Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 ноември 2010 г.

Клирик, който се присмива на куц, глух, сляп или на сакат, да се отлъчи!

Из: Бог е любов, но служителите му го "цензурират"

От: Анелия Димитрова

Не смятам за редно да се правят лични съобщения в публичен текст, но този път има специална причина да кажа, че пиша от позицията на вярваща, православна християнка, приета с кръщение в лоното на Православната църква.

Вярвам, че Бог е всемилостив, но не и служителите му, макар в Библията и поученията на апостолите да има достатъчно текстове, възпиращи ги от поругаването на вярата. Какво освен поругание на вярата е да прогониш дете инвалид от Божия дом, защото, според епископ Теодосий, инвалидите са „грешници” и прокълнати”, които нямат място в храма.

В Библията е казано: На владиците дваж по-голям грехът, защото те знаят. Знаят, че Иисус Христос е приемал със състрадание и е помагал на грешници, болни и обзети от зли бесове. Знаят, че в правилата на Светите Апостоли пише: Клирик, който се присмива на куц, глух, сляп или на сакат в краката, да се отлъчи. Също така и мирянин.

Какво друго освен поругание на вярата е твърдението на митрополит Николай, че Бог е наказал 15 души с удавяне и чрез тях – българския народ, защото в София едни други хора слушали и гледали „грешницата” Мадона. Какво освен поругание на вярата е един Божи служител (каквито твърдят, че са) да не намери една дума за съчувствие и утешение, да не намери малко милост към близките им. Явно те не са „заслужили” никаква благост и скръбта им е нищожна пред гнева на владиката. (ДОЧЕТИ ДОКРАЯ >>>>)

ЗАБЕЛЕЖКА: По същата тема прочети и това: Пътят без храма, автор: Петя Славова

Няма коментари: