Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 юни 2010 г.

Америка е единствената преграда пред световното господство на лявата зараза и на произтичащата от нея тирания

Трябва да е ясно, че едва ли има отрицателно събитие в българската история след 1878, в което Русия да няма пръст. Няма и критичен исторически момент в българската история след Освобождението, в който Русия да не е изоставяла или предавала България.

Самата Руско-турска война също не е водена от човеколюбие, славянска или православна солидарност, а поради користните, завоевателни стремежи на руския царизъм. Русия просто е искала да завладее част от турската територия и българският народ да смени турското с руско „робство". Като съвсем не е сигурно кое е за предпочитане – турска или руска власт.

По онова време Руската империя в някои отношения е била по-назадничава и от Османската империя. Показателно е също така, че Русия се отказва да се бори против разкъсването на българския народ на Берлинския конгрес, след като разбира, че Европейските сили няма да допуснат руска задунайска губерния.

На моменти се питам дали Освобождението е било толкова положително, след като половината български народ остава извън границите на България. В Османската империя българите поне са били национално обединени.

Ако не беше Америка, играта на демокрация в Европа и ОНД веднага ще свърши. Америка е единствената преграда пред световното господство на Русия и Китай. Причината за това са американската икономическа и военна мощ и най-вече обстоятелството, че Америка е единствената страна на света, в която части от политическия елит са успели да се опазят от руското влияние.

Европа не е заплаха за Русия, тя отдавна е инфилтрирана и купена от Москва. Именно в това се състои безобразието на европейците, вкл. на българите: че живеят един хубав хедонистичен живот така да се каже на гърба на американците. Европа не е готова на никакви жертви при своето благосъстояние, охолство и спокойствие, за да изгради по-мощни въоръжени сили например.

За отбелязване е между другото, че почти няма европейска медия – нито в Източна, нито в Западна Европа - в която да може да се прочете нещо положително за Америка или по-точно – за американската политика. Антиамериканизмът е разпостранен дори сред европейската десница.

Иван Костов в едно интервю отбелязва, че след 1989 Америка не направила нищо за България. Това е вярно в смисъл, че американски инвестиции в България почти няма, а американските НПО, доколкото въобще присъстваха, много бързо се изтеглиха от страната.

Но Америка със самото си съществуване е гарант за демокрацията в Европа, оттам на Балканите и оттам в България. Да не забравяме и намесата на американците 1995 г. в Босна и 1999 г. в Косово. Европейците се оказаха абсолютно неспособни да се справят с проблемите в бивша Югославия. Ако не бяха САЩ, Милошевич щеше в крайна сметка вероятно да подпали целите Балкани.

Друг въпрос е, че Америка, за разлика от Европа, определено не е страна на духа. От Америка не може да се очакват стойностни, изтънчени произведения на високата култура и доколкото ги има, те са създадени не благодарение на, а въпреки американската действителност. В този смисъл европейците определено превъзхождат едномерните, елементарни, простовати американци.

Ето например една причина за гордост у българите. Българите може да са сравнително малък народ, но народ с голяма духовна сила, която дори комунистите не успяха да пречупят.

Лошото е, че примитивната американска масова култура наистина едва ли не със сила залива света. А тази американска масова култура е отрицание на всички ценности на американските отци-основатели.

Особено Холивуд с неговите в своята по-голяма част безсмислени филми, възхваляващи насилието и ниските страсти, е свърталище на всички декадентни, деградирали и – което е най-опасното – левичарски елементи в САЩ, много от които съзнателно или несъзнателно са в услуга на Москва.

... Отново слушам за войни, омраза и дрънкане на оръжия... нищо ново под слънцето. Само в Европа, Канада и крайбрежията на САЩ битува разумът и стремежът към щастие.

Навсякъде другаде хората или са консервативни и налагат вярата в Бога именно с пушка в ръка, като не искат "никой да им се бърка" (Близкия Изток - и араби, и евреи, южните щати в САЩ), или са уж леви, но всъщност са заменили една утопия с друга, многократно по-лоша, в която се жертват милиони за светло бъдеще (Русия, комунистическите страни), или са просто пропаднали и дегенерирали от омраза и мизерия (Лат. Америка, Африка).

Но за щастие, България е в европейското семейство и най-после избра правилния път - макар и зорлем...

Написано от Анонимен(и)


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

8 коментара:

Unknown каза...

Мисля,че каквито и да са били имперските интереси на Русия,ако не е бил 6-ти септември,(ден, който според мен трябва да е истинският ни национален празник), благодарения на срамния Берлински пазарлък, наречен за благозвучие конгрес, европейските ни "благодетели" щяха да ни отредят държава от Балкана до Дунав.
А по отношение на Америка ,мисля че американският президент Рейгън го каза най-правилно - "Вече няма ляво-дясно, има горе-долу".Съжалявам, че в момента не ми е под ръка линка, но ако потърсите, сигурно ще намерите :)

Ангел Грънчаров каза...

То в Америка май изобщо няма ляво, тяхното "ляво" е по-дясно от нашето дясно, кажи-речи. Е, имат си и те леви глави от типа на Чомски и М. Мур, плюят против Америка и капитализъма, ама си стоят там, в Америка, и ползват благинките му... ако бяха толкоз леви, да бяха отишли в серевна Корея на курорт :-)

Ангел Грънчаров каза...

Русия подскокороса Сърбия да нападне България при Съединението; благоразположение спрямо Русия или пък отчитане на някакви ефимерни нейни "заслуги" за България, и то тъкмо по отношение на този неин най-подъл акт, е просто неуместно и звучи цинично...

Анонимен каза...

Де да беше само 1885, има ред други примери за пагубната роля на Русия в Б-я: русофилският преврат 1886, убийството на Стамболов, ролята на Русия в Балканската и Междусъзническата война 1912/13 против България, да не говорим за действията на СССР след 1917 в Б-я - въстанието 1923, атентати, партизани и пр., може би и смъртта на цар Борис и кулминацията 9.9.1944. А какво да кажем за периода след 1989? Коментарите са излишни. Има и спекулации, че в предаването на Левски Русия също има пръст.

Анонимен каза...

България избра европейския път "зорлем" пак заради Русия, която със силното си влияние непрекъснато с всички сили спираше Б-я по пътя към Европа. Б-я е европейска държава и мястото и в ЕС, но това хич не се харесва на Русия. Но Русия постигна частичен успех - Западните Балкани засега са спрени по пътя към ЕС.

Анонимен каза...

Много сте прав, г-н Грънчаров, за американската левица. Тя няма нищо общо с нашата. Само, че аз я считам не за дясна, а за истинската левица, поставяща на фокус човешката свобода. Комунизмът не е ляв или десен, той е тирания. Истинската политическа битка е между свободата и тиранията. А тиранията е изменчива и се кичи с различни имена и прякори, леви и десни, в зависимост от конюктурата. Но вечната битка в света винаги е била между онези, които искат сами да живеят живота си и другите, които искат да ги командват. Затова, макар в сферата на САЩ да съм ляв, а в сферата на Европа - центрист, то у нас подкрепям десните партии. Въобще - винаги и всякога съм за онези, които уважават личността!

Ангел Грънчаров каза...

Чудесен коментар на последния коментиращ! Поздравления! Хубави и верни мисли изказвате... но нека да не наричаме истинската левица "социализъм", да е поне "либерализъм" в американския смисъл на тази дума; в Америка и леви, и десни, и консерватори, и либерали, имат една фундаментална ценност, от която няма да се откажат никога: СВОБОДАТА.

Затова и Америка е постигнала толкова много: понеже тъкмо свободата е тази, която дава на човека всичко, а пък свободните хора нямат предел на мечтите, на делата и на постиженията си!

врати- плъзгащи се каза...

Не мога да разбера защо е нужно да има някакви прегради за нещо, което само би погуби всички.Защо е нужно да има един,като да господства и да владее всичко,което си пожелае.Нали всички идваме на този свят еднакви,равни и зависим от едно и също.Кога и как се променят така хората, че започват да мислят единствено и само за себе си, от къде идва тази нужда да съсипват чуждите животи.Радвам се че ни пишете.Научих някои интересни факти и дано продължите да следите събитията.