Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 30 март 2010 г.

В тази ужасна криза нека да се даде икономическата и финансова власт на Иван Костов, доказан експерт по преодоляването на тежки кризи

На едно място открих следната публикация: Давате ли на Бойко Борисов още 1 година и половина?. На така поставения въпрос много хора дават твърде интересни, безкрайно показателни за настроенията в недрата на българската народна душа отговори, които публикувам и тук:

моряк: НАЙ-СЪЩЕСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК Е ИВАН КОСТОВ, НО И НА БОЙКО ТРЯБВА ТВЪРДО ДА СЕ ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ. СИТУАЦИЯТА ГО ИЗИСКВА. ЩЕ СЕ ОПРАВИМ СТАБИЛНО И ЩЕ СПРЕМ ДА СЕ ЛУТАМЕ ОКОЛО ДЪНОТО ЕДВА ТОГАВА, КОГАТО В ПАРЛАМЕНТА НЕ ОСТАНЕ НИТО ЕДИН КОМУНИСТ И НИТО ЕДНО ЧЕНГЕ ИЛИ ДОНОСНИК.

Adolfo: Не, откакто се помня все някой се учи да ни управлява. Стига експерименти! Или да прави каквото трябва да се прави или да си ходи!

AVATAR222: ДА! Твърдо "ДА". Бойко Борисов е МЪЖ, НА КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЯРВА. Алтернативата е ТРИГЛАВАТА, КРАДЛИВА, КОРУМПИРАНА ЛАМЯ: НДСВ, БСП, ДПС.

iagod4e: Категорично ДА, най-накрая нещо се прави, чистят се гнойните рани, пукат се мехури и за съжаление всеки ден лъсват гигантските корупционни схеми. Да, съгласен съм, че в кризата няма време за губене, но сега са на власт, сега чистят Авгиеви коалиционни обори.

Змей_Горянин: На мястото на г-н Борисов бих желал да видя един уравновесен човек, като например един двойник на Папаандреу. Знаете ли, опитвам се да разбера Борисов. Не разбирам само защо един човек, който би направил немалко за държавата, ако беше останал в системата на МВР се захвана с цялостното управление на страната. Не е ли ясно, че държавата силно се нуждае от своя собственост, където да генерира свои независими печалби, за да влага тези средства за толкова много разходи, които й се налага да направи. Предстоящата приватизация само ще влоши положението на гражданина, който изкарва хляба си с труда си. Алтернатива на Борисов, разбира се, има, но не разбирам стремежа му да се противопоставя на всичко, което не е от неговия отбор. Необходимо ни е експертно правителство на националния консенсус, а в него има място и за Бойко Борисов и за опита му в МВР. Нужен ни е човек, който умее да събира екип, а не личност, която да трупа конфликти, а след това да оправдава грешките си с голямото напрежение под което е принуден да работи. Глупости като тази с Цанков камък струва скъпо и на други.

ivanov: Всички, които са виновни да ходят в затвора! Останалата част от държавата обаче (извън службите и МВР) да се занимават с държавни дела, а не с полицейски.

Някой: Към момента се натрупа голямо недоволство, което ще срине мн доверието към кабинета, но реформитр са тежки, така че при липсата на алтернатива най-вероятно Борисов ще остане предпочитан вариант

Гошо: За съжаление си прав.

Сол: Злоупотребилите с държавни средства да бъдат задължавани да ги връщат в троен рамер!!! Не народа да плаша далаверите им!!! Ако направите това - ПОДКРЕПА!

Lomonosov: Каква година и половина?! Ако продължават с неадекватното си поведение то до пловин година идва МВФ. И тогава вече наистина става страшно. Бюджетните заплати ще паднат с 20-30%, плюс съкращения в тази сфера, плюс прогресивно данъчно облагане. Изисква се смелост, а не да се надлъгваме как с данък върху печалбите ще пълним хазната. Нека се даде икономическата власт в ръцете на Костов! И да не се пречи на Цветанов!

Гошо: Костов откога чака...

alexfox80: Осем години разруха и грабителство ако може да ги поправи в условията на световна икономическа криза само за година и половина, ще стисна и зъбите на съседа!

Stefanbg: Дотука само приказки. Още ли трябва да се лъжем

демократичен: Какво значение има? След това "отстраняване" следващото правителство ще се казва "Първанов"!

Piшman Bulgar: Не!

bobo85: То и един друг казваше за 800 дни и народа сега го забрави. Да не стане и сега като сетне и ББ-то да бъде забравен с нови избори. С две думи: за Бога, братя, не вервайте на таквиз водачи вече.

Баранов: С искането си на кредит от време за година и половина, ББ показва, че не познава в дълбочина проблемите, които стоят пред общия ни живот в Общество. Година и половина е малко време, а като не знаем какво да го правим, то става "миг от време"...

Гошо: ... като не знае какво да прави...

flatko: Има два варианта: или е поредният прах в очите на хората (след многото кражби идва някой съвсем нов и неопетнен, както стана с царя), за да си траят и да чакат "да му дойде времето", или бат'Бойко се е намерил в чудо от грабежите на предишните и се чуди как да върже съдраната торба. Като знам какви гнусни и нагли създания бяха предните, второто хич не е за изключване...

ftichi: Давам си подкрепата защото за реформите е нужно време и работа а не кражби и празни обещания както правеше БСП И ДПС

emilkiki1: Да си ходи следващият, ако и той не се справи или краде пак и пак до последно докато не се опомнят тези мародери.

Гошо: Ние не сме толкова неразбиращи. Знаем, че излизането от трапа е бавно и трудно. Обаче когато виждаш, че вождът не е наясно какво да прави, лута се, шикалкави, отвлича вниманието с екшъни и недоказани обвинения срещу бившите... Какво доверие, какви пет гроша?!

KL: На последните парламентарни избори хората упълномощиха своите представители да управляват държавата през следващите няколко години. По Конституция най-голямата парламентарна група получи правото да състави правителството на страната. Една от неговите основни задачи е да извърши необходимите социално-икономически реформи, свързани с преодоляване на негативните последици от световната криза. Тези действия могат да бъдат успешно реализирани, когато е налице силна обществена подкрепа и разбиране, при спазване на принципите на солидарност и социална справедливост.

DaKurlzz: Добре бе хора, вие очаквахте Бойко да дойде на власт, да щракне с пръст и айде, всичко е готово и всички сме щастливи... ми за тези неща трябва време. Господ да слезе да ни управлява и вие пак ще недоволствате... като сте толкова просветлени идете и заемете неговият пост, а до колкото знам на изборите спечели с много голям процент, за това потрайте ;-)

Малчо Петрунов: Аз... му давам още малко да ме ядоса.

Ебелина: Ти не си Малчо Петрунов, а Малчо КРАТУНОВ!

solalis: Ако и останалата година и полвина я кара по този начин, хаотично без ясна визия, какво да се прави, може би вече няма да има държава. 45 години чакахме да строим различни фази на оциализъм. Доверие на кредит давахме и през 20-те години демокрация. Стига толкова. Не желаем да се доверяваме - искаме реални действия.

демократичен: Бойко, мани го тоя Костов, за кво ти е тая баластра?

eltico: Бойко Бойко ние доверие ти дадохме, ама както си я подкарал май самичък ще си падаш, народа ти го каза ясно че трябва да очистиш комунягите и да не взимаш екстремни за народа решения, за сега не вървиш по пътя!!!!!!!!

демократичен: Ами то Костов май е бил в КГБ?

Ебелина: Кратуно, кратуно...

Борада: Ще изкара 10 годишен мандат. Дръжте се, комсомолци!

демократичен: Ами Костов кво ша прай сега, че той май е бил даже в КГБ!

демократичен: Той ще си изкара мандата, ама трябва да разчисти боклука в ГЕРБ!

chubritsa: Още година да измислят антикризисни мерки и половина да почнат да ги предложат? То с досегашните стават около 800 дни. (верваите МУ!)

Ебелина: ДА!!! Това за сега е единствения политик и партия, които правят нещо положително за България и българския народ. Трябва да му гласуваме пълно доверие! В противен случай България, ще продължава да агонизира, а предателите от лявата част на обществото да злорадствуват.

Гошо: Много хубави филми снимат. Супер...

oмбре: НЕ - да си ходи поживо по здраво!

Ебелина: Трябва да си ходят тези, които расъждават и мислят като теб!

мюрето: ЩЕ ДОПЪЛНЯ КЪМ ПРЕДНИЯ КОМЕНТАР - БИЗНЕСЪТ МИ ЗАЛЕЗЕ САМО ЗА 8 МЕСЕЦА!

Ебелина: Busines-ът ти не се изпарил поради идването на ГЕРБ на власт. Тези, на които се кланяхте преди 8 месеца, те ви заложиха тази бомба със закъснител! А и вие, голяма част от businesman-ите ви беше удобно да съществувате в сивия сектор.

мюрето: Категорично - НЕ!

(Забележка: Коментарите там ще продължат. Следете ги. Аз го правя, понеже следенето на коментарите в интернет е нещо като да държиш пулса на "народното тяло".)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

1 коментар:

Анонимен каза...

Бойко да остане премиер и с Цецо Цветанов да продължат да бият канчетата на мафията. Дянков да бъде отстранен незабавно като идиот и на негово място да бъде назначен Костов. Той ще изцеди парите от когото трябва, а не от голтаците.