Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 август 2010 г.

Да се посмеем: нови случки в тая империалистическа измислица интернет, която подлите американци подариха на човечеството

Ловецът на врабчета каза: Уважеми г-н Грънчаров,

Може би защото съм инженер, а не философ, не разбирам много идеите, които разпространявате в блога си. Дори веднъж се насилих, и гледах канала Ви в youtube, но честно казано не издържам мрънкането Ви.

Единственото, което схващам, е че съществува една неизтребима (или по-точно неизчезваща) каста от мрънкалници, за които комунистите са съвременни караконджули. И най-лошото е, че в тази каста младите хора на около 20-25 години са все повече, въпреки че те дори да са били родени преди 1989 г., номинално не са живели през комунизма.

Не знам даи пишлето Ви е меко, или заплатата ви не е голяма, но не мога да разбера защо и затова да са Ви виновни комунистите?

Ангел Грънчаров каза: Другарят ми е много обиден за пустия му партизански кашкавалец и се чуди как да ми отмъсти; даже стигна дотам да критикува пишката ми :-) Понеже не може да ми пусне куршум в тила, за да ми отмъсти, се постара да хвърли сянка върху достойнството ми :-) Логиката му вероятно е тази: заради крадения кашкавал, който другарите ядоха безплатно преди 9 септ. 1944 г. и заради социалистическите луканки, които плюскаха, също безплатно, разбира се, след 9 септ. 1944 г., наште другари комунисти имат най-твърдите пишки на света :-)

Ловецът на врабчета каза: Г-н Грънчаров,

Не съм ви обиден, защо решихте така? Просто ми писна разни 50-ина годишни същества да се оплакват от комунизма - че то кажи - речи половината ви живот вече е в Демокрацията. Какво поснигнате Вие лично - май нищо, а? И пари за списание нямате, та ги събирате с волни пожертвувания; добре че интернет - блоговете са безплати, да си мрънкате на воля. Ама и за това са ви виновни комунистите. А колко от членовете на фейсбук групата на списанието Ви реално са чели поне веднъж нещо от него - съмнявам се да са много.

Знаете ли на кой ми приличате? На Редингота - нали се сещате, "Тютюн", Димов, Борис Морев...

Ех, г-н Грънчаров, колко е лесно сега да разтягате локуми по адрес на партизаните... какви смелчаци се оказахте всички дясномислещи.

Алдин Димитров каза: Г-н анонимник, като не са ви интересни статиите на г-н Грънчаров никой не ви насилва да ги четете.

Това кой, какво и колко има няма да седне с вас да го споделя. Аман от форумни комунисти, които като не могат две свързани думи на кръст да кажат преминават към оплюване в селско-кръчмарски стил! Айде прав ви път и не се връщайте ако имате поне малко достойнство, в което се съмнявам.

Ангел Грънчаров каза: Другарю "Ловецът на врабчета", ще си пиша каквото и както си искам; вий, другарите, не можахте едно време да ме научите как е "правилно" да мисля, да пиша, да говоря, да правя, та сега ли?!

Комунистът се познава по това, че съвсем не признава свободата на другите да мислят и да правят каквото искат. Комунист е оня, който все се мъчи да ни учи как да мислям.

Комунизъм е варварската, патологична озлобеност срещу свободната личност и нейното суверенно право да живее както тя иска...

Ловецът на врабчета каза: Г-н Грънчаров, някъде да съм Ви давал акъл какво да пишете и как да пишете? Блогът си е Ваш, имате пълната свобода да пускате каквито и да било статии. Друг е въпросът за тяхното съдържание и неговото качество.

Честно казао, искрено се надявам да не съберете пари за следващия брой на списанието си, не за друго - не съм такава злоба душица, не! - а защото имам милост към хартията и дърветата. Четейки статиите в блога Ви, където 20 години след падането на комунизма все още мрънкате за комунизма и комунистите - добре поне, че в интернет не хабите хартия.

Както Вие имате право да оплювате комунизма, социализма, комунистите и социалистите, така и Станишев има право да чества каквото намери за добре. Само че никой от лявомислещите не е направил блог, в който да Ви се подиграва и да Ви залива с помия, нали?

Ех, г-н Грънчаров - понякога се чудя, ако оня тъпак Горбачов не беше осрал нещата, какво ли щяхте да правите Вие в момента? Какви ли оди щяхте да пишете по адрес на някое партийно величие и да възхвалявате Априлската линия на Партията.

Ангел Грънчаров каза: Щом се грижиш толкова за дърветата що не протестира когато шибаната книжка на вашия лидер Серьожка Дмитрич беше издадена в главоломни за нашите мащаби тиражи, беше издадена с пари на олигарсите, които той така хубаво обогати през време на управлението си, и книжката му беше раздавана по улиците без пари, а пък хората я вземаха и я хвърляха след това в кошчетата за боклук? Нещо не съм те чул тогава да протестираш, а сега за моето списание си се загрижил за дървета?! Страшно цинични, безочливи, арогантни и непоправими лицемери сте вий, комунистите, таварищ...

K.Georgiev каза: "Както Вие имате право да оплювате комунизма, социализма, комунистите и социалистите, така и Станишев има право да чества каквото намери за добре. Само че никой от лявомислещите не е направил блог, в който да Ви се подиграва и да Ви залива с помия, нали?" - Ловецът на врабчета.

Да, другарю, прав сте - вместо блогове навремето е имало концентрационни лагери и директно са ги пращали да чукат камъни до смърт. Ако им дадем отново възможност пак ще се случи същото. Където стъпи комунизма следват реки от кръв. 200 000 000 избити цивилни граждани може би ви се виждат малко.

Но защо да се товарите с такива негативни мисли?! Хайде идете прегърнете някое дърво та да се почувствате по-добре и да ви олекне на сърчицето. Все пак като се замислим с 200 000 000 избити колко дръвчета сме спасили ехеее...Три пъти ура за комунизма спасителя на природата!

sergiev_st каза: Другарю "Ловец на врабчета", ако нещо в статиите и коментарите на А. Грънчаров в собствения му блог не са ти тамън или не ги чети, или ако ги четеш и искаш да да им отговориш то направи го със солидни и достатъчно ясни аргументи. Нали така трябва другарю ? А не да ти се въртят някакви пишки в главата.

Ловецът на врабчета каза: Къде бе, гражданино Грънчаров, го видяхте да го раздават безплатно това книжле? Някоя снимчица няма ли да пуснете, или по стар седесарски навик вие, демократите, си говорите на ангро, колкото да не заспите? Научили сте нещо от Йозев Гьобелс, не сте спали ...

Второ - аз не одобрявам издаването на брошурката на Станишев по простата прична, че влизаме в едни забравени вече коловози, когато лидерът на Партията пишеше трудове. Отдавна са минало времената на Ленин и Сталин за теоретизиране на класовата борба; Станишев можеше да се спести подигравките. Още повече, че десницата отговори с контраброшурата "Защото не сме социалисти", която също беше печатана на хартия. Странно, хуманистично-демократичото Ви съзнание не пази и спомен за нея. Нея не я ли раздаваха по улиците? Откъде пари за нея бе, гражданино Грънчаров?

Да не задълбаваме в дебрите на издателския бизнес.

Вие, като философ, и Вашите последователи би трябвао да знаете, че боравенето с неточи цифри и факти издава две неща - първо, липса на образование, и второ - неуважение към събеседника. Аз може и да си позволявам ироничо отношение към Вас, но все пак не преминавам границите на добрия тон. Защо ме наричате арогантен, циничен и безочлив без дори да ме познанвате?

Към господина К. Георгиева - г-не Георгиев, горните редове се отнасят и за Вас. 200 хиляди се пише с 5, а не с 8 нули. Иначе става 200 милиона. Това са около 3 % от световното население в периода 1917 - 1989 г. То верно, че китайците са 1 милиард и повече; вярно е, че по време на комунизма е имало концлагери, ама чак до такава степен да преувеличавате - нямам сестра.

sergiev_st каза: Другарю "Ловец на врабчета", ако нещо в статиите и коментарите на А.Грънчаров в собствения му блог не са ти тамън, то или не ги чети или ги обори с достатъчно ясни и солидни аргументи, както се прави в дискусии и спорове. Нали така другарю? А не да ти се въртят някакви пишки в главата. А защо ли?

Ангел Грънчаров каза: Другарю Врабчо, аз лично получих безплатно книжката на вожда ви Дмитрич на главната улица в Пловдив; даваха я на всеки минаващ, зер, идеха избори, а пък партията има несметни богатства. Хората вземаха книжките и ги хвърляха в кошовете за боклук.

Избитите от комунистите са 100 милиона човека. Малко ли ви се виждат, таваришч? "Гора сечем, трески хвърчат" - тия думи на кумира ти Сталин известни ли са ти, защитнико на дърветата?!

Че комунист морал няма, това е всеизвестно. Че комунистът е самата наглост, това се види с просто око. Че комунизмът е непоправимо увреждане на психиката, водещо до пълна безсърдечност и до патологична злоба, се илюстрира и от историята, и от съвременността.

Колко ли ви е мъчно, а, таваришчи, че вече не можете да разстрелвате в днешно време "неправилно мислещите", ами сте принудени само да ги "разобличавате"? И то в тази империалистическа измислица, интернет, която подлите американци подариха на човечеството :-)

(Забележка: дискусията се проведе под темата Партизаните у нас имат сериозна заслуга за рухването на фашизма, защото са изяли невероятно количество сирене и кашкавал по мандрите!)

Няма коментари: