимката на този порутен нужник господарите на Гоце публикуваха във един влиятелен вестник на другия ден след като Гоце се възвиси дотам, че стана "държавен глава на България"; тия негови истински господари тогава му рекоха: внимавай много какво ще правиш оттук-нататък, щото ако не играеш по нашата свирка, ти, драги ми сирищнически заднико, ще се върнеш при любимия си нужник в Сирищник, там, откъдето си тръгнал!

Гоце явно така се ужаси от това грозно предупреждение, че вече осма година така усърдно изпълнява мръсните поръчки на господарите си, че вече явно заслужи да не го връщат никога вече при нужника му в Сирищник; но това не му пречи да си остане завинаги един най-презрян политически задник, какъвто, впрочем, винаги е бил. Понеже друго такива като него не могат да бъдат. А е несправедливо, даже обидно е задник да наричаш "глава", съгласете се в правотата на моите думи, на моята критика, драги ми г-н Инджев!

Това исках да вметна към иначе блестящия текст на г-н Инджев. Моите уважения към автора, към изтъкнатия наш журналист, който толкова пострада от гнева на споменатия политически задник.

Искам да завърша с израз на моето лично, човешко и гражданско презрение към особата на този, който, за наш срам, все още се кичи с титлата "държавен глава на България", докато всъщност не е друго, освен един мръсен и продажен, готов на всякаква употреба, проституиращ политически задник. Туй имах да кажа тая сутрин, приятен ден желая на всички!

Пък ако някой се позамисли повечко върху думите ми, особено пък ако и се възмути силно заради казаното, независимо в каква посока, то с това считам, че съм изпълнил една най-важна своя цел: да помогна да се подбудят (и пробудят) повече хора, та да направим нещичко - за да разчистим тая смръдлива и гнусна кочина, пълна със задници, лакоми зурли, въртиопашки, месища и много тучна сланина, в която се превърна политическият живот на многострадалното ни Отечество. Особено през последните 8 години, в които допуснахме задник да е глава и образ на самата България!


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

10 коментара:

Анонимен каза...

Колкото до Първанов имам чувството, че все повече прави глупости. Лошото е, че дискредитира президентската институция. Той ще си отиде, но наследникът му трябва да работи за да възвърне доверието на самата институция. Дано успее.
Наблюдавам в Италия, че това е най уважаваната институция, но и самия президент доказва, че е президент на народа, а не на партиите.
А колкото до снимката....просто задника е много хубав не заслужава да се сравнява с Първанов.

Анонимен каза...

Коментари

1.
keimancho
около 1 час

Знам, че често сте ставали жертва на мойте критики, но вие г-н Грънчаров сте най-голямата гола вода, която е посмяла да се нарече философ и да пише книги за да предава знанията си. Вие не сте философ вие не сте учен вие сте една злобна стара лелка, която обича махленски да клюкарства и плюе. Тази статия и глупостите, който плямпахте в продължение на половин час вчера, във видео коментарите ви, за библията са точно това клюките на една проста махленска клюкарка, която няма зрънце своя мисъл.

2.
stoian_ti
около 1 час

Защото и пове4ето политици,у нас са такива.Изащото е агент Гоце.

3.
pta
23 минути

АПЛОДИСМЕНТИ ЗА СТАТИЯТА!!!! Браво! Истината боли, но е точно такава каквато я описвате! БРАВО!

Анонимен каза...

Чехов говорил: «В человеке должно быть все прекрасно: и лицо, и одежда, и душа, и мысли…
И все пак у човека всичко трябва да е прекрасно. Но пък чак всичко в човека не може да е прекрасно. А дори и да може, това няма да е човек, ами пън! Така че продължавайте смело в тоя дух, г-н Грънчаров!

едно дете на думите

Анонимен каза...

За такива статии се вкарва в затвора,зарди обида !!!

Ангел Грънчаров каза...

Какво му е обидното в думата "задник"? Защо да считаме, че задник е обидна дума? Задник е дума, обозначаваща част от тялото, подобно на думи като "глава", "ръка", "нога", "торс", "черва"... Значи думата "глава" е достойна за почит и уважение, и затова наричаме президента си "държавен глава", а израза "държавен задник" Ви се вижда обидна, моля, обяснете защо?! То и думата "глава" не е винаги "културна дума", щото ако някой попита "За коя глава става дума?" и нещата придобиват съвсем друг смисъл, нали? А пробвайте да живеете без задника си, а? На заника си седим, благодарение на него осъществяваме такава жизнено-важна функция като отделянето на фекалии (екскременти): а опитайте да живеете без да посещавате тоалетната. Между впрочем, и всеобщо уважаваният ни президент, предполагам, също има задник, и също посещава тоалетната, нал не отричате това? И какво тогава е обидното, да не искате да кажете, че Гоце, подобно на ангелчетата, не ходи до нужник, не се облекчава там, не ползва тоалетна хартия и пр.? Ами разсъдете малко: човек, който не ходи д нужника, се превръща в торба с лайна (пардон!), такъв човек не може да живее и два дена без да се пръсне подобно на оня целофан с лайна, за който говореше любимият ни премиер, когато преди време изрече знаменитите си думи "Политиката е лайно в целофан, което аз искам да фърля във вентилатора!", нали нещо такова рече он тогава? Та апелирам да мислте повечко когато ме обвинявате в обида спрямо държавния зад... падон, глава на България...

Анонимен каза...

Заради смисъсала,който се влага.Аз в цялата статия не видях нещо смислено,освен обиди и клевети.Когато нещо не ти харесва казваш защо,и след това представяш доказателств.А тук,само обиди и непотвърдени твърдения.Не че не съм съгласен за политиката и политиците като цяло.

Анонимен каза...

Щом задник не е обидна дума то с удоволствие ще ви нарека най-големият ЗАДНИК, който съм виждал да ползва словото по такъв начин.
Не е необхозимо да Ви обяснявам разликата между главата и всички останали изброени от вас органи, но все пак само в нея се намира нещото, което вие така пошло използвате.
Срам ме е, че на нашия прекрасен български език са изречени такива думи за човек, който е на такъв пост, защото който не уважава институцията, не би уважавал и народа и страната си. Сигурно Вие отдавна сте извън пределите на прекрасната ни Родина и слава Богу. Мястото Ви не е тук и в пряк и в преносен смисъл!

Rosen Hinkov каза...

Относно лицето Гоце, определението задник е много точно и уместно и мръсен също, неумит демек.

Ангел Грънчаров каза...

Определението "задник" съм го дал по отношение на емпирическото лице, носещо името Гоце Първанов, разбира се, че не съм и не мога да нарека президентската институция "задник", щото това е тъпо. Отъждествяването на институцията с лицето, което временно се свързва с нея, е характерно за тоталитарните режими, другояче, то е проява на сталинизмо-комунизъм в действие. Това, че Гоце се отъждествява с институцията президент, показва, че по убеждение е първосортен комунисто-сталинист. Подобно на своя кремълски наставник и господар Путин...

Анонимен каза...

4.
sondata
около 4 часа

keimancho, не разбирам, какво й е на статията? Едва ли някой е на по-различно мнение от това на автора. Мисля, че ˝задник˝ е най-мекото определение, което може да се даде на т.н. ни президент

5.
tuzemec
около 4 часа

първанов-задник.

6.
tanika
около 4 часа

Това на картинката е хубаво женско дупе. Авторът да намери подходящо онагледяване на тезата си ! ! !

7.
mam000
около 3 часа

И аз не съм съгласна със статията. Кое дава право на автора да сравнява красивото ми дупенце с този грозен доносник Гоце??? И въобще не мога да си представя, че има задник, около който мирише толкова лошо, както около Гоце - Марин, БСП, Шесто главно и т.н.

8.
badmin
около 1 час

афтора е пълен олигофрен