Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 9 август 2010 г.

Истинските приятели са дар от Бога - и ще ни намерят сами!

В блогът БЛОГАТСТВО.КОМ прочетох нещо много интересно, вярно, правдиво и добре казано. Заглавието на така силно заинтригувалия ме текст е За (не)истинските приятели. Автор на блога е Пламен Петров. Прочетете неговия текст за приятелството непременно, там има чудесни мисли, примерно:

Истинските приятели никога не ти казват, че са ти истински приятели. Те го показват - с делата си.

Неистинските само се бият в гърдите. И от там дрънчи на кухо…

И така нататък. Рекох да подкрепя този човек с няколко думи; ето какво му написах там:

Текстът Ви много ми хареса. Бих желал да Ви предложа да публикувам Вашия текст в новото философско списание ИДЕИ, на което имам честта да съм главен редактор. Моля да ми отговорите на имейла angeligdb от abv.bg. Ще се радвам да дадете съгласието си. Ако някои от мислите в текста са афоризми на известни философи, моля да добавите имената им - за публикацията в списанието така е редно....

Пропуснах да кажа: сайтът Ви е чудесен! Радвам се, че и у нас има мислещи и търсещи хора като Вас! Желая Ви много успехи!

И аз съм писал по тази тема, но малко в по-общ аспект, примерно това Размисъл за истинските неща. Там става дума и за истинското приятелство; оказва се, че мислим в една и съща посока, което, струва ми се, не е чудно или пък случайно :-)

Няма коментари: