Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 май 2010 г.

Да не се излагаме повеке, другари: врагът, както знаете, не спи!

Иво Инджев, гледам, пак ке разлае кучинята (днес чат-пат ме обзема манията да говоря по македонскиот язик; не знам що е така; впрочем, знам: гледах два часа македонски комедийни клипчета и за два часа перфетно им научих язикот, щото я сум полиглот и много ми се удават язиците!), та Иво и написал написал един призив, именно Другари интелектуалци, заклеймете предателя Котев!, има се превид оня Котев, дето избега от Бугарията щото го е страх да не го погне атомната мафия у нас; он, знайно е, се вре дека не му е работата, именно пише за атомните ни реактори, дето братушките ни строиха и искат да ни строят тепърва; толкова много искат да ни ги построят, че и пари ни дават, и уран, и сичко що требе, а пък ний се дърпаме незнайно защо; е, знайно е де: щото сме улави!

Та се наложи в тая вразка и аз да се намешам у шамарите там и ето каков коментар напишувах там; в интерес на истината требе да кажувам, че овой коментар го пишувах преди да научим парфектно македонскиот язик, та затуй он ке ви прозвучи в друга язична гама:

Правилно! Винаги трябва да се следва челния съветски (руски де) опит – щото, другари, да признаем, сме поизостанали от нашите съветски (руски де!) братя! А те винаги са били флагман на прогреса! И пътеводна звезда за нас, таваришчи! Где е гранитният Гранитски?! Що спи Дърева?! Антон Дончев, таваришчи, да не се ояде?! Где е Недялко (Йорданов)?! Где са останалите дежурни Ентелектуалци на Партията?!

Божидар (Димитров де!), знайно е, стана предател и опортюнист, мина в отсрещния лагер, пък и за Вежди може да се каже същото, ама где са останалите?! Та исках да река, че изцяло подкрепям призива, отправен тук от нашия заклет враг Инджев, таваришчи: що требеше да чакаме той на ни подсети що требе да свършим немедлено?!

Изложихме се, таваришчи, но требе да наваксаме и да заострим своята революционна бдителност, щото врагът, както виждаме, не спи!


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

ЗА КОНТАКТ



ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

4 коментара:

Анонимен каза...

http://iordanmateev.blogspot.com/2010/05/blog-post_708.html

Анонимен каза...

Много си смел бе Грънчаров!!!!
Громиш врага яката. Ама преди революцията Дърева я биха, същите, които те пратиха в съветско школо да учиш. Сега сега си ербап, ама е късно...

Nik каза...

Не знам дали са я били (Дъревата), ама както си беше "добро" момиче, така и се събуждаше всяка сутрин в апартаментче на Държавна сигурност.
Защо така бе, другарко дисидентке,как стават тези "грешки" ????
П.С. Ако наистина са те били, сигурен съм, че е имало защо....
Между другото злите езици говорят, че прегръдката ти с другаря Първанов вече е на снимка в дом за бавноразвиващи се. Харесват си я дечицата и туй то..............

Ангел Грънчаров каза...

Дъревица произхожда от род на активни борци против "фашизма и капитализма", сиреч, беше и си остана от "аристократите" на "Партията" им; ако са я били някога, сигурно ще да е било преди 9 септември 1944 година, ама се съмнявам да е чак толкова стара :-)