Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 декември 2010 г.

Книга за двама борци срещу комунизма

От автора на “Нарекоха ги фашисти” (София, 2004) и “Кой победи” (София, 2009). Сега излезе от печат новата книга на Никола Алтънков

СВЕТЦИТЕ ГИ СЪДЯТ

В “Нарекоха ги фашисти” Алтънков доказа, че в България е имало много и то чудесни националисти (легионери, ратници, отецпаисиевци, бранници…), които никога не са били фашисти, но които приеха с доблест и достойнство обвиненията срещу тях.

А в “Кой победи? Националното правителство във Виена, септември 1944 – април 1945” той показа кой спечели в края на краищата мъчния, много труден и често неравен двубой с комунизма.

Сега Никола Алтънков представя образите на двама чудесни българи, които дадоха ясен и достоен отпор на злото. И които победиха за и заради всички нас.

“СВЕТЦИТЕ ГИ СЪДЯТ” е разказ за живота и страданията на двама светци, наши съвременници, които ни показаха, че злото никога няма да успее, ако му се възпротивим.

Светците бяха обречени и затова осъдени, но възвисени в страданията си, те изкупиха всички наши грехове, а и тези на техните мъчители.

Мъченик Васил Чирпански е достойният легионер Васил Узунов, който със своите 28 години, 3 месеци и 12 дни прекарани в занданите на комунистическа България (от 1948 до 1978 г.), заслужи печална слава като политически затворник “лежал” най-дълго в целия свят. Васил Узунов е арестуван на абитуриентската си вечер в края на май 1948 г. Излиза от затворите 30 години по-късно. Достоен легионер, предан християнин, с благ и кротък характер, той е подлаган на нечувани и нечовешки страдания, бит, изтезаван и унижаван. Мъчителите му – комунисти - не вярваха, че той ще издържи и не знаеха, че победата ще бъде негова – и на тези за които той се пожертвува. Бог да поживи името на този светец!

Артарагоров (Пазител на Правдата) Хайг-Арам Пилигян е другият светец. Българин от арменски произход, гласът му в защита на правата на човека прокънтя през 1970 г. и не престана да се чува във и вън от стените на Старозагорския затвор чак до смъртта му. Хайг-Арам Пилигян, роден в Турция и израснал в гостоприемна България става добър и храбър българин без да забрави произхода си. Мил, почтен и уважаван адвокат в София, вдигнал глас в защита на правата на човека в 1970 г. и затова осъден на пет години затвор. Само който не е чувал за него не познава добротата му, неговата солидарност с всички, които търсеха свобода и правда и вярата му в бъдещето на своя народ. Светец!

Книгата “СВЕТЦИТЕ ГИ СЪДЯТ” е публикувана от издателство “Изток-Запад” през декември 2010 г. Търсете я по книжарниците или в издателството: София, бул.”Цариградско шосе”, № 51 (до БТА), тел. 9463521 или тел./факс 9437951.

Доставя се и от автора: п.к.1083, София 1000, тел. 9547485 и 0899654295. Другите две книги на автора също могат да бъдат поръчани с 30% книжарска отстъпка.

2 коментара:

nana каза...

Палачииииии детеееее
баща ти е невинен!
С детенцето
с меченцето в ръка
Оооооооо Виолета
Венсеремос!

Анонимен каза...

Майната ти нещастнице!