Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 юли 2010 г.

Още отзиви и реакции по повод идеята Костов да бъде издигнат да кандидат-президент на обединената десница

Този път коментарите са от моя блог, именно под самата статия, с която предложих на пръв поглед екстравагантната идея "Костов - президент!", която обаче, както показват самите коментари, по същество е твърде ценна, необходима ни и разумна:

Анонимен каза: Разбира се, че Иван Йорданов Костов би бил един повече от достоен президент, макар че начело на изълнителната власт като премиер би бил още по-полезен за България. Да на Ваньо Костов за президент или премиер!!!

Анонимен каза: Едва ли Костов е най-достойният кандидат. Той беше част от прехода през последните 20 години и носи не малка отговорност за това, че не каза, че България се приватизира от от ченгетата под масата. За това, че цялата държава е поставена в някаква схема за кражби.

Последните 20 години ще останат в историята като най-големият геноцид срещу българския народ - 2 милиона българи напуснаха държавата и работят за чужд просперитет!

Анонимен каза: По времето на Костов българите си изпуснаха шанса да станат нормална европейска страна и заслугата за това е негова - не става за водач!

Анонимен каза: Koстов президент? ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХХА ХА ХХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХХХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА АХА ХХХА ХА...

Ангел Грънчаров каза: Обаче интересно е колко добре са "подковани" някои в ненавистта си срещу Костов... а заслугата за това е на ченгетата от ДС (Кеворкян и вся остальная сволоч), които срещу щедро заплащане водиха дългогодишна пропагандна и клеветническа война срещу Костов - защо ли го мразеха толкова?! И кой им плати за да са така усърдни в насаждането на ненавист срещу премиера-реформатор? Чии ли интереси той така силно заплаши, та беше мобилизирана срещу него цялата мощ на ДС? Костов обаче оцеля, а пък връщането му на бял кон като президент на България ще е равностойно на гибел за цялата кагебистко-ченгесарска комуно-мутро-олигаргия!

Анонимен каза: Добра възможност Бойко Борисов да се отърве от Костов. Работа на президента и без това е най-вече представителна...

Ангел Грънчаров каза: Работата на президента е знакова и символическа, но точно затова ролята му при един солиден като личност президент (Първанов е крещящо безличие) е толкова по-решаваща. Знаците и символите управляват съзнанията, а пък от съзнанията зависи всичко останало...

5 коментара:

Анонимен каза...

Костов президент - това е чудесна възможност за него и за България. Ако Бойко има капка мозък в главата си, добре е да подкрепи подобна идея, а не да издига Цецо Цветанов, нито пък себе си самия за президнет. И двамата с адостатъчно на нивото на некомпетентността си, но дано поне да не са надскочили нивото на неразумността си.
DOBRATA

Анонимен каза...

При всички положения идеята си заслужава обсъждане. Само , че на мен ми минава една подличката мисъл през главата: откакто Костов спечели безапелационно парламентарните избори през 1997 г. та досега той е успял безславно да загуби 9 или 10 поредни избора. /Той, в смисъл формациите , ръководени от него/ поправете ме, ако греша, ама това са факти - от края на миналия век той изгуби 9 местни, парламентарни, президентски и европейски избори. Хич, ама хич не съм оптимист, че ще е печеливш кандиднат-президент.

Ангел Грънчаров каза...

Който е губил, на него му е време да спечели :-) Губилият е достоен да спечели, понеже е преживял горестта от загубите, от неразбирането от страна на избирателя - и е помъдрял. Вие да сте видял някъде някой политик постоянно да печели избори?! Истински добрите политици са ония, които въпреки загубите имат какво още да допринесат за обществото. А пък Костов е печелил много избори, недейте да внушавате на младите неверни представи: Костов откакто стана лидер на СДС го доведе до такива победи, каквито СДС преди това и не беше сънувало...

Анонимен каза...

1. Никому нищо не внушавам - ни на млади ни на стари.
2. И аз като вас съм убеден , че Костов може да даде /и дава/ много на страната си.
3. Убежденито изразено от мен в т. 2 не пречи на убеждението , че шансовете му да спечели президентски избори са нищожни.

Ангел Грънчаров каза...

Вашата преценка е такава, моята е различна. У нас стават често невъзможни неща: някой в 2001 г. да е мислил, че Гоце Първанов ще е бъдещият български президент? И много други примери има. Избирането на Костов на поста Президент на България може сега да изглежда чудо, но то е едно разумно и потребно на страната ни чудо. Ако искаме да постигнем обрат в националната си участ, Костов би следвало да стане президент...