Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 2 май 2010 г.

Първомайският митинг на БСП е бил нещо като комедийно шоу на живо

(Препечатка на публикация от блога на Павел Начев: БСП намериха достоен съперник на злият Костов.)

Не вярвах, че ще доживея БСП да каже, че някой, който и да е той, е по-зле от вездесъщия дявол Костов. Колкото и невероятно да звучи - ерата "Костов е виновен за всичко" свърши. И този път Костов трябва да благодари на ГЕРБерите, че поеха тежкия кръст.

Като за начало неопетненият, чист като сутрешна роса по Еньовден, Р.Овч. си бил произнесъл тежката присъда - "България има най-некомпетентното и некадърно управление за всички години на прехода". Ха така! Костов ликува, че на целия първомайски митинг нито веднъж не са го и споменали.

За сметка на Дянков. Момчето е станало такъв трън в очите на БСП, че те го обявяват за демон №1 и антикризисната мярка, която предлагат, е финансовия министър да си ходи обратно в Америка. При тази неистова ненавист към него от БСП, мога само да си затвърдя мнението, че той е полезен министър.

Самият митинг е бил нещо подобно на комедийно шоу на живо.

Мотото - "Работа, хляб и демокрация". Липсват само ракийката, салатката и тройката кебапчета.

Присъстват и задължителните соц. лайтмотиви като червени байряци и "На всеки километър". Не се забравя и лозунга - "Да се заробваме със заеми, ама от Русия", перефразирано от БСП на "За АЕЦ Белене".

Комедийното шоу продължило с вицове. Особенно ми хареса този (който, впрочем, е първият свястен виц, който БСП измисля):

Събудил се една сутрин Бойко Борисов и погледнал слънцето. Слънцето погледнало Бойко и се засрамило. Така се появили слънчевите затъмнения".

Забавната програма завършила със скеча на вечерта, при който всички изпопадали от смях, когато Станишев излязъл на сцената и поискал властта отново.

Отделно от това на митинга червения вожд е изпаднал и в откровения: "сега хората живеят в несигурност за доходите си, живеят в страх от полицейщината."

Това за доходите - добре казано. Дето се вика - никой не може да бъде сигурен за доходите си в днешно време. Камо ли по време на световна криза.

Озадачава ме обаче повтарянето за кой ли път на мантрата, че хората, разбираш ли, живеели в страх от полицейщината. Кои са тези хора мога да попитам аз? Не съм чувал някой съсед, някой приятел или познат или въобще който и да е да е задържан от полицията ей така, за спорта. И не знам някой, който не е нарушавал закона за какво може да се притиснява. Та за това и имам призив към партийния вожд:

Другарю Станишев - като казвате, че гражданите се страхуват от полицейщината, уточнете, че това се отнася, за гражданите от Вашата партия, които са прибирали финикийски знаци в джоба и сега тръпнат в очакване МВР да "потропа" на вратата или пък за другите граждани-земеделци (имащи прякори на разни зеленчуци), които си въртяха "бизнеса" преспокойно по ваше време - докато министър Миков ни уверяваше, че престъпност нямало!

За финал ще припомня две неща от първомайският митинг на БСП от преди година.

Първо ще цитирам какво каза "член №1" на Столетницата на 01.05.2009: „За първи път очевидно ще спечелим тези избори и то по категоричен начин".

Пожелавам ви много подобни категорични победи, другарю Станишев!

И второ: преди година по същото време валеше дъжд. Тогава Станишев обясни, че това е символ за това, че на БСП: ще й върви по вода.

Пожелавам ви все така да ви върви по вода! И все така да се подхлъзвате и падате, другари от БСП!

Честит ви Първи май и до догодина по същото време!

Автор: Павел Начев,
Пловдив-Манчестър,
студент
1 май 2010 година

(Забележка: По повдигнатата на митинга тема за това "колко трудно се живее веч в Болгария", виж и още нещо: Станишев доволен в “Магнолия”, живее баровски като Трактора. Което иде да покаже, че социализмо-комунизъм и цинизъм са двете лица на една и съща монета.)



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

2 коментара:

Анонимен каза...

Корпорация КПСС и нейният местен филиал БКП замислиха и организираха контролирането на неизбежния фалит на социалния феодализъм и официалната му религия наречена комунизъм само и единствено,защото другата алтернатива беше неконтролируем фалит,последван от ужасяващи разкрития за истинската същност на комунизма.Така мъчителния,лутащ се и дивашки "преход" всъщност е съзнателно планиран. Като се започне с подставените фирми на тайните служби,после с "назначените" бизнесмени,организирането на "неорганизираната" престъпност и накрая с последователното контролиране на политическия живот,посредством контролирана десница и "своя" левица. Резултатът е налице. Колкото по-послушни на Москва бяха нейните сателити,толкова по-подобен на руския е техния преход. Барабар с мутрите,назначените бизнесмени и контролираните партии. Мутиралите в социалисти бивши гробокопачи на капитализма в крайна сметка си останаха с голата истина - да бъдат завинаги слуги на имперската политика на Кремъл. Всичко останало е демагогия, позьорство и откровено лицемерие относно заиграването с "лявата" идея. Така стават напълно разбираеми и прозрачни събитията свързани с приоритетите на БСП. А те са следните:
1.- Интересите на Русия.
2.- Интересите на руския бизнес.
3.- Интересите на родната червена олигархия.
4.- Интересите на БСП,като партия,защитаваща интересите на всички гореизброени.
5.- Интересите на всичко останало не представляват интерес.(В това число - държавата България, населението на тази държава, Европейското бъдеще и всички други.)
А политическите катаклизми стават пределно ясни,разглеждани като борби между враждуващи престъпни групировки за повече власт и пари.
Относно единствената откровено антируска опозиция в България,коалицията СДС - ДСБ,мисля,че комунистите подцениха пропадането и разпадането на до голяма степен проектирания от тях СДС.Решиха,че тези вече не представляват заплаха и ги оставиха да се раздират от скандали и "самоочистващи" процеси.В резултат на това от стрия седесарски турлюгювеч се пръкна нещо доста прояснено като визия,цели и политика. Дясно, прозападно, проевропейско, антируско и слабозависимо от едрия олигархичен капитал.Това докарва до бяс Москва и нейните квартални мутри от "Позитано" 20.Разбира се,с липсата на мощни капитали зад гърба и целенасочената и ярстна черна пиар кампания през последните 20 г. срещу тях,днешните "сини" имат доста скромна електорална мощ и влияние. Но ясната им политическа визия и фактът,че те са единствените "ненапазарувани" в момента или популистко палячовски шоумени ги прави опасен противник за "другите".Оттам идва и неистовата омраза към Костов,като олицетворение на Синята коалиция,доколкото той изпъква като личност и политическа тежест.
На мен Костов никога не ми е бил симпатичен като политик и още по-малко като личност. Но яростната омраза на всичките политически дегенерати и продажници към него неизбежно го прави симпатичен. Той е най-мразеният политик в България от комунисти-социалисти, националисти-атакисти,турци-доганисти, олигархисти, царисти,русофили и врагове на ЕС и западната демокрация. Това неизбежно го прави политически симпатичен!

Анонимен каза...

,,Истината ни прави свободни".Вие г-н Грън4аров сте РОБ.