Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 юни 2010 г.

Малък жест на причастност и солидарност със създателите на "забранения сайт" Читанка.инфо

След като ГДБОП нанесе своя ненадеен и зашеметяващ удар срещу "злия враг", а именно сайта Читанка.ком, ефектът е нищожен: сайтът вече отново съществува, ала на друго място. То битката на нашата екстравагантна в странностите си държавна служба явно много прилича на битка с ветрени мелници - или на гоненето на призраци. Тоя пуст интернет, който го измислиха проклетите американци: не могат да излязат наглава с него нашите самоотвержени борци срещу престъпността, срещу лошия морал и, в това число, срещу... четенето на книги!

А в тази връзка моя милост написа днес следното писмо до създателите на преследвания и толкова опасен в очите на ГДБОП сайт:

Здравейте,

Аз съм философ, автор съм на философски, психологически и исторически книги, а също и на една поредица от учебни помагала за студенти и ученици по философия, логика, психология, етика и право, също по предмета "свят и личност". Ето информация за мен и списък на моите книги. Издател и главен редактор съм също и на философското списание ИДЕИ, което излиза в книжен вариант от 2009 година.

Искам да ви предложа да сложите в сайта си ония мои книги, които прецените, че ще са интересни за вашите читатели - или пък дори всичките ми книги. Готов съм да ви изпратя файловете на съответните книги, или пък да ви посоча места в интернет, на които могат да се намерят някои мои книги. Също така съм готов да изпращам файловете на списание ИДЕИ, досега от него са излезли три броя, подготвяме четвърти.

Нека този мой жест да се приеме като причастност към голямото дело, с което сте се заели - и като знак на солидарност във връзка с ударите, които ви нанесе "службата за борба с организираната престъпност". Явно в нечии очи да се разпространяват и да се четат книги е не просто укоримо, но и престъпно деяние. Да не говорим за това какъв грях пък е да се пишат книги!

Моля да ме уведомите как бих могло да се осъществи моето предложение - стига, разбира се, да го приемате.

С поздрав: Ангел Грънчаров

(Забележка: Ето още няколко полезни линка: Моята библиотека, или Читанка и Из целия свят: Универсална електронна библиотека на български език)


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ

ЗА КОНТАКТ

1 коментар:

Анонимен каза...

Обречен е на тежък неуспех,
а също на презрение, присмех,
глупакът, който вярва, че със танка
преборил би дори една читанка.