Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 август 2010 г.

Хора ли сме - или сме шибани смешници?

Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР!

А бе, хора, кое трябва добре да запомним, не разбрах? Шибаният смешник, дето пее или шибаният поет, измислил подобен текст? Или може би, шибания другар Станишев, шибания министър Божо Димитров или шибаната ни родина, в чиито редове ние, смешниците, служим чак до гордост?

Нека по-добре започнем отначало, за да не обиждаме умните и едновременно с това – честни хора в България. Помните ли, какво беше казано за комунистите: не може едновременно да си честен, умен и комунист. Ако си честен и умен – не си комунист. Ако си умен и комунист – не си честен. Ако пък си честен и комунист – не си особено умен!

Хора, запомняйте добре подобни твърдения, въпреки че няма как да бъдем убедени във верността им, докато не бъде уточнено какво разбираме под „комунист”. Затова пък всички много добре знаем какво е „партиец” и оттук нататзк ще говорим само за него.

Нека уточним – партиецът е човек без скрупули. Кариерист без задръжки. Човекоядец. И в общия случай – простак.

Какъв тогава е шибаният смешник? Партиец или не? Аз мисля, че в качеството си на висш партиец др. Станишев не би нарекъл някого от своите – „смешник”? Следователно, партийците не са смешници.

Нека сега вземем изказването на Божо Д. за тази страна, за тази наша шибана България и поразмислим и върху него.

Би ли могъл Божо да си позволи да нарече „шибана” Партията? Не се стряскайте само! Ей, така да каже – „тази наша шибана партия с тези шибани партийци в нея”! Би ли могъл, питам? Няма какво да питам – ако можеше, щеше да го е казал. Поводи за това – бол.

Какво излиза? Партийците и непейоративно, и отвсякъде няма как да бъдат „шибани”, щото у тях е калъчката. Нали така? Следователно, те не са и „шибани”!

Какво излиза? Излиза, че това на всичко отгоре е вярно, защото само шибани смешници, могат да позволят да ги наричат така безнаказано.

И е дважди вярно, защото ако в тази шибана страна има сила, в състояние да отстрани Станишев и Божо Д. от постовете им или да ги принуди да подадат оставка – това са единствено партийците…

За такива ми ти неща се пее в тяхната песен: "Хора, запомнете ни добре!"

Posted by Karin

2 коментара:

Анонимен каза...

Mnogo haresvam razsyzhdeniqta na tozi avtor i mu se vyzhishtavam.
M<nogo e prav. Da e zhiv i zdrav !

K.Georgiev каза...

http://news.ibox.bg/news/id_1896542449 Ето нещо от чуждите медии по темата.