Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 март 2010 г.

Първанов остава президент на провалената тройна коалиция, президент на едно отминало време, време на олигарсите и на злоупотребите

Ние обсъдихме участието си в дискусията в сряда, когато ще подкрепим убедено повдигането на обвинения срещу президента за това, че е нарушил Конституцията на страната.

Считаме, че събраните 162 подписа означават, че президентът не е президент на нацията. Той получава по този начин категоричен вот на недоверие от Народното събрание и остава президент на провалената „тройна коалиция”. Остава президент на едно минало време, времето на олигарсите и на тежките злоупотреби.

Той не намери в себе си сили, мъжество, широта на възгледите, за да застане до едно правителство, което да изведе страната от кризата. Ние считаме, че тези 162-ма души, които са подкрепили повдигането и поддържането на обвинение срещу президента за нарушение на Конституцията, са огромната сила на Народното събрание за преодоляване на кризата, която не можем да не кажем, не се използва по подходящия начин.

Това е сила, която може да промени Конституцията, това е сила, която може да подкрепи мощни антикризисни мерки, за да излезем от ситуацията, в която се намираме. Ние пожелаваме на ГЕРБ да използва това огромно мнозинство за тези полезни цели.

Освен това искаме да кажем, че вместо този дебат, за който ние сега говорим да се проведе дебат за това готово ли е правителството за кризата или не. И искаме да кажем, че ние в такъв дебат няма да участваме.

Забележка: Това е част от изявление на Иван Костов, виж Пресконференция на НР на ДСБ, 29.03.2010 за да се запознаеш с изреченото на цялата пресконференция


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: