Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 7 март 2010 г.

Към новопокръстения "крал" от Сирищник: "Айде бегай у село Сирищник - немат козари!"

Генерал Ангел Марин, вицето на Гоце от Сирищник, се появи в студиото на "Сеизмограф" по бТВ и, показвайки до дъно фелдфебелския си манталитет, изрече две бляскави до главозамайване простотии, които нищо чудно един ден да бъдат записани със златни букви в бъдещий неръкотворний пантеон на комуноидното скудоумие; ето какво е благоволила да рече милостиня му:

Първата знамените фраза: "Слава Богу, Първанов издържа докрай. С кралете са могли да се шегуват само тези, които са изпълнявали задълженията на шутове, и при тях невинаги това е ставало безнаказано.”

И вторият фелдфебелски маринов бисер: „Знаете ли какво ще стане, ако бъде отстранен президентът? Няма да има избори, аз ще стана президент. Мен повече ли ме харесват? Съмнявам се.“

Дето се казва, коментарът е излишен. Да, ама не: народът явно няма да устане безучастен към тия две велики фрази; ето какви коментари намерих на едно място по повод на първата фраза, касаеща "достойното за възхита" - само от страна на един фелдфебел, станал кой знае защо генерал! - поведение на "краля от Сирищник":

Leleeeeeee рече: Амa тоя голяма реплика казал?! За какви крале говори? Тия май верно са се взели на сериозно? Я бегай у с. Сирищник - немат козари!

bocheff рече: Кралят на Сирищник пуснал шута си да се показва по телевизията.

Умник каза: Не разбрах какво е крал др. Първанов и кога????? Др. Марин помагал ли е???

Баба ви рече: Този пък говори като на партийно събрание, ни в клин ни в ръкав??? Дали въобще е чул и видял за какво иде реч?! До сега дремеше и изведнъж се намеси в политиката. Стой си в шкафа оловно войниче, не плачи на чужд гроб.

Перкинз каза: Марин оприличава Дянков на шут, а той самият е един мишок, сврял се на топло до Гоце. Не сме чули нещо да е направил, само дето освобождава от затвора осъдени бандити. Смешник! Не стига че хората дойдоха да и оправят бакиите, ами отгоре на това е ще се подиграват с тях! Баси изродите!

Бареков рече: Тоз пък Марин откъде се появи??? Той не трябваше ли да стои в ъгъла на тъмно с лице към стената???

Дънкан каза: Крал Гоце-какъв резил! Кралете са имали шутове, защото са искали да бъдат в интелигентна компания. Крал Гоце не харесва шутовете, защото е тъпа шутка. Династията му произхожда от дружинка бракониери, опустошаващи редките животни около Перник, та чак до Бинбинистан. Харесвали са много рогата и когато не намирали такива на породисти кочове - викали са бабаити да им ги слагат. Народе, слагай рога на крал Гоце! Насам! Насам!

Щш рече: Кой е този правоъгълния?

И така нататък; чета тия кратки мисли, поразяващи като торпеда своята цел, и все повече се убеждавам, че коментарите на обикновените хора по блогове и форуми са най-интересното в интернет. Неслучайно е речено: Vox populi, vox Dei, което ще рече: "Глас народен, глас Божи!". Точно така е: когато почне да мисли и особено да действа, обикновеният човек от улицата става силата, която единствена може да промени бъдещето на страната и нацията. Дано по-скоро дойде времето, в което на хората ще им писне и ще се надигнат за да вземат съдбата си в своите ръце.


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

1 коментар:

Анонимен каза...

Молете се Марин да не стане президент. Ще плачете за Първанов.