Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 юни 2010 г.

Какво трябваше да направи Първанов във възникналата ситуация около руските енергийни проекти ако беше български държавник, а не руска пионка

По-долу помествам мой коментарец по темата в блога на И.Инджев, където той е написал хубав коментар на тема Борисов призова Трайков да си трае във връзка с текущия скандал около изказването на Премиера за спирането на два от трите руски енергийни проекти в България; та ето какво написах там след неговия ентересен анализ, който ви съветвам да прочетете:

Като видях и чух реакцията на министър Трайков си помислих: "Край, тоя разгневи Бойко, вече момчето е пътник!". Това че не се овладя и не показа дипломатичност е голям негов гаф, ама може ли човек да предвиди какво ще каже и направи премиера?! Явно само Гоце може :-)

В този ред на мисли не е зле да се прочете и това: Нежен сърдечен стон на нещастна комунистическа душа - след съобщението, че Бойко Борисов спира руските енергийни проекти. Облаците над премиерската глава взеха да се сгъстяват. Върху Гоцевата - също.

Щото ако сега иска поне с нещичко да помогне на страната, на която безполезно е Президент вече 10 години, трябва повече не да защищава само и единствено руските интереси, а да помисли поне малко и за българските.

Затова той немедлено следва да отпътува за Москва, там да използва сърдечните си приятелски връзки с таваришч Путин, да преговаря и да се опита да предотврати гнева на руския самодържец, т.е. да направи нужното Русия да не прибегне до санкции и искане на компенсации спрямо неверната на руските интереси България.

Ето това трябва да направи наш Гоце Първанов ако беше български държавник, а не руска пионка.

Някой верва ли че ще го направи? Аз не вервам в такъв род чудеса. Невъзможно е, нема такъв филм...


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на в-к ГРАЖДАНИНЪ и на сп. ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ

ЗА КОНТАКТ

Няма коментари: