Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 септември 2010 г.

Управниците ни напоследък се държат така елегантно, както гладна свиня се държи в небран бостан есенно време

Блогърът И.Марков е написал текст под заглавие Формула "Кръгла нула", в който между другото твърди следното:

Фактът, че образовани професионалисти като Трайчо Трайков, Дянков и пр. се излагат като кифладжии, показва обаче, че когато „Главата” не е наред, дори цялото „тяло” да е яко, няма как нещата да вървят.

И описва случката с министър Трайков, който се непремерени бабаитски изхвърляния успял да погаси всякакъв интерес към инвестиции у нас у сериозен бизнесмен от Абу Даби. А после заключава следното:

Ето тази тотална нескопосаност на българските министри, и в крайна сметка и на министър-председателя, не просто спъва чуждите инвестиции, а ги гони от страната. Подобен гаф е достоен повод за оставка на ресорния министър, но май досега няма министър, който да не е заслужил честта, което означава, че има нещо дълбоко сгрешено в целия кабинет... и разбира се в „Глъвътъ” му.

Като прочетох тия верни констатации, рекох да напиша няколко думи и от себе си, ето какво написах там:

Напълно вярно е: не само несъзнателно, но и напълно съзнателно, т.е. от чиста глупост, управниците ни гонят чуждите инвеститори. Нямам предвид изхвърлянията на Бойко Борисов от преди време, когато се репчеше и показваше мускули пред чужди бизнесмени, а имам предвид последния случай, за който току-що научавам от новините: премиерът бил заявил днес при "инспекция" на това как турска компания строи наша магистрала, че ако не направят нещата както он, нашият херой, иска, и за времето, в което нему е скимнало да завършат обекта, тогава щял да направи така, че повече турска компания да не припари у нас!

Даже се похвалил, че бил звъннал на турския премиер да каже тия неща (представям си Ердоган как е възприел бойковата изцепка!). Ето така, от чист бабаитлък и от някаква спонтанна, идеща и извираща сякаш от дълбините на душата му глупост (и простотия) наший народний премиер гони чуждите компании от пределите на отечеството.

Т.е. държи се като въшлясъл проскубан пес, който сам няма зъби да гризе кокала, ала за сметка на това ръмжи и лае, пропъждайки всичко живо, не допускайки никой друг до себе си. На поведението на премиера може да се радва и да ръкапляска само идиот като Сидеров, но пък за сметка на това от случващото се губим всички ние.

Щото управниците ни се държат така елегантно, както гладна свиня се държи в небран бостан есенно време...

Няма коментари: