Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 декември 2010 г.

АБВ-еровците на Гоце Първанов

Иво Инджев е написал хубав коментар под заглавие АБВ на (з)аверите е Абвер, в което между другото прочетох следната справедлива констатация:

Някак между останалите нахални претенции, сред които самохвалните оценки за собствената си последователност (!), Първанов пробута фразата, че бил готов да се бори на полето на …морала. И сякаш някой в залата би му възразил, той изгледа предизвикателно аудиторията от внимателно подбрани субекти, които приличаха на онези пратеници на прочутия болшевишки конгрес, който бурно аплодират Сталин, а той добродушно се цели в тях с току-що подарената му ловна пушка. След което вкупом ги лашка по концлагерите и ги разстрелва.

Там е работата, че Първанов се перчи пред удобна публика. Лесно е да искаш от Абвера да ти козирува, след като си подбрал “лейтенантите” насреща. Досущ като при друга негова знаменита реч в НДК, когато в пълната с офицери и дипломати най-голямата зала в България, готвещият за нов президентски мандат Георги Първанов благоволи да признае за досието си. И го направи с думите и аргументите, които всички следващи след него изобличени другари повтаряха като мантра: “гордея се и пак бих го направил”. С тази своя тогавашна изява държавният глава на европейска България легитимира ДС със задна дата и отправи послание към България и света, което по своята неморалност може да се мери само с подобните прояви на руския му аналог Владимир Путин.


И така нататък, прочетете непременно статията на нашия известен журналист. Моя милост, като я прочете, се развълнува от една несправедливост, съдържаща се в нея, поради което не се сдържа да не напише поне ето този коментар:

Това АБВ-ер (абвер) e добро попадение за по-точно и същностно наименование на новата формация на другаря Гоце Първанов. Просто в нея са се събрали чета верни бойци на тихия (ченгета от ДС=КГБ) и на шумния (медийния) фронт, които признават другаря Гоце Първанов за свой главнокомандующий, или, вернее, за верен уполномощен представител на същинския главнокомандующий, живущий в Кремле.

Проблемът обаче е в това, че абверът, доколкото ми е известно, е редовна войска на хитлеристите, докато другарите ченгета от четата на Първанович не бива да бъдат приравнявани към него, а по-скоро заслужават да бъдат приравнени към елитното ГЕСТАПО или към войските на SS.

Тъй че на мен лично ми се чини, че завераджиите от АБВ нищо чудно да се обидят още повече на г-н Инджев заради това, че ги подценява с туй наименование абв-еровци, след като те са си по-скоро най-елитни гестаповци, есесовци, т.е., още по-точно казано - кагебейци и чекисти.

Та за да зачетем справедливото им възмущение от такъв опит за неоценяване и отричане на бойните им заслуги към СССР, световния комунизъм и към КГБ, аз предлагам членовете на партията на другаря Гоце да бъдат наричани чекисти, кагебисти, кадесари, ченгета от "тихия фронт", а с една дума казано - комунисти. И тогава всичко ще си отиде на собственото му място.

Да живей АБВ - партия трудовога крестьяне-рабочего кагебисткого народа! Да здравствует таваришч Гоце, неутомимий борец комунистического авангарда КГБ за просперитета и счастья Советской-Руской Болхарии! Да здравствует мир во всем мире!

Няма коментари: