Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 26 юли 2010 г.

Някой срам ли го е поне малко заради това, че сме се превърнали в страната на лъжата?!

Иво Инджев е написал хубава статия със заглавие Комунизмът ни отива, спете спокойно, лъжци!, която ви съветвам непременно да прочетете. Там между другото прочетох и това, с което статията му свършва:

Кметът Лечков отрече да е показвал среден пръст на столични полицаи и думите му се приеха на вяра срещу думите на униформените. Но няма как и едната, и другата страна да говори истината.

Кой лъже и на кого му пука, особено след като най-популярният политик, министър Цветанов, демонстрира извънредна привързаност към невинността на сливенския кмет? По този начин той посочи като лъжци пътните полицаи, но не ги санкционира.

Истината отново е престанала да има значение у нас. Така беше много години, с изключение на онези „шантави времена“, когато хората пееха по площадите „Комунизмът си отива“. Колко прав беше Васко Кръпката, че си отива. Не е казал, че си е отишъл. Пък и ни отива да ни лъжат, щом търпим.

На тия правдиви думи нямаше как да не реагирам, ето какъв коментар добавих и аз там:

Така е, ний сме страната на лъжата, което се символизира и доказва от това, че държавен глава ни е изпечен лъжец - Гоце Първанов. Една страна, която много години търпи президент да й е доказан лъжец, няма как да не е страна на лъжата. И забележете: след като много пъти лъга целия народ, че не е бил сътрудник на ДС, в един момент си призна, че е бил, с което де факто си призна, че ни е лъгал, но не добави, че се срамува, напротив, каза, че се гордее че е бил агент на ДС.

Което означава, че се и гордее, че най-нагло ни е лъгал, и плю в лицето ни, понеже добре знае, че ще продължаваме да търпим доказан лъжец да ни е държавен глава. Това е. Нямам какво повече да добавя. Всичко е до болка ясно и противно...

И така, някой срам ли го е поне малко заради това, че България е страната на лъжата, което пък е предпоставка, както отбелязва и г-н Инджев, всички, абсолютно всички, от Царя до пъдаря, да ни лъжат, и то постоянно, безнаказано, тъпо, нагло, арогантно, безчувствено, безсрамно?

5 коментара:

Unknown каза...

Не. Един дядо, който продаваше магданоз на пазара най-добре се изказа :Нито ги е срам, нито се обиждат.Както казваше моята баба-"Пачавра леке не хваща".
Виж, ако им посегнеш към чинията,тогава става лошо.

Анонимен каза...

Лъжат, всички лъжат, ами кой им вярва?! Който може лъже, будалите зяпат и лапат мухите. Така е било, така и ще бъде. Важна е пропорцията между лъжците и будалите. Прост народ, слаба държава - това не е лъжа.

Анонимен каза...

Гоце излъга, че не е бил доносник, но признателната рая не само, че не го осъди, а го избра с любов два мандата.
„Има нещо гнило в“…България…
Населението!

Posted by nestinara | юли 26, 2010, 12:34

Анонимен каза...

Интелигентите са малцинство навсякъде по света. Но никаде в такова съотношение спрямо простаклъка, като у нас. Хората по света дават пари, за да слушат по-умните и образованите от тях А ги и чуват!
„Язе акъл не щем. Дай ми пари“ Българска национална черта, за съжаление!

Posted by nestinara | юли 26, 2010, 12:44

Unknown каза...

А трябва ли някой да се срамува, г-н Грънчаров? В страната на късата памет, в страната, в която всичко е позволено, стига да не ви хванат - кой ще се срамува от някакви си лъжи? Лъжата у нас е станала по-нужна от въздуха..без да поддържаме лъжите няма да можем да поддържаме живота, какъвто го познаваме у нас. Не защото без лъжа няма живот (нека не влизаме в дебата за това що е истина и що - лъжа), а защото свикнахме да лъжем себе си. Първо се лъжехме един - друг, на дребно. После някои започнаха да лъжат всички. Дотолкова, че за да дишаме даже, трябва да се излъжем - да се излъжем, че всичко ни е наред, че ще дойдат да ни оправят, че сме най-великите и най-умните на света, че след следващите избори от чешмите ще текат мед и мляко... Няма да отварям дума за това как лъжем себе си, за да запълним пустото в главите и сърцата си. Няма да разказвам как по силата на самата ми професия и на мен ми се налага да лъжа. Само ще завърша - питайте, но отговор не търсете, господин Грънчаров - отговорът все едно ще бъде лъжа..