Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 март 2010 г.

Валерия Велева се преориентира и се постара да подхвърли своя сноп пръчки в кладата, на която се пържи Ахмед Доган - и бързо стана пишман

Онази сутрин съвсем случайно попаднах на едно сутрешно телевизионно предаване, в което станалата известна като "Мадам В." (Валерия Велева), видимо чувстваща се твърде некомфортно, се мъчеше да се измъкне някак от тежката ситуация, в която се оказа след откритото писмо на Ахмед Доган до нея. Разбира се, гледката за мен, стария изследовател на най-стремглавите падения на човешката душа, беше твърде любопитна, поради което се и загледах в блудкавото шоу. Ето какво констатирах.

Няма да коментирам какво казаха другите присъстващи в компанията, участваща в това предаване. Интересна ми е тъкмо "Мадам В.". Понеже тази дамска особа, заедно с неколцина други (с началника й Тошо Тошев-Бор, с Николай Бареков и прочие) стана нещо като символ на моралната деградация на онова, което у нас в последните години минаваше за "елитна журналистика". Моля за извинение ония, които заслужават името "журналист", че ми се наложи току-що да употребя термина "журналистика", който е съвсем неподходящ за обозначаване на онова, с което се занимават тия усърдни дейци на попрището на човешката мерзост.

Мадам В. изглеждаше видимо смутена, понеже в непристойни занимания я беше изобличил не кой да е, а оня, в чиито очи преди немного време тя видя "прекалено много желязо", признак за мъжка сила и за политическа твърдост и непоколебимост, а именно, човека, за чиято кариера тя направи толкова много, именно Ахмед Доган. На дамата, прочута с възможно най-гнусното подмазвачество спрямо комай целия политически елит на България, разбира се, в съответния период на възхода на неговите най-изтъкнати представители, й беше, както казах, твърде неуютно, понеже Соколът се беше нахвърлил връз нея сякаш е проскубана, отредена за съедание кокошка: обвинил я бе, че го е шантажирала да му иска пари, и то много пари, за да продължава да пише ласкаво за него; предполагам, цената на тия услуги неимоверно нараства когато един политик вече не е на власт, а пропорционално на нея нараства и лакомията на продажните "журналисти" с курвински манталитет (пардон за грозната дума, но заради истината съм готов на всякакви жертви!).

Поради което на Доган, разбира се, му е кипнало да бъде скубан така жадно, и показа характера си на хищна птица, на Сокол, а пък "Мадам В." наистина изглеждаше така жалко на екрана, че ми заприлича на сграбчена в ноктите на Сокола кокошка. Това установих още в първия миг и а-а да я съжаля, когато тя почна да говори, и каза такива неща, които ме отвратиха дотам, че успях да потисна всеки порив за човешко или мъжко съжаление към падналата така ниско дама.

Тя примерно, има наглостта да заяви, че Доган я бил нападнал така жестоко, понеже, представете си, "първа се била осмелила да поиска неговата оставка"! До вчера пишеше за него най-сладникави излияния, характерни за курвинската "журналистика", а пък сега, представете си, била станала първа боркиня, но не срещу кой да е, а тъкмо спрямо падналия от власт тиранин! Това, че тя изчака да падне и всички да се нахвърлят срещу него, та да се осмели и тя да донесе своя сноп съчки на огъня, на който сега се пържи доскорошния мандатоносител на правителството, е мерзост, равностойна по гнусотията си на ония, както сега с точност разбрахме, щудро платени подлизурковски писания, с които тя успя да си извоюва славата на първа и най-лека "медийна" метреса на всички правителства.

Признавам си, на фона на безсрамието, което за сетен път прояви тая толкова нагла продажница с претенции на "(м)орален ментор", нейният опонент Ахмед Доган, бъдещ, да се надяваме, спонсор философското списание ИДЕИ, в този момент ми се видя подобен на нравствен колос или изполин. Да не говорим за това, че сравнен с нравствено паднала и дискредитирана особа като "Мадам В.", Ахмед Доган изглежда дори симпатично: това, че като гладни хиени всички се нахвърлиха върху него, а най-гръмогласни са, както виждаме, тия, които доскоро най-сладострастно са близали ръката му, повиши нравствения му рейтинг дотам, че даже философ и анализатор като мен, който е бил безпощаден до този момент към битието му на политик, по най-нравствени подбуди се опита да го защити - понеже е грозно да подритваш и да хвърляш камъни по падналия, независимо какъв е бил той преди да падне.

Но има още нещо, което Велева си позволи в ефир, и което на мен лично ми изкриви даже чивиите - въпреки че некъсия си живот съм видял какви ли не подлости и мерзости. В един момент тя рече, че, разбира се, "никога" не била вземала пари от който и да е политик за "някакви" услуги, и се обоснова по възможно най-оригинален начин: нека, рече тя, някой политик от всички тия 20 години, ако е бил изнудван от нея за пари, публично да признае това! Тя била сигурна, че никой няма да го заяви, ерго, тя била чиста като девственица, като непорочна мома! Тия нейни думи са недостижим шедьовър, обозначаващ човешко и нравствено падение, пред което всяко чувство онемява. Защо ли? Ще ви кажа.

Понеже то е също ако някоя дългогодишна труженица в публичен дом (да я наречем така, възможно най-изискано!) почне да държи най-прочувствена реч за своята нравствена непорочност и невиннност, като основният й аргумент в тази насока бъде следният: нека някой от посетителите на публичния дом гласно и пред всички да заяви, че е ползвал моите услуги! Или да каже: нека някой от клиентите ми да каже нещо, накърняващо моята нравствена чистота - понеже в нашия публичен дом ний с клиентите си не правим нищо осъдително, тъй като помежду си в кревата водим само философски разговори на най-възвишени и изтънчени теми!

Значи, обърнете внимание, тя призовава политиците, които й били давали рушвети за да пише хвалебствени статии за тях, да си признаят сами и публично за стореното, което, разбира се, ще стане на кукуво лято; същото е, рекох, някаква престаряла курва, дето цял живот се е прехранвала с презряни от морална гледна точка род човешки занимания, да призове бившите си клиенти, все най-уважавани членове на обществото, глави на проспериращи семейства, бащи на отраснали вече дъщери и синове, проспериращи бизнесмени и пр. да я защитят в морално отношение. Сиреч, да признаят, че ако изобщо някога са използвали услугите й, те във всеки случай са включвали не друго, а само разговори по най-възвишени и идеалистични теми, един вид само са си изповядвали душите. Един вид иска от тях да адвокатстват в нейна полза, което не може да стане другояче, освен ако не искат да си вкарат в собствените гащи бодлив таралеж!

Но факт е, че в крайна сметка може да се стигне до този извод: на фона на моралното уродство на одиозната "Мадам В." нейният опонент Ахмед Доган почна да се възприема едва ли не като нравствено и личностно извисен.

Спирам дотук. Гадно е да се рови повече в тия мръсотии. Няма смисъл и да се говори или пише повече. Падението на тази жена е пълно. Понеже явно тя самата не съзнава какво прави и как се въприемат приказките й вече. Нищо че продължава да е "най-уважаван член на журналистическата колегия" (пардон!), че продължава да се държи като нравствен ментор (простете!), да е приближена до най-видни нейни клиенти като президента Първанов и кой ли не още. Всички тия неща свидетелстват за такова грозно израждане на съвременната родна публичност, че по-голямо едва ли изобщо може да има...


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: