Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 7 септември 2010 г.

Позор: Първанов грозно се погаври с великия подем на българския дух при Съединението!

Аз не слушах речта на негова благородна светлост Президента - тия дни здравето не ми е бляскаво и лекарите ми забраняват негативните емоции - но защо ли не се учудвам, като чета сега какво бил казал? Може ли, впрочем, драги ми дами и господа, да се очаква друго от едно продажно руско мекере?! Нима руското мекере може да има достойнството да каже и думичка против грозната, подла, антибългарска роля на Русия в ония дни на Съединението?

Няма да каже, разбира се, а ще увърта, ще лъже - ох, да лъжат и да увъртат как умеят руските имперски мекерета! - ще изопачава, подличко ще мълчи за общоизвестната коварна роля на Русия в тоя най-велик български акт! А този акт, акта на Съединението, е толкова чисто български тъкмо защото в него ний, българите, сме съумели да защитим интереса си независимо от противодействието на "освободителката". Как пророчески се сбъдват тук думите на мъченика Левски, който е обичал да повтаря: "Тоз, който ви освободи, той ще да ви и пороби!". Но България устоя благодарение на саможертвата на велики български държавници като Стефан Стамболов, благодарение на духовното наставничество на личности от мащаба на Захари Стоянов. Що Гоце не цитира поне една автентична мисъл на Захария за така близката на сърцето му - гоцевото, не на Захарий! - Русия?! Мерзост, колосална подлост, отвратително лицемерие, престъпно фалшифициране и изопачаване на историческите факти в угода на великодържавния руски интерес от тия български - "Български" ли рекох? Майчице мила?! - продажници!

Хубавото е обаче това, че Гоце за сетен път е показал на това честване грозното си лице на откровен безсрамен проводник на кремълските интереси, което е скандално предвид качеството му да е "бългаски" президент. Що нямат поне малко акъл в главите, та да мълчат гузно, няма ли поне веднъж да замълчат тия наглеци? Няма да замълчат, и ще ви кажа защо.

Защото мнозинството от природонаселението у нас ги гледа с овчедушие и с презряна страхливост мълчи и търпи. Капчица национално достойнство няма у такива хора, щом могат да търпят подобни издевателства с нашата национална свяст, с нашето човешко чувство за самоуважение и чест. Презряно малодушие владее душите, хората сякаш са претръпнали и вече се стигнали до най-лошото: да не усещат и да не съзнават гаврите именно като гаври, ето това е най-лошото. Ако имаше българи на площада снощи нима щяха да позволят на Гоце да бълва скучните си лъжливи скудоумия?! Щяха да го освиркат така, че щеше да се позамисли дали да продължава да лъже; нямаше да му дадат възможност и и една лъжлива дума да произнесе.

Ала понеже стадото мълчи, наглеците вилнеят и вече стигнаха до перверзии като снощната: руското мекере Първанов да държи "патриотична" лицемерна реч за Съединението, за онова Съединение, извършено против волята на имперска Русия, на която той самият продължава най-самоотвержено да служи! И която тогава нема капчица уважение на българския акт, та подскокороса сърбите да ни нападнат в гръб, да забият ръждясалия славянски нож в гърба на доскорошните роби, пожелали да бъдат истински свободни. Истински свободни обаче означава да сме свободни и от "освободителката" си, щото за какво освобождение може да става дума ако един господар сме заменили с друг?

Гоце и такива като него, които са мнозинството от корумпирания и продажен държавен елит на днешна България, вижда се, нямат свян. За пари са способни и България да продадат на своите кремълски господари: защо Гоце е такъв упорит проводник на руските енергийни интереси у нас, от някакъв светъл идеализъм ли, от чиста платонична любов към Путин ли?! Глупости, тук става дума за пари, за гигантски комисионни, за платено слугуване; неслучайно продажниците на България са били наричани във времето на Съединението "рубладжии".

Виновни обаче за това, че наглеци като служителя на КГБ Гоце Първанов, поради глупостта и нехайството българско все още президент на България, са се разгащили така, сме ний, дето ги търпим. Не някой друг, ний сме виновните. Ако сме си на мястото, те щяха да мълчат гузно, свряни в ъгъла. А сега са най-отпред на парадите, обвеяни от власт и слава, произнасят лъжливи речи, в които се гаврят открито с нас, с България, с историческата истина, с подеми на българския дух от рода на оня при Съединението. Гаврят се с всичко свято за българите и България, което, както и да го погледнем, е същински позор!

(Забележка: Горният текст го публикувах като коментар в блога на И.Инджев - по повод на неговата статия Пореден празник под и(нди)гото на президента.)

5 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Коментари

1.
treedxctrl
около 7 часа

аз опак почти всяка вечер слушам по новините ˝продажно американски мекерета˝ ...

2.
minuva4
около 5 часа

Освен да се усере какво друго от Гоце?!

3.
tuzemec
около 5 часа

и да дораздуха миризмата от лайното може ли друго да се очаква от хумАнуса

4.
dhweb
около 3 часа

5.
REAL
около 3 часа

Вие какво мислите-без Съединението КВО щеше да стане????

6.
REAL
около 3 часа

А ако не беше руско-турската война???? Каквито и да са били причините за Съединението и Руско-турската освободителна война, те имат положителна историческа роля за България.

7.
aig_db
около минута

Кои те? Кои имат положителна роля? Турците ли? Или руснаците? Обективно погледнато, турците имат много по-голяма и то положителна роля за България отколкото руснаците. Това е историческата истина, колкото и да е неприятна за ония, които вярват в някакви лъжи и митове за българската история, явяващи се продукт на русофилската фалшифицираща истината историография...

Ангел Грънчаров каза...

Ако не беше руско-турската война от 1878 г. Болгария щеше да има ред ползи:

1.)Мощното стопанско развитие на страната, почнало от Възраждането, и то в рамките на огромните пазари на Отоманската империя щеше да продължи;

2.)Ний, българите, съвсем скоро щяхме да се освободим сами; българският въпрос щеше да се реши положително от европейската дипломация при малко по-голяма решимост за свобода от нацията, която вече имаше порива към свобода, за който работи и за който даде живота си Васил Левски; знаете, че Ливски не е залагал на "даруваната свобода", а само на оная, която сме могли да постигнем със собствени сили;

3.) Ако се бяхме освободили сами - това можеше да стане най-късно след края на Първата световна война - България щеше да запази териториалната си цялост (Мизия, Тракия, Македония); заради намесата на Русия в българския въпрос и противодействието на великите европейски сили и на Турция българския въпрос се заплете така, че в резултат загубихме не само цяла Македония, а и още много други исконно български земи;

4.)Фаталният и изцяло зловреден руски фактор в "следосвобожденската" ни история просто нямаше да съществува; Русия нямаше да иска да ни прави "Задунайская губерния"; нямаше да имаме русофили-продажници, които за шепа руски рубли са продавали отечеството си (четете Захари Стоянов и Стефан Стамболов) и пр., и пр.

5.) България, достигнала сама свободата си, щеше да бъде достойна и с европейско самочувствие нация, нямаше да има този първороден грях на българската държава - потребността вечно да се благодарни на "братушките-освободители", потребността вечно да им целуваме ръцете и пр. - т.е. нямаше да бъде тази измекярска във върноподаничеството си спрямо Русия нация, каквато сме сега, каквато сме били в ццелия период на новата българска история.

И прочие, още много други плюсове за България могат да се изредят ако Руската империя не беше се намесила в българските работи, за да ги доведе в крайна сметка до жалкото положение, в което са се намирали през цялата най-нова българска история, в което се намират и сега. Ако някой все още не съзнава злотворното въздействие и влияние на руския имперски фактор в нашия народностен живот и в нашата национална съдба, той не е българин, такъв е руско мекере и продажник.

Ангел Грънчаров каза...

т.е. ако руснаците не ни бяха "освободили", сега българските земи щяха да се мият не от едно, а от три морета;

Анонимен каза...

СРАВНЕТЕ СНИМКИТЕ НА ДВАТА ДЪРЖАВНИКА-ПЪРВАНОВ И ЦАР БОРИС!ДОСТАТЪЧНО КРАСНОРЕЧИВО Е!

Анонимен каза...

Срам - Срам, Ангеле, Срам... Ти си от тези хора, които го е**т , викат за помощ, а накрая , :" ...абе , по-хубаво да ме беше оставил, до края, той се оказа, добър и богат; какво толково едно е*а*е! Защо всички разсъждавате, а поне един път не направите нещо за тази държава, макар, че тя ще се оправи, когато ние самите не се оправим. Значи 500 години не можахме да се оправим, та сега ли ще се оправим?! Страхливци сме ние, ето какви сме.... Един нормален митинг/стачка не можем да направим като хората. Властта е по-силна, ние нямаме словото. Като те гледам затова си отишъл в СПБ да учиш?? Защо не отиде някъде другаде??? Няма вузове ли?? Не ми се оправдавай, само това го можем!!! Запомнете, всеки може да каже "АКО"! Аз например се гордея, че точно нашите братя славяне, а не кой друг да е , СЛАВЯНЕ са ни помогнали. Ето още какво се сетих. Нещо не се сещам думата "братушки" да се споменава ?? !! Това искам да ти кажа, че вече сме забравили отдавна, кой какво направи за нас!Стига сте плюли насреща, те връщат ли ви го по същият начин??? Лицемери сте всичките, лицемери. Уважавайте тези които са се борили за нашата родна държава, умрели са за да имаме подслон и спокойствие, за да имаме България, за да имаме своя лична свобода!Имам само един въпрос, ти ли точно целува ръцете на руснаците??? Ти ли си този който се би рамо до рамо... Лицемер и комплексар!!!! Дано хората бъдат малко по-човешки настроени един към друг и да се обичат.