Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 30 март 2010 г.

Русский (п)Резидент гоцэ пырванав как спирачка на прогреса в европейска България

На едно място, както обикновено става тия дни, се е зародила интересна дискусия около негова милост госин Президента гоцэ сэдэфчавич пырванав и относно основателността на начина, по който е мотивирано искането за предсрачно освобождаване на поста от тая особа. Ето и моя коментар там:

Драги Георгиев, спорът, който наченахте, е изцяло схоластически; драги ми Георгиев, доверени на КГБ ченгета като гоце сэдефчавич пырванав (подкрепям, както забелязвате, предложението на Стамбо винаги да пишем с малки букви и на съветски език името му, показвайки отношението си към светиня му!) имат право да правят всичко, понеже по презумпция са над всякакъв закон, понеже са конспиратори от класа, понеже за тях правилата и законът не значат нищо.

От гледна точка на казаното няма никакво значение в какво качество говори сэдэфчович, в институционално или лично, още повече че за такова чудо (имам предвид качеството "личностност") спрямо него, лишения изцяло от личност (нали тъкмо он се тупка по гърдите да се хвали, че бил изцяло „социален“, сиреч е „загърбил“ съвсем личностното!?), съвсем не може да се говори. Но това не значи, че сэдэфчовыч е „човекът-институция“, сиреч, и в тоалетната да издава звуци, те трябва да бъдат приемани и стриктно записвани като звуци, издавани от институционалните му черва.

Иначе признавам, че казусът е заплетен, че пырванав сэдэфчавич е „чудо природы“, феномен политическава безличия, поради което трудно може да бъде квалифициран както и да било. Он просто е един ходещ на два крака резил и колкото по-навреме бъде изхвърлен от трона си, толкова по-скоро ще можем да разчитаме на някаква промяна.

Понеже такива като него са спирачки на прогреса, иначе казано, на родния му руски език, они – тормоза прогресса!

(Пардон, на сирычническава язика не знаю как можно выгаварит эта?!)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: