Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 11 октомври 2010 г.

Защо се оттеглям от толкова приятната компания на коментиращите в блога на Иво Инджев

Днес сутринта поредица от няколко събития от последните дни ме накараха да напиша в блога на Иво Инджев следната бележка:

Чао на всички от този форум! Поради някои технически причини повече няма да пиша коментари тук. На всички желая успехи в живота и професията!

Г-н Инджев, ако някога с нещо съм Ви засегнал, моля, извинете! Несъзнавано е било!

Posted by Angel Grancharov | октомври 11, 2010, 9:33

Сега видях, че г-н Инджев е написал в тази връзка следното:

Към Ангел Грънчаров: надявам се да не съм „техническата причина“ по някакъв начин.

Желая ви здраве!

Posted by Иво Инджев | октомври 11, 2010, 10:41

На което моя милост, за да се избегне недоразумение, се видях принуден да напиша следното пояснение:

Г-н Инджев, „техническата причина“ за моето оттегляне от компанията на толкова приятните коментиращи тук няма никакво отношение към Вас лично. Нека да мине известно време и ще обясня на какво именно се дължи това оттегляне.

Мога сега-засега само да намекна, че част от основанията ми за тази стъпка е пълното фиаско на моята идея за „блогърско цунами“, в смисъл, че кажи-речи никой от „елитните блогъри“ не подкрепи идеята и предложението ми. Което добре се свързва с разбирането за господството у нас на някакъв по-особен, несрещан никъде по света български сорт „индивидуализъм“, който според моето разбиране е една от фундаменталните причини като нация да сме в положението, в което сме.

Като казах „елитните блогъри“ нямах предвид Вас, г-н Инджев, понеже Вие сте журналист, професионално коментиращ, а пък блогърът, поне според мен, би следвало да е непрофесионално коментиращ. Макар че тия разграничения са спорни.

Както и да е, нека да имам известно време да преосмисля досегашната си тактика, пък живот и здраве да е, нищо чудно да се изнамери и нещо по-ефективно за в бъдеще…

3 коментара:

Stefan каза...

nishto ne razbrah za kakvo i na kogo se sardi avtorat na bloga.

Анонимен каза...

Ами значи на никой и за нищо не се сърди авторът на блога - какво има да се чудиш повече?! :-)

Анонимен каза...

"Особеният български индивидуализъм"...,сещам се за разговорите ми с българин живял цял живот в САЩ, която ме предупреждаваше за болната ни проницателност стигаща до системна мнителност. Може би ни трябва повече добро начало, повече гражданска смелост и по ясна визия за това къде отиваме като нация.(Къде отиваме!? а завета на Кубрат?)Вие и другите водещи блогъри както и добрите журналисти поддържате добрият конструктивен диалог без който няма бъдеще. В тази реалност при която цензурата отново е обсебила небето като тъмен облак малкото слънчева светлина е душеспасяваща. Свободата не идва даром тя трябва да бъде извоювана,от всички. До нови идеи.В.Д.