Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 юни 2010 г.

Президентът Първанов гузно мълчи по запитване от страна на СДС какви тайни ангажименти е поел във връзка с "Големия член", пардон - "шлем"!

Трябва да стане ясно какви ангажименти е поела България към Русия

Автор: Мартин Димитров

„Големият шлем" се оказа, че има още по-голяма скрита или неформална страна. Оказа се, че Първанов, Овчаров и Станишев са водили разговори, за които никой не знае. Какво е доказателството за това? Възможно ли е в бюджета на България да са заложени милиарди левове за постояване на атомна централа в друга страна и да не са водени двустранни разговори. Според вас това възможно ли е?

Аз ви казвам, че това не е възможно. След като в бюджета на Русия са били предвидени два или три милиарда евро за строеж на атомна централа в България, затова са водени разговори. Кой и кога ги е водил аз не мога да ви кажа. Никой не може да ви каже. Явно са поети ангажименти от името на България, за които никой не знае.

Затова в момента Русия иска тези ангажименти, за които не знаем, да бъдат спазени. Затова Русия казва така: има няколко договора, които вие пакетно трябва да изпълните. Това са Бургас-Александрополис, „Южен поток", АЕЦ „Белене" и т.н. Има натиск в тази насока. Доколко той е явен или категоричен ще разберем в бъдеще.

Много е важно хората, които са работили по „Големия шлем", да си кажат какви обещания са направени и какви ангажименти са поети, защото в момента сърбаме попарата им. Затова НИС на СДС на 8 март 2010 г. с изходящ номер на партията изпратихме писмо до президента Първанов, с което го насърчихме като е започнал да публикува на своя сайт стенограми, да публикува и тази от разговорите с „Газпром".

На това писмо, което е заведено на 9 март 2010г. в Президентството, до момента не сме получили никакъв отговор. Добре е тези неща да са публични, т.е. президентът Първанов иска публичност за дадени свои срещи, но също така не иска подобна публичност за други свои срещи, много по-важни.


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

1 коментар:

Анонимен каза...

Васил Филипов: Русия ни работи по братски

„Русия ни продава най-скъпият газ, по принцип всеки си гледа интереса, дори и като отидете да водите преговори се борите за цена. Всички търговии, преговори се водят на четири очи, отиваш да преговаряш и какво друго да прави Русия, освен да те изработи! Защото Русия няма други големи източници на чужда валута освен енергийните ресурси, които изнася. Отиваш там и те гледат, няма от къде да вземеш, освен от тях. Какво да те правят, освен да те наведат и така сме ние вече 20 години. Яздят ни и това е, оказва се, че газът за България излизаше през 97г., 120 долара за 1000 кубика, а за Турция-57! В случая Турция е по специална от нас, дето уж сме братушки. Въпрос на далавери, договорки, комисиони, а в България все се намира някой които да продаде интересите на държавата, да си напълни гушата. И все ще имаме да плащаме големи сметки, големи разходи, големи дългове“, допълва Васил Филипов. „Сега пак е същото-Германия получава газ за 45 долара, Турция за 57, тия дето са близо до Русия за 150-160, а ние за 350-понеже сме братя. Единственото което можаха да ни обещаят, е да чакаме поне 400 долара!? А ние като нямаме алтернатива пак ще се наведем“, ядосва се екс шефът на „Булгаргаз“. Според Филипов в България действа куропционна схема при продаването на газа и играчите в тази схема си разпределят големи комисиони.