Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 9 август 2010 г.

Чуден народ сме ний: все се чудим, че някой ни се бил... изтаковал в гащите!

Иво Инджев е написал хубава статия под заглавието Кой ще ми(г)не пръв в явния дуел за тайните служби?, в която става дума за конфликта на Първанов с военния министър Ангелов; та там между другото казва и тази хипотеза за съдбата на упорития военен министър:

Ще го жертва ли Борисов, както направи с други неудобни - или зад твърдостта на военния министър застава и той?

Тайната власт, която Първанов черпи от тайните служби, явно му е фатално важна. Пристрастен е към нея като наркоман към всекидневната си доза и изглежда готов на всичко, за да не се лиши от нея.

Фатално ли казах? Правилно сте прочели.

Много са интересни и коментарите след статията, примерно това твърдение на Румен Великов:

Българската мъдрост ни казва: клин клин избива. Забитият със съветския военен чук тоталитарно-републикански клин в сърцето на Българската държава не може да бъде изваден с двадесет годишните демократични средства на българската нация. За това е необходима спешна Българска военна операция с помощта на Българският народ един съвсем справедлив клин.

А пък някаква си жена с никнейм безпартийна поше:

Съгласна съм, че Аню Ангелов е генерал, и то достоен, а пък Първанов е ченгесарски цървул. Пита се Б. Борисов ще стане ли фурнаджийска лопата?

Рекох и аз да се включа с едно мненийце в тази интересна дискусия; ето какво написах там:

Гоце си е и продължава да бъде - и винаги ще бъде! - не нещо друго, а едно ченге от ДС; затуй най-чувствителното и сърдечно място за него са и ще си бъдат тъкмо тайните служби. Затуй скокна като ужилен когато военният министър предложи човек, който е от неговия тесен ченгесарски кръжец. Но то си е в реда на нещата да се държи наш Гоце така; ако иначе се беше държал, щеше да е чудно, ама сега си е съвсем нормално държането му - държане на едно ченге, цял живот примерно служило и продължаващо да служи на ДС и на КГБ.

Като си избираме ченге за президент, няма защо да се чудим, че той се държи като ченге. Остана и милиционер да си изберем за президент, пък след това ще се чудим, че се бил държал като милиционер - ами как иначе да се държи като милиционера си е милиционер и друго не може да бъде?!

Чуден народ сме ний: все се чудим, че някой ни се бил... изтаковал в гащите!

1 коментар:

Анонимен каза...

За съжаление не се чудим от Днес...!
И това зависи само от Нас.