Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 юни 2010 г.

Днес на България са безкрайно нужни активни, мислещи, търсещи хора, които ще променят страната ни. Станете и бъдете един от тях!

Открих - по-скоро тя ме откри! - Фейсбук-група, наречена !!!!!!!!!!! СПАСЕТЕ БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ !!!!!!!!!!!!!!!. Така са го написали, с многото възкрицания, точно копирам заглавието й. Неслучайно са го написали така, това изписване е твърде показателно. Групата има 4 732 участници, един от тях съм аз. Само дето много не съм наясно с Фейсбук та в дискусиите не съм още участвал.

Не съм много съгласен с нещичко обаче, пишат СПАСЕТЕ! - а не ДА СПАСИМ! Ето така: !!!!!!!!!!! ДА СПАСИМ БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ !!!!!!!!!!!!!!! По-добре звучи сякаш. Защото някой друг да спасява българското образование, а пък ний, българите, да стоим и да гледаме сеира, го можем, но какво от това. Така излиза, мнозинството от нас май само това могат: да гледат без да си мръднат и пръста. Затова сме и в положението, в което сме.

Та следва да се отстрани по-решително тази двусмислица; иначе основателите на групата са искали да кажат, както си личи от всичко, ДА СПАСИМ! Ето нещичко от уводното им възвание, написали са го с големи букви, сякаш го крещят, аз смених буквите по естетечни подбуди, ала крясъкът нека да се има предвид:

Българското образование в момента е на едно много ниско ниво. Вече се видя, че правителството няма да направи нищо. Време е вече ние да вземем позицията си като граждани и да го защитим. Да правим акции, да действаме, да покажем на Парламента, че няма да мълчим, а че ще променим нещата!

Хубаво е това желание и решимост, похвално даже. Сред участващите открих един млад човек, Крум Ташев, който между другото е възкликнал това:

Звучиш като Вазов: "Да работим!" - и легнал под крушата!!! Какво значи "спасете"?! А ти къде си? Защо не участваш? Мисля, че тази лъжица е голяма за твоята уста...

(Аз лично не се сещам под каква круша е лежал дядо Вазов, призовавайки да се работи, но това също няма особено значение. Пък и да е лежал, той е бил възрастен, стар човек, той е бил дядо, нему е простено да лежи...)

Та значи това момче, Крум Ташев, на едно място пише, че търси учители, които искат да се включат и да помогнат; отвърнах му, че съм такъв; ето какво ми е отговорил:

Това е идеята: както има клуб дебати рисуване, така по-нататък да има и клуб гражданско образование. Там ще се учи от всичко, което ни засяга - от околна среда до политика на Евросъюза. И основното: там ще се обявяват новите реформи в образованието и ще се дебатират. Ще има дебати на тема историята и настоящето, като ще има двама преподаватели, учител и ученик - всеки път ще са различни.

Похвално е, че ето, съвсем млад човек предлага това. Вярно, че още преди две години други хора основахме такъв клуб, казва се ГРАЖДАНСКИ ДИСКУСИОНЕН КЛУБ. Ала не сме го популяризирали достатъчно чрез Фейсбук, ето, сега има възможност да си обединим силите. Та да покажем, че с право се наричаме граждани - понеже нещо по-смислено правим, а не само да се прозяваме и почесваме...

Та който желае от читателите на моя блог да се включи в тази група, да заповяда, добре е дошъл! Там се водят разгорещени и смислени дискусии по най-важна тема. По която моя милост написа цяла книга: ИДЕИ ЗА ЕДНА НОВА ФИЛОСОФИЯ И СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ. (Която сега се чудя как да издам, ама няма нищо за чудене, наша, българска работа си е това: за книгата на Батето се претрепаха да му я издават, ама за книга за образованието някой да помогне, сакън, не може, как така, кви са тея глупости?!)

Днес на България са безкрайно нужни активни, мислещи, търсещи хора, чиято енергия именно ще промени страната ни. Станете и бъдете един от тях!


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

ЗА КОНТАКТ



ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: