Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 20 юни 2010 г.

Георгий Первановий, верний оружиеносец на таваришч Путин, се вдигна на титанична битка за тържеството на руските интереси в Болгарията!

Какво става, драги ми дами и господа, когато доказан, напълно проверен от опита лъжец ви говори: вие вярвате ли му? Нима смятате, че доказан лъжльо може да говори истината?! Нормалното е, разбира се, доказаните лъжльовци да говорят лъжи, щото при тях лъжата е станала нещо като модус вивенди, като начин на съществуване; такива не могат да живеят без лъжи, лъжата им е жизнено необходима. С оглед на казаното как ви звучат следните приказки на доказания лъжльо, именно, на нашия многоуважаван президент Гоце Първанов, пръв приятел на Володя Путин, диктатор на Русия:

Срив в енергийната ни дипломация... Съдбата на проекта АЕЦ "Белене" да бъде подложена на национален референдум... Енергийната политика е едно от нещата, за които България е ценена в Брюксел, а енергетиката е локомотивът на българската икономика... При евеантуален референдум за АЕЦ "Белене" ще има остра реакция отдясно - това е "Костовата политика в действие"... При строителство на "Белене" там могат да се открият 5-6 хиляди работни места, че проектът е стратегически, а това, че може да струва 26 млрд. евро е спекулация... Базовата цена на "Белене" е 3,9 млрд. евро. Допускаме, че може да стигне малко под 8 млрд., оттам нагоре всичко е импровизация. Ако построим „Белене" можем да спечелим 10 пъти повече пари, отколкото вложените в строителството. Ние имахме стратегически инвеститор и правителството го прогони с тези свои колебливи, да не кажа негативни внушения... След 10 години, когато ние ще бъдем принудени да спрем последните блокове на АЕЦ "Козлодуй", ако "Белене" го няма, това означава, че ние трябва да закрием ядрената енергетика в България. Аз не съм съгласен. Предлагам въпросът за референдума да бъде - да се строи ли или не АЕЦ "Белене".

Извадих всички думи, изречени от доказания наш "блюстител на истината" Гоце Първанов, които можах да намеря, понеже наште журналисти предпочитат да предават думите му в преразказ, а не да цитират, както е редно - особено когато се говори по такива важни въпроси. Съветвам ви, прочетете още веднъж казаното от нашия влюбен в истината, ала доказан лъжльо, именно президента Гоце Първанов, а пък след това в коментарите ми пишете как ви звучат. Аз сега ще кажа как на мен ми звучат. За да не стане дълго, ще се спра на няколко ключови момента от словоизлиянието на г-н Президента:

"Срив в енергийната ни дипломация" било изразеното от Премиера съмнение има ли смисъл да се строи "Белене" след като ще ни струва над 20 милиарда. За каква "ядрена дипломация" става дума, а, таваришч Първанов?! Що барем не си мълча ами се изказваш неподготвен?! Верно, народецът ни е с крапа (къса) памет, ама има някои злобари като мен, които всичко помнят. Ето за каква "енергийна дипломация" става дума.

Преди около три години, когато се водеха преговорите за трите "епохални" енергийни проекта с Русия дори правителството, водено от съветския гражданин Серьожка Дмитрич, имам предвид тогавашното българско правителство (за да не си помисли някой неинформиран, че имам предвид руското правителство, щото звучи много по руски името на премиера), та тогава, значи, дори правителството на тристранната разбойническа коалиция имаше известни съмнения дали тия три договора са изгодни за България. Имаше разни спорове за собствеността върху тръбите, а, таваришч Гоце, спомняш ли си тия паметни моменти?! И като се видя, че Русия трябва да получи своето, в София пристигна скорострелно не кой да е, ами самият диктатор Путин!

Гоце тогава се разтрепера, зер, малко ли е, лично кремълският му началник благоволи да дойде на крака у София! Гоце стегна подопечните си министри (он беше неформалния глава на правителството тогава, беше негов "крестний отец", кръстник демек, и министрите го слушаха и рапортуваха; неслучайно сам Гоце тия дни се похвали, че Дмитрич му предлагал да стане и формален премиер! Та както и да е, тогава делегациите почнаха да преговарят, преговорите текоха цяла една нощ, а в туй време таваришчите Путин, Гоце и Дмитрич се отдадоха на пируване в един руски ресторант в София - Гоце, туй ли ти е твоята "енергийна дипломация", а? Под "енергийна" имаш предвид количеството водка, спирт де, което се изля в гърлата на Руските таваришчи, тъй ли, за да знам правилно ли те разбирам?!

Чат-пат пируващите даваха своите ценни указания на преговарящите цяла нощ министри, на сутринта българската страна се отказа от всичките си претенции за собствеността на тръбите, минаващи през българската територия, и трите договора тържествено се подписаха. Гоце и Володя на сутринта се цунаха по устата, Путин си замина, а Гоце, със съзнание за добре изпълнен дълг, се оттегли из сараите си, за да безделничи, което е неговото обичайно занимание. Е, и да вреди, доколкото може, и това е негово обичайно занимание, но да не връзваме кусур на човечеца, он толкова и само това може.

Та ето как стои въпроса с "перфектната" ЕНЕРГИЙНА "ДИПЛОМАЦИЯ" на нашия таваришч Президент, който е зажалил, представяте ли си, за нейния срив! Разбира се, никаква дипломация в случая немаше, а имаше директен руски натиск срещу тогавашното правителство да подпише неизгодни за България споразумения. И аз си спомням че тогава най-злия гоцев враг, именно, Иван Костов, заяви, че тия споразумения са толкова неизгодни за България, че просто са обречени на неминуем, но логичен и оправдан от всяка една гледна точка провал. Гоце, изглежда и ти помниш тия думи на Костов, щото по-горе подхвърляш, гледам, тъкмо тия думи за "Костовата политика в действие". Е, Костов пак ще те победи, както те победи по въпросите за НАТО и ЕС, опъвай се колкото си искаш, ама няма да бъде твоята, драги ми Гоце!

Е, провалът дойде, Костов се оказа прав, а наш Гоце се занимава сега с онова, което винаги е правил, именно, с плюене срещу вятъра. Он, милият, така плю и срещу влизането на България в НАТО, и срещу европеизацията на България, за която се водеше люта битка през 90-те години (он, милият, искаше русификация-съветизация и поазитчване на България!), и срещу всичко е плюл наш Гоце в некъсата си вече кариера на най-изтъкнато руско мекере в българската политика. Знайно е обаче какво се получава когато се плюе срещу вятъра, а ето че злият гоцев враг, именно Костов, май пак ще надделее, а таваришч Путин ще се кара яката на своя боен другар по ДС-КГБ таваришч Гоце! И, уплашен от такава злокобна евентуалност, (п)Резидентът Първанов почна обречената си битка в защита на руските интереси, лъжейки и мажейки, че това били "български национални интереси". Друго от лъжльо освен да лъже може ли да се чака, а, драги ми дами и господа, кажете де, що мълчите?!

Значи "бългаският" интерес по логиката на таваришч Гоце точно, ама хептен точно, до сантим, съвпада с руския интерес - брях да му се не види, как така бре, Гоце, как става тая работа?! Верно, за твоето болно и опорочено съзнание всичко руско стои над българското, оно не е чуждо, ами е по-наше от нашето, щото ти лично, като комунист, смяташ за своя "духовна родина" тъкмо Русията, пардон, СССР-то де. А пък Българията според логиката на такива руски мекерета като теб, драги ми Гоце, не требе да е нищо друго освен Задунайская руская губерния, сиреч, както сега е модно да се казва, да е руски троянски кон в Европейския съюз и в НАТО. Сега разбирате ли защото Гоце се държи така, драги ми български лапнимухьовци, щом търпите тоя наглец да си разиграва коня, а не рипнете, както би рипнала всяка нация в такъв случай, и да изритате предателя на българския интерес и поборника за руския интерес там, където му е мястото, именно, при неговия работодател и государ, имам предвид Путин и Газпром.

Помнете ми думата, Гоце като се пенсионира от президенстването, което, впрочем, си мина като логично продължение на неговата стара бойна служба по линия на ДС-КГБ, та като се пенсионира, помнете ми думата, наш Гоце, подобно на канцлера-социалдемократ Шрьодер, ще се окаже на някаква чудесна и щедро платена служба в Газпром, нищо чудно да стане мениджър на "Южен поток", помнете ми думата, знам добре, че точно така ще стане! Он затова и сега така яростно се бори за руските енергийни проекти: амче по неговата сиришническа логика он, милият, се бори не за друго, а за бъдещета си служба в Газпром! Да има "Южен поток", да има нефтопровод, да има АЕЦ, та белким руснаците турят свойто верно мекере на една тлъста заплата когато вече нема да е президент!

Това е положението, драги ми нашенски гъски, що се прозявате, като гледате новините, в които Гоце бълва лъжите си, прозявате се, чешете се, гледате и тъпеете; вместо да вземете чашата с ракия и да я запратите директно по съветския си телевизор, който, предполагам, още гледате. Това исках да ви кажа само, повече не си струва да се говори, пък аз продължавам да чакам деня, когато масовият нашенец, омирисан отвсякъде на евтина ракия и на шкембе-чорбица, ще се пробуди и ще разбере че го правят на улав - не че не е такъв де! - и ще скочи, та да изрита цялата тая ченгесаро-кагебистка напаст, дето иска да ни зароби за вечни времена. Дали ще дочакам тоя момент, а, драги ми дами и господа, как мислите?! Имам предвид, дали ще дочакам пробуждането на масовия ни нашенец от ракийния-кебапчения делириум, който постоянно го тресе?!



Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ

ЗА КОНТАКТ

Няма коментари: