Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 май 2010 г.

Сензация: Бойко Борисов призна, че има някой над него, призна, че "началник" му е само Бог!

Вчера не знам дали забелязахте в новините оня репортаж, в който Бойко Борисов беше на посещение в един манастир, и в неизбежната си реч в стил "а ла Тодор Живков" (или стил "шменти-капели"), ухилен до уши, съобщи на народа, че "Началника горе" требвало не знам какво си да каже; имаше предвид, разбира се, Бог; сензация е, че Бойко Борисов изобщо призна, че има някой над него, че поне Бог му е "началник".

Но се беше усмихнал така, че всички разбраха, че това просто е шега, а не насериозно и наистина. Всъщност, реално погледнато, нищо чудно Бойко да е началник на Бог, ама това не бива да се казва, щото звучи грозно.

Защо обръщам внимание на тази "дреболия" ли? Ами щото звучи просташки. На мен ми звучи просташки. На вас не знам как ви звучи. Там, около манастира, на публиката, както забелязах, очевидно не й звучеше просташки това откровение бойково. Радваха му се на Премиеро хората. Щастливи беха, че го виждат отблизо. Нищо чудно да е позволил на някои дами да му опипат даже мускулите. Дори и на Божия служител до него думите Бойкови за Бога май не му прозвучаха просташки, макар че такива шеги спрямо Бог са най-малкото безвкусни. Само атеист, само безбожник може да се изразява така за Бог, именно, с думата "началник". Ала на народо това изглежда аресваше...

От безбожниците, които не се свенят да демонстрират своето безбожие, винаги могат да се очакват какви ли не беди. Това знам аз, това казвам: от безбожници добро не сме видели. Някога, когато са приемали Бойко в БКП, атеизмът е бил задължително изискване. Явно поне в този пункт той тогава е бил искрен, нищо че после от него се пръкна "антикомунист". Човешките метаморфози са най-неочаквани и често абсурдни.

На едно място пък, където някои хора са се постарали да съберат последните бойкови словесни бисери, видях, че той бил изказал напоследък и велики мисли:

● „Държавите, в които се живее нашироко, щрака се с пръсти, вечер в 10 часа се излиза на нощен живот и се почива дълго, са проблемни.“

● „Не е толкова сложно управлението на държавата. Държавата е като семейството. Когато хората в него харчат безогледно, не работят и играят по казината, то цялата фамилия е зле“. (Тази мисъл сякаш е мъдра, а? Така изглежда. Чат-пат може и да каже и нещо смислено при толкова опити. Той май затова упорства, а?)

● „Ако ги слушаме тези и от ляво, и от дясно, в единия случай ще докараме държавата до банкрут, а в другия ще измрат хората”

И тъй нататък. Спиране и умора тоя човек няма. Ентусиазмът му да ръси бисери не пресеква и няма изгледи да пресекне скоро. Някой няма ли най-после да каже на наш Бойко, че поне малко требе да престане да се излага?! Щото непрекъснато, по 24 часа в денонощието да се излагаш, е нещо, на което нито един рейтинг не може да издържи! Или може? У нас май може. У нас им расте рейтинга на тия, дето неуморно ръсят простотии. И дето се правят на интересни. Защо е така всеки сам може да си отговори без напрягане.

Щото ако Бойко иска да стане нов, наш, роден, български Уго Чавес, пажалуйста, но на нас в тоя момент само един Уго Чавес ни е нужен, та да я втасаме съвсем. Абе от резилища вече се попреситихме, ама на Бойко, който възприема политиката като непресекващ сеир, като зрелище, като театър, като цирк, не пресеква ищаха да прави всякакви шоута, на които и Слави Трифонов завижда даже.

А пък професор Вучков, който беше надминат в тази насока от Премиеро, се засрами така, че изчезна вдън земя; щото установи, че вече има кой по-добре от него да забавлява народа. А нашия народ, знайно е, няма насищане на сеирища, смехотии и простотии.


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: