Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 юни 2010 г.

Мъртвилото се дължи на октопода ДС

... Излязох от тази читалня с убеждението, че съм се докоснала до нещо чудовищно и ужасно. Просто видях, че тази система за контрол и репресии е едно паразитно, абсолютно разрушително чудовище - нищо не са пазели и защитавали, напротив, разрушавали са българското семейство, трудили са се да унищожат моралните устои на човека и да убият творческите сили на нацията. Изсмукали са огромни средства и жизнените сили на народа ни.

За мен не само репресираните и следените са жертви – жертви са и част от вербуваните агенти и доносници. Престъпниците са онези, които са създали и ръководили системата. От тази работа и от тази книга ми остана огромно отчаяние за съдбата на страната ни, за моя собствен живот, за децата на България. Върху всички нас тежи злокобна сянка, нищо не може да разцъфти в тази печална долина. Мъртвилото се дължи на октопода ДС.

... Комунизмът не е само идеология, той е въплъщение на първични субстанции – омраза, завист, садизъм, готованство, умствена тъпота. Неговите адепти винаги са мразили и мразят умните и талантливите хора, ненавиждат можещите и работливите.

След 9 септември унищожиха с нечовешка жестокост творческия елит на нацията, обезглавиха я духовно и я обрекоха на простотия. Затова сега сме добри в чалгата.

Но могъщият наследствен генофонд продължава, макар и рядко, да създава таланти. Които не могат да бъдат убити, трябва да бъдат купени или опозорени.

... Мисля, че всички комисии по разкриване на архивите на ДС досега са инструменти за манипулация... Скрили са делата, а са оставили картончета и следи в дневниците. Следва да се запитаме защо са действали така, каква е причината?

Да се направят картончета и дневници, е детска игра за службите, прочути със световноизвестни подвизи – трафици на оръжия и наркотици, атентати и отвличания, кражби на милиарди долари. Аз подозирам, че искат да ни внушат например, че е гордост да имаш картонче и ДС-псевдоним. Като залеят държавата с картончета, ще се окаже, че нямаме друга морална и политическа алтернатива. Всички сме чеда на ДС и това си е...

Само като идентифицират почерка и подписа на човека, тогава имат право да го обявяват за какъвто и да е. Останалото е срам и гавра не само с индивида, но и с обществото.

Из: СТЕНА НА ПОЗОРА – СТЕНА НА ПЛАЧА, Цвета Трифонова


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

Няма коментари: