Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 май 2010 г.

Размисли и предположения по това дали Бойко Борисов ще махне Симеон Дянков, за да угоди на червените и техния президент

От публикацията на Иво Инджев Дянков: чужда мишена на свойски интереси научих следната новина:

Не знам доколко е достоверно твърдението на червения депутат Петър Корумбашев пред сайта Bulgaria News, че премиерът Борисов му казал за вицепремиера Симеон Дянков: “махам го до края на май”. Доста екзотично е тъкмо пред Корумбашев министър-председателят да “сподели” най-съкровената тайна на държавата, свързана с горещото желание на червените и техния президент Първанов на всяка цена да отстранят Дянков от правителството.

Знам обаче, че Дянков от доста време е приоритетна мишена на опозицията. Евентуалното му сваляне би било попадение на опозиционните стрели “в десетката”. Това е политически въпрос от първостепенно значение и не искам да гадая каквото и да било без яснота от страна на Борисов по въпроса.

Абсолютно ясно е в същото време, че Дянков се е превърнал в дразнител, който създава главоболия на премиера и в този смисъл не може да се изключва нищо…

Та по повод на тази важна тема ето няколко мнения на "нещатни анализатори" от блога на същия Иво Инджев:

Kostadin: И без да е анализатор от ранга на Иво Инджев, човек се досеща откъде духа вятъра към Дянков. Още преди встъпването си в длъжност този непознат за родните играчи индивид заяви недвусмислено и категорично, че е антикомунист и ще се бори с всички средства да направи икономиката ни по-честна и пазарна и независима от Русия. Още с тези думи стъпи на пързалката. Затова още от първия си ден той се оказа „министър работещ с примка на шията“. Бе нарочен за отстрел и това се превърна в задача №1 за всеки съпричастен с червеното, лапането и дядо Иван. Начело с цялото президентско войнство! Невзрачният и услужлив путинофил Параванов се превърна в рицар и раздрънка прашни доспехи и ДСарски иширети в преследване на главата Дянкова. Толкова по въпроса за Дянков.

Колкото до Бат Бойко…, какво да кажа? Досега това, което е сигурно при него е, че нищо не е сигурно. Мени си позициите с лекотата на каратист, който на всяка цена избягва директния контакт. И повечето пара – в свирката! Засега!

Ангел Грънчаров: Интересно е как таваришчите боравят с понятията „свои“ и „чужди“; руските интереси за тях не са чужди, а са свои; българските интереси, които защищава Дянков, били за таваришчите-комунисти… „чужди“. Ерго, с това свое заключение те признават, че Русия си е тяхното отечество, е мястото на тяхното котило, а пък България я чувстват като съвсем чужда.

По-категорично и то собственоръчно, от самите комунисти, подписано доказателство за национално предателство едва ли може да има. От глави, пълни с петолъчки (и сърпове и чукове), явно всичко може да се очаква…

Балтимор: Лично аз смятам, че Дянков е едно от най-точните попадения на Борисов в тоя кабинет. Дянков демонстрира истинска лоялност към интересите на държавата. Интелигентен и културен дразни много със своя прям език (каквито са повечето икономисти) особено другарите. Дянков се е доказал не в България, а на Запад – там където повечето от върлите му опоненти не биха ги взели и за пожарникари. Естествено е да е трън в очите. Не е шоумен (като някои) и това може би дразни още повече и заблуждава, че е „слаба ракия“.

Ако Борисов смени Дянков, мисля че тоя път няма да излезе сух от тая работа. Крошето ще е яко. Проблемите на тоя кабинет освен наследените от предното правителство, световната криза е може би и самия Борисов. Съчувствам му искрено, ама… ;) Борисов трябва по най-категоричен начин да опровергае слуховете. Ние знаем как и кои ги създават – имат си цял институт за това АОНСУ, че и Академия (на „нáуките“).


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

ЗА КОНТАКТ



ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

2 коментара:

Анонимен каза...

Бойко маха Дянков до края на май?
Прочети
Снимки
A
Прегледи: 133
Добавена: 21.05.2010г., Oбновена: преди 15 часа 49 минути
Бойко маха Дянков до края на май?
Бойко маха Дянков до края на май?
още снимки
1 от 1

"Махам го до края на май!". Това заявил премиерът Бойко Борисов за финансовия министър Симеон Дянков пред депутата от БСП и бивш ку-ку-вец Петър Корумбашев.

Корумбашев споделил пред приятели в парламента, че имал сериозен разговор с премиера Бойко Борисов, с когото бил в отлични отношения, макар да е народен представител от партията на Сергей Станишев, пише Bulgaria News, предаде blitz.bg.

Той бил поканен от Генерала да го придружи в пътуването до Ватикана по случай 24-ти май заедно с вицепремиера Цветан Цветанов, столичната кметица Йорданка Фандъкова, министрите Николай Младенов, Вежди Рашидов, Божидар Димитров, депутати. Собственикът на ВЕЦ Корумбашев се оплакал, че държавата му дължи 120 000 лева от ДДС и наплюл финансовия министър, който не се разплаща с бизнеса. Бойко Борисов му бил отговорил: "Махам го до края на май!"

Премиерът непрекъснато получавал остри нападки срещу Симеон Дянков от страна на бизнеса.

Петър Корумбашев е кумец на бизнесмена и издател на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев, твърдят източници на Bulgaria News. Затова бил посетил шефа на Корпоративна банка Цветан Василев, за да го сдобрява с Прокопиев. Войната между банкера и издателя е публична. Мисията на Корумбашев се оказала безуспешна.

В последните седмици Симеон Дянков е по-популярен не с финансовата си политика, която всекидневно търпи критики, а с връзката си с 25-годишната студентка по право Ирина Велкова, която играе ролята на негов "началник кабинет" и неизменен сподвижник, припомня сайтът.



Източник: TopNews.bg

К. Георгиев каза...

Анти-комунист или не Дянков си остава слаб финансов министър. Ефективни анти-кризисни мерки все още няма въпреки призивите от дясно и ляво и предложенията на синята коалиция. Освен слаб министър той е се оказва и слаб политик, който успява всяка седмица да забърка скандал. Липса диалог между него и пожарникар-председателя Борисов. Единия ден ще влизаме в еврозоната, другия няма, ще вдигаме ДДС, после няма... Преди няколко дни категорично отхвърли възможността за заем от МВФ, а Бойко подхвърли, че държавния резерв бил точно за това. Не съм икономист, но колкото и да ми се иска да съм оптимист просто не виждам как нещата ще тръгнат на добре без да се взимат никакви мерки. Такива в момента липсват на практика и бездействието само задълбочава проблемите. Какво стана с реформите ? Министър Цветанов и всичките бандити да излови пак няма да напълни хазната или да осигури инвестиции. Добре, че е той да вдига рейтинга на пожарникарското ни правителство, че освен той и военния министър никой не е направил нещо съществено за толкова месеци.

Наистина Дянков се противопоставя на руските интереси до някаква степен, но това да защитаваш националния си интерес не е нещо, което заслужава награда, защото трябва да е характерна черта на всеки гражданин. Нищо толкова героично и похвално не виждам в него, а бездействието му все повече ме кара да си мисля, че той не работи в най-добрата полза на страната си. Дори обратното.

Какво да си говорим повече за Дянков и Борисов след като преди дни обявиха че Синята Коалиция едва ли не били крадци и измамници и критикували правителството, защото не им били дадени някакви облаги. Нищо добро не мога да кажа за такива хора. Ако наистина бяха професионалисти и патриоти сега щяха да работят заедно със СК и вероятно анти-кризисните мерки вече щяха да са дали резултат.