Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 април 2010 г.

К.Кеворкян, агент "Димитър", призовава да станем милиционерска республика - и защищава бойния си другар Г.Първанов, агент "Гоце"

Попаднах на едно място на препечатка на статия на Кеворкян, агент "Димитър", отпечатана, разбира се, във вестника на неговия боен другар по ДС, Тошо Тошев, агент "Бор". В нея той, подобно на словохотлив квартален пенсионер, изказва "некои съображения" по всички въпроси на текущата политика, морала, законността, черните дупки във Вселената, глобалното затопляне, адвокатската етика и други такива дивотии. Подбрал съм два момента от пледоарията му, щото агент "Димитър", доколкото ми е известно, по образование е юрист, който обаче никога не е практикувал професията си поради претовареност с други, от съвсем особен и таен род, дела.

Ето първия момент, в който несбъдналият се адвокат адвокатства в полза на провинилия се прокурор "Роман", както благоволява да го нарече, та човек да си помисли, че го защищава само защото са приятели на чашка уиски или сливенска перла. Този "Роман" напоследък се прочу с юнашките си думи, с които набързо осъди още при ареста бившия министър, наричайки го "престъпник", като прати по дяволите там някаква си подробност като западната измишльотина, наречена "презумпция за невиновност". Та ето какво пише Кево ("Димитър") в полза на приятеля си "Роман", обърнете внимание на адвокатската патетика на несбъдналия се адвокат:

Разберете и подкрепете Роман - зам. градския прокурор на София Роман Василев, но всъщност подкрепете закона. Иначе ще си останете поданици на мутрите. Чуйте внимателно още веднъж широко коментираната му реплика към хлебаря.

Щом за бъбривите адвокати онзи е светена вода - и това охотно се тиражира от телевизиите, защо пък за прокурора, който е адвокат на закона и разполага с доказателства, той да не е престъпник, защо?

Прокурорът не е някакъв търчи-лъжи, който се препитава, като употребява закона като надуваема кукла. Репликата е изречена от човек, който е достигнал предела си, понеже законът е стриван на прах пред очите му многократно от равнодушни и страхливи съдии и коварни адвокати.

Туй пише Кево. Замечателно, нали?! Значи прокурорът, нарушаващ фундаментален принцип на правото и закона, е, представете си, "защитник на законността". Това е направо замечателна ченгесарска логика, спор няма и не може да има. Особено тежи онова "Иначе ще си останете поданици на мутрите.", което ще си остане бисер и шедьовър в тоя жанр на ченсегарската оправдателна литература. Искам също да отбележа, че Кеворкян е от кръговете, които изпитват аристократично презрение към "мутрите", щото он, разумеется, се движи в кръговете, които стоят много по-високо от обикновените мутри; принадлежи към ония, които командват парада на мутрите, в който се превърна нашият многострадален 20-годишен преход.

А ето и вторият момент, на който искам да ви обърна внимание; останалото в пледоарията на Кеворкян не си струва да се чете, понеже е на нивото на подиробедните словоизлияния на скучаещ пенсионер, който държи реч в кварталната градинка пред дремещите си събратя-пенсионери. Та тук той пише тия замечателни думи ("замечателни" е руска дума, означаваща "забележителни"):

Словесните пируети на Бойко са забележителни, писал съм за това и друг път. Но сега зачестиха през критично кратки интервали от време. Освен това подозирам, че някои хитреци са влезли под кожата му и започват да го допингират, а той видимо обича да го хвалят. Нали е българският Хелмут Кол, обединителят на България, помните надявам се. Онзи, който изрече това, вече си получи наградата. Съветниците на Б.Б. и на президента са в остър дефицит от идеи. Несръчността им беше очевидна при фантазното отстраняване на Първанов.

Туйто. За несведущите требва да се отбележи, че Кеворкян тоже е боен другар на Негова милост Президента и негов най-близък приятел (за това пише пространно в мемоарите си). Следователно съвсем нормално е ченгетата от ДС да си се подкрепят, затуй няма нищо чудно, че Първанов получава барем "морална подкрепа" с фразата за "фантазното му отстраняване", в която личи тайното задоволство на ченгесариата заради факта, че техния най-високо издигнал се боен другар все пак не беше отстранен.

Пиша тая бележка, понеже вече е гавра, че ченгетата не само ни изнасят морални проповеди, ами вече се представят и за защитници на самата законност. Тия, които направиха законността в България мираж и "дальная дальность", точно те да пледират за нея си е нагличко, нали? Ако тяхната представа за законност - опази ни, Боже! - се сбъдне и наложи у нас, то това ще означава не само республиката ни да стане напълно милиционерска, ами ще означава и това у нас да се възцари "законност" според представите на сталиновия любимец Вишински, според която всеки е виновен до доказване на противното от "съд" ("тричленка", работеща по бързата процедура, безжалостен революционен трибунал), който няма време да се занимава с писъка на някакви си там "врагове на народа", понеже е станал конвейр на смъртта.

Та Роман, приятелят на Кеворкян, пък и самият Кеворкян, нищо чудно и самият Гоце, видно е, особено много харесват правосъдието тип Вишински, щото този Вишински, наред с Берия и Дзержински, основателят на КГБ, е нещо като патрон, символ и вечен извор на вдъхновение за ченгетата от ДС - и за недоучилите правото български прокурори.


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

1 коментар:

Анонимен каза...

Ха AIG, хубаво е че си написал това. Но защо не напишеш нещо за зловещата ходеща мумия агент Бор - аз толкова години недоумявам как човек с 3/4 крака в гроба може да е шеф на... вестник? Значи и вестника е гробище. Тошката Тошев е голем комуноидно-железен мутант - оцелява бе, деeба и маймуняка му германски - не човек, а джелезо! Кеворк е друга работа - едно хитро арменче в държава на баламурници се издигнало - естествено, ако бях арменец, утре отивам в BG и ще се развихря като адреналинка. В Русия малко ще подвия опашка, че да не ям кьотек в некое кьоше до метростанция "Мир". Вашия Кеворкян прилича на нашия Д-р Кеворкиан - Dr Death, Jack Kevorkian. Но вашия Кеворкян е по-опасен от нашия - той трепе с лъжи, яки и комунистически, а нашият - трепе полу-трупове, молещи за утрепване. Ех, как копира BG-то US-демокрацията по свой си самобитен и най вече духовен начин! Най-се забавлявам когато BG комици-политици (напр. овчаря Румен или па вестник "Дума") се сравняват с USA - това шоу e по-големо от Азис и не е за изпускане... Некаква страна от 7 милиона с миниатюрни тюркоподобни постижения дава ли дава световни префърцунено-фукливи изказвания от панелките и тухлените 5-етажни бордеи, в които пребивава... Ебем ти и философията тука, то е повече лудост като Хитлер, българите са хитлеристи, отдавна съм го установил... А турците си мълчат, 75 милиона (2009) и гледат голем сеир на европейската рая... Да живее Русия, като нея няма втора, тъй велика на света (не се шегувам, само напомням на българските овце, че с курове и путки се правят деца, а не славитрифонофски пубертетизми и ивосиромахомилски цинизми пърдежни в ефир). Sorry ако съм обидил възвишените ви личности, бря как забравих че българите са най-умния народ на света след израелците! Aбе Господ да не е водил българите из Египет, а после се объркал и вика - бах му майката, ете това са санким истинските евреи, ба! Да влезе Карбовски, мола ви се, а противният Първанов да спре да поваля в огнен чекистки устрем де що архар му се мерне пред погледа на очите. Дееба и племето майтапчийско… Ако някой се съмнява в българската култура, ето ви цитат от чалга, за да им имате културното уважение на тия странни куропуткокаламбуристи под слънцето, българите:

ЖИК-ТАК

Гацо Бацов


Диджеят пуска парче на Ивана
А до мен се доближава една мъртво пияна
Дъхът й е страшен като на змей
По-пияна е даже от Иван и Андрей.
Тресе две огромни кълба силикон
Прилича на малък разгонен бизон.
Мъжът й бил мутра, но му слагала рога,
Щото чула че животът бил радост и тъга.
А после ми разправя, че била интелектуалка
Четяла философия едва ли не от малка
Говори ми нещо за Сократ и за Сенека
А майка й у тях клечи над чушкопека.
Как не им омръзнаха едни и същи свалки
Офертата не се променя: свирки за парцалки.
Баси тъпите кифли. Баси тъпия сюжет.
С тия думи слагам край на тоя куплет.

Сядаш ми в скута, искаш валута
Я па съм скръндза и нема да ти дам
Знаят ли ваште че ходиш без гащи
Тва софиянките немате срам

Дълги крака, малка стегната цица
Мирише на парфюм и на лютеница.
Живеела в Люлин, била маркова пичка
Познай как се казва – Димитричка!
Обаче настоява да я наричам Диди
В противен случай щяла да ми се обиди.
Вече нямало мъже, всички били педали
И тъпите им номера й били писнали
Пие само шампанско и със трюфели се храни
Така като я гледам доволна ше остане.
Казвам, че си тръгвам а тя нещо ми се мръщи
И вика: бе ти няма ли да ме поканиш вкъщи?
Не, няма да те каня, ше ти викна такси
Ше маана да та прибия и ш’ти кажа мерси.
Започва да ме нерви тая глупост безкрайна
Преди да си тръгна, ще й тегля една майна .

Сядаш ми в скута, искаш валута
Я па съм скръндза и нема да ти дам
Знаят ли ваште че ходиш без гащи
Тва софиянките немате срам


Чао, довиждане, лека нощ, приятни сънища, мерси!

==================================

Чао и на теб, маймуно.

А.