Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 31 март 2010 г.

Дали ченгесаро-кагебистката клика на Г.Първанов не купи с пари яневата "неотстъпчивост" ще се разбере още днес

В един блог (сайт) чета следната любопитна информация:

Възможността от провал на искането за отстраняване на президента става все по-реална, след като във вторник, ден преди насрочения дебат в парламента, лидерът на РЗС Яне Янев поиска Бойко Борисов да дойде лично в централата на РЗС и да помоли за подкрепа. Ден по-рано Янев Янев даде ултиматум на Борисов до 17.00 часа във вторник да се откаже от думите си, че основната причина да се иска отстраняването на Георги Първанов, са критиките му срещу правителството.

Тази информация ме накара да се замисля и да поразсъждавам за скритите, за невидимите от пръв поглед мотиви, които стоят зад тази история. Ето до какви изводи стигнах:

Първо, изхождайки от ниската, направо нищожна и мизерна развитост на някакво морално чувство у Президента Гоце Първанов и у неговите доверени хора сред олигархичната прослойка, с голяма степен на вероятност допускам, че същите тия са платили щедро на Яне - за да предприеме "умното Яне" този ход, целящ осуетяването на импийчмънта. Ето моите основания за този извод.

Най-напред практиката да се купуват гласове в годините на демокрацията беше добре развита, имам предвид продаването и купуването на гласове на депутати, особено пък в най-решаващите гласувания. Сетне идва наред съображението, че Яне до този момент показа склонността си да разглежда политиката като доходен бизнес, като средство за правене на пари; ерго, изобщо няма да се очудя, ако се е възползвал от златната възможност да сложи настрана някой и друг лев, идещ от касите на президентските спонсори - или пък директно от касите на самия президент, "немладият милиардер" в България.

А пък нима не сте забелязали, че на лицето на Яне се чете най-съкровеният импулс, който владее тази изтерзана от мързел и лакомия душа: стремежът към лесно забогатяване?! И при това Янето има "добродетелта" да не се гнуси от това откъде идат парите за тази цел: дали от бандита Алексей Петров, дали от доказания лъжец Гоце Първанов, дали от някой друг като тях. Не допускам никакъв идеалистичен импулс в душевния строй на този най-нагъл шарлатанин.

За мен лично в тази връзка това, което предстои да се случи днес в парламентарната зала, е лакмус и показател за верността на тази толкова лесна и близка до ума теория, за която, чудно ми е, до този момент никой още не е проговорил. Ако Яне и неговите хора изиграят днес някакво най-мелодраматично посмешище, за да провалят искането за импийчмънт, и то, както обикновено става, с най-смехотворни "аргументи", явно в основата на всичко стоят пари, и то много пари. Нруго не може да бъде: не са чак такива балъци тия мърлячи. Яне отдавна е доказал, че умее да се пазари.

Гоце пък ще прояви безпределна щедрост, за да провали една процедура, която, макар и изначално обречена на неуспех, ще удари и ще разруши неговото "желязно алиби" на "невинна душа", работеща на "ползу роду" и прочие толкова нагли ченгесарски измишльотини. Впрочем, казано в скоби, изпълнен с вдъхновяваща символика е фактът, че точно днес, в деня на лъжата 1 април, ще се гледа искането за отстраняване от длъжността на лъжец номер едно на республиката ни, именно (п)Резидента на страната на лъжата - каквато за жалост сме, щом още го търпим да ни позори, кипрейки се на поста държавен глава на България.

А иначе днешното гласуване е прекрасен начин за да бъдат преброени ония от седящите в Парламента, за които думите "морал" и "законност" все още нещо значат. Ще бъдат разграничени циниците, безскрупулните играчи в българската политика от ония, които все пак могат да бъдат въодушевени от някакъв що-годе идеалистичен импулсец. За мен е от особено значение в тази връзка поведението на депутатите от ГЕРБ и най-вече поведението на техния водач, премиера Борисов. В тази връзка искам да споделя своето безпокойство, понеже отдавна ме гризат някакви неясни черни предчувствия, които до момента е трудно да се дефинират. Та ще кажа в тази връзка следното:

Бойко в този решаващ момент е изправен пред коварната дилема: или ще покаже характер на сериозен политик и държавник, за който интересите на нацията и страната стоят на първо място, много по-високо от някакви лични и душевни сантименти, или пък ще се окаже, че този негов дълг просто е непосилен за ограничената в душевно, ценностно и дори във волево отношение негова личност. Имам чувството, че Бойко Борисов колкото е по-силен физически, в телесно отношение, толкова е по-слаб като характер, като психика; следователно, е податлив на всякакви временни капризи, на суетности и пр., не подобаващи най-малкото за държането на един мъж, камо ли пък за нещо повече от това, каквото требе да е държавникът.

Ето защо имам грозното предчувствие, че Бойко в този момент, в който се иска държавническа далновидност и твърдост, ще покаже пак своята безпринципна извратливост, ще "прости" на Гоце, нищо чудно даже да направи това пред телевизионните камери, пред които даже и ще го цуне по устата, с което, нежно и мило ухилени, ще подпишат вечен мир и пълно съгласие.

Явно се видя в цялата история дотук, че наш Бойко си държа отворена вратичката за отстъпление, през която ако тръгне да се измъква в този решаващ момент, ще опозори не само себе си, но и цялата парламентарна група на партията си. Пред умствения взор на Бойко винаги требе да стои светлия пример на Царо, който, след като се опозори с толкова безпринципни сделки с комунистите и кагебешниците, си плати цялата огромна цена - и изпи до дъно горчивата часа. Стигна дотам днес да го е срам да се покаже даже пред кучетата, щото и те ще го олаят.

Та Бойко требе да помни и знае, че една сделка с Гоце в този момент, когато нещата отидоха вече твърде надалеч, ще бъде гибелна най-малкото що се касае до морала, до достойнството на политиците около Борисов. И също трябва да помни, че една партия със склонност към въртенето на курвински номера, каквато на моменти се очертава да бъде партията на Борисов, че една партия без достойнство, според мен, пък и според повелите на цялата човешка история, няма и не може да има никакво бляскаво бъдеще.

Та изводът от всичко това е: Бойко в този решаващ момент требе много да внимава. Тая, с която се е захванал, не е детска игричка от типа "на си ти парцалките, дай си ми куклата". Пред себе си има грозен и жесток враг: целият комуно-ченгесариат воглаве със северните кагебешници, на които Гоце у Задунайская е просто един най-изпълнителен и засекретен, но от глупост сам разсекретил се по всички линии емисар. Та тази безскрупулна клика ще ти извърти, драги ми Бойко, такъв номер, че ум ке ти зайде - ако не покажеш твърдост и останалите качества на смел боец в този решаващ момент.

Качества, за каквито претендира, но които до този момент изобщо не е показал. Кагебешниците в българската политика воглаве с Гоцэ Пырвановый имат ресурса да шантажират наш Бойко така, че нищо чудно той да рухне още днес-утре. В този момент, драги ми Бойко, се иска да имаш твърдостта на Иван Костов, а също и смелостта да понесеш всички ония удари, които Костов понесе в годините за това, че се осмели да наруши хатъра на кагебисткия октопод.

Политиката е твърде мръсна игра, в които кликата на кагебешниците владее до съвършенство всички най-гнусни подлости и мерзости. Политиката е по-тежка схватка даже от каратето, драги ми Бойко! Да не се окаже, че по-добре щеше да е да си беше гледал каратето!


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: