Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 4 юли 2010 г.

Простотии всякакви - колкото щеш: обявява се конкурс за най-тъп, но духовит текст на новия химн на МВР!

Навремето като войник много съм се чудил на старшината че правеше такива смешни списъци, в които изреждаше разни "вещеви припаси", примерно когато си издавахме снаряжението, той със сериозен вид пишеше следния списък: "Раници всякакви - 1 брой", "Обуща всякакви - 1 брой", "Гащи всякакви - 1 брой" и пр. все в тоя дух; много съм се чудил как така раниците, обущата, гащите и пр., които при това били "всякакви", са само 1 брой; имаше още по-смешни примери, за жалост съм ги забравил.

Но ето че сега, като прочетох една информация за МВР, което си било поръчало "химн", текстът на химна им бил написан от самия Евтем Евтимов, а пък химнът, представете си, щял да бъде изпят не от кой да е, ами от самия Веселин Маринов! Та веднага в главата ми прищрака това, което съм написал горе в заглавието:

Простотии всякакви - колкото щеш!

може и да се каже иначе, примерно така:

Простотии всякакви - цели рояци!

и пр., а всичките тия изрази имат някакво отношение към ония гениално-простовати армейско-милиционерски списъци на моя възтъпичък старшина от казармата едно време.

Та Веселин Маринов, оня, на чиито концерти се случват чудеса, примерно, както се писа преди време, някакъв инвалид проходил, ей-така, станал и си тръгнал към средата на викащия речетатив, наречен кой знае защо "концерт", щото човечецът не е издържал да изтърпи такова издевателство над человеческата природа, та същия този В.Маринов, оказва се, бил много близък приятел на шефа на МВР Цветан Цветанов, поради което на предстоящия празник на МВР щял да изпее (издекламира) следното възтъпичко стихче, съчинено от комунистическия стихоплетец Е.Евтимов:

Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

И така нататък, предполагам, другите стиховце в химна ще са още по-вълвуващи и оригинални. Та във връзка с тази прясна-прясна информация от раздела "Тъпотии всякакви - колкото щеш!", Иво Инджев е написал текст под заглавието Хим(е)на на МВР, в който се е вдъхновил така, че е написал нещо още по-силно отколкото е написал престарелия и изкукуригал хептен комунистически поет; ето какво страхотно стихче е написал "колегата" Инджев:

Всички родни меверета
да проникнат в интернета
и да усмирят писачите
дето пречат на задачите,

спускани за изпълнение
с полицейско умиление

(вдъхновение, настървение, нетърпение –
по избор на всяко управление).

Та в тази връзка ми хрумна следното, понеже моя милост никога досега не е опитвала да пише стихове, но не пречи и да опита; та ми хрумна следната идея, която представям ето по този начин:

Обявява се конкурс за най-тъп, но духовит текст на новия химн на МВР!

А, какво ще кажете, става ли? В тоя конкурс можем да си пробваме дарбата да пишем стиховце сички, току-виж някой от нас може да е имал скрити таланти в тази насока, а пък самият той, горкият, да не знае: ето сега сгоден случай да си покажем скритите литературно-поетични таланти! А пък и МВР заслужава един наистина по-смешен и дори одухотворен от ентусиазирана простотия текст, който да увековечи за бъдащето тая славна структура, на която, естествено, се крепи цялата ни държава. Хайде тогава да запретваме ръкави и да почваме да творим; кат сътворим химна на МВР, ще напишем химн - какво ни пречи да опитаме, а?! - и на всяко друго министерство, разбира се, накрая, а защо не и най-напред, трябва да обърнем внимание върху написването на страшен, на жесток направо химн за самия министър-председател, или за самия Министерски Съвет, а, какво ще кажете?

Какво чакаме още, да почваме да пишем, че нашето героично време трябва да бъде увековечено за бъдните поколения в слово и изсечено върху гранит; та да се помни и знае как весело сме си живели в тия славни години! Веско, где си, моето момче, да изпееш текста на горния коментар, изпей го върху мелодията на твоя вечен хит "Червено вино"; моля ти се, достави ми туй удоволствие, щот съм стар човек веке, а пък на старите нищо не се отказва; е, немам пари да ти платя колкото ти е платило МВР за възтъпичкия им химн, ама ми го изпей от идеалистически подбуди, тъй да се рече, може ли, а - или не може?!


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

4 коментара:

Анонимен каза...

Ето и текста, публикуван днес в "24 часа"

Нашата полиция

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
моята полиция ме пази.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родната полиция ме пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР

Текст: Евтим Евтимов
Музика: Тончо Русев
Аранжимент: Пламен Велинов

Анонимен каза...

Цялото това вторачване на българската политика и медии в МВР показва, че все още не всичко е наместено в България. Не може в една страна с по-малко от 8 милиона население, която никога не е била страна на криминалността, където организираната престъпност няма никаква традиция и където всеки познава всеки всичко да се върти около това прословуто вътрешно министерство. Гражданите би трябвало да се интересуват най-вече от работата на съвсем други ресори: социалното, на здравеопазването, на образованието и донякъде на финансите. Бих препоръчал на Веско Маринов да изпее песни за тези министерства.

Между другото едно решително правителство може за няколко седмици да сложи ред в страната. Какви са всички тези тайнствени, всевластни подземни босове, дето тероризират хората? Има обаче един проблем: цялата организирана престъпност е породена и се поддържа от голяма сила, от която черпи жизнени сокове и сили – Русия. Ако не беше Русия, тези криминални босчета-нищожества щяхме да ги смачкаме като карфици за няколко седмици.

Между другото субективното впечатление лъже, Балканите според студия на ООН са по-спокойни криминогенно от Западна Европа. Действително престъпността се е увеличила след 1989, но много повече се е увеличил страхът от престъпността.

Анонимен каза...

Трийсе хиляди гавази,
плъзнали кат` метастази,
интернет и скайп налазили
ЦеЦе тъй правата пази ни!

Двойно повече агенти,
ровят в наш`те екскременти,
душат нашите отпадъци,
да не сме изяли баба си?!

Всички ний сме днес виновни,
няма здрави, няма болни!
Даже и Човекът-глас
респектираха за вчас!

Веско сал е днес спокоен,
щото е певец придворен!
Герб на нашата култура,
Бойчето държи за ...ръката!

Анонимен каза...

Тука вече има сбран бая материал - версии на МВР химна: http://presscafe.org/fun/всички-версии-на-химна-на-мвр.html