Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 17 юни 2010 г.

Народ, който не цени талантливите си люде, няма как да достигне просперитет, да не говорим пък за духовен разцвет

Уважаеми господин Грънчаров,

С Вашето внимание, уважение и възпитание породихте у мен радостни чувства на благодарност и възхищение. Толкова съм щастлива, че отново се възроди в мен онова красиво чувство от отминали години, когато преобладаваха културните и духовни българи.

Бях изгубила надежда, че някога ще срещна точен и уважаващ себе си човек, но попадайки на Вас, мога да бъда спокойна, че има хора с духовни ценности. Благодаря за вниманието, с което ме удостоихте по повод поместване на статията за Христиан-Христосий; от снимките разбрах, че сте разгледали и личния му сайт. Искам само да добавя, че не само според мен, но и мнението на професионалисти в изобразителното изкуство е, че за възрастта си е натрупал количествен житейски опит, който умело претворява в картините си. Жалко е, че такива таланти не се ценят у нас.

Като благодаря за изключителната любезност, пожелавам огромни всестранни успехи на Вас, Вашите близки, както и на списание "Идеи". Аз съм вече редовен читател и почитател.

С уважение: Олга Махри

Здравейте, уважаема госпожо Махри,

Благодаря Ви за добрите думи, ще се постарая да ги заслужа!

Иначе напълно сте права: у нас, за жалост, не ценим талантите си, а ги оставяме да се мъчат; народ, който не цени талантливите си люде, няма как да достигне просперитет, да не говорим пък за духовен разцвет. Много неща трябва да се променят в господстващия нашенски манталитет, та да мръднем, за да се подместим от мъртвата точка, в която се намираме.

Смятам, че ония българи, които сме носители на един по-различен манталитет, сме длъжни да се подкрепяме, защото можем много да дадем на страната и на народа си. Пък и съществуването тук и там сред нас на истински свободни и достойни, търсещи и стремящи се към истинското и доброто хора е гаранция за това, че има още надежда за този наш народ-страдалец, който си пати най-вече от това, че толерира мръсниците, а не сериозните, честни и талантливи хора сред себе си.

От тази гледна точка Ви благодаря за подкрепата на нашето списание ИДЕИ и ще се радвам да си сътрудничим и за в бъдеще!

С поздрав: Ангел Грънчаров

Няма коментари: