Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 февруари 2011 г.

Да се съпротивляваме на грубата медийна инвазия в съзнанията на съвременниците!

Уважаеми г-н Грънчаров,

Името ми е Боряна Пирьова и съм пенсиониран университетски преподавател. Член съм на Националния клуб за демокрация "Светослав Лучников". Познавам множество ваши публикации и книги.

Изпитвам страхотно въмущение от наименованието на новото предаване по btV "Велика България". Какво е внушението на това заглавие - пошлостта и простащината във "Велика България"?

Какъв начин имаме да организираме някаква обществена съпротива?

С уважение: Боряна Пирьова, професор по физиология и невробиология

Здравейте, уважаема професор Пирьова,

Благодаря Ви за съобщението; аз лично не знаех, че е започнало такова предаване, наречено "Велика България". Нищо чудно да го води някое ченге от ДС, не съм се интересувал за подробности, но и аз нямам доверие на такива предавания с най-гръмки наименования. У нас, за жалост, телевизионните манипулации на природонаселението в последните години се превърнаха в най-изгоден бизнес, в който се включват все нови и нови кандидати за славата. Разбира се, основите на тоя бизнес поставиха мохикани на телевизионно-ченгесарската манипулация като Кеворк Кеворкян, Слави Трифонов, Иван Гарелов и останалите, чиито имена не помня вече.

Няма да се учудя, ако сценарият, който проработи така бляскаво с неудържимия медиен възход на Бойко Борисов, довел до днешните му апотеози, бъде приложен още веднъж, като този път кукловодите ще пробват да ни натрапят друг, още по-скандален "оправител" на наивното и отчаяно природонаселение. Навремето така натрапиха на нацията друго едно недоразумение, имам предвид Сидеров; ако си спомняте, на аутсайдера Сидеров някой даде телевизионно предаване, от което се роди прословутата "Атака". Възходът на Яне също беше медийно организиран и платен от щедър дарител, който, както сега разбираме, бил не друг, а самият Алексей Петров-Трактора. Няма да се учудя, ако водещ в новото предаване по bTV, за което Вие ме известявате, е Явор Дачков или някой подобен, който за пари е способен на всякаква подлостчица.

Питате ме как да се съпротивляваме на грубата и безцеремонна медийно-манипулативна инвазия в съзнанията на съвременниците. Много е трудно, защото кукловодите от ченгесаро-комуно-мафиотската ни олигархия имат тотален медиен монопол. Но въпреки това по всякакви начини манипулациите им трябва да бъдат изобличавани. Тоест трябва да се води всекидневна битка за налагане на истината. Истината винаги в края на краищата ще си пробие път, а ние можем само да й помагаме - като непрестанно изобличаваме попълзновенията на щедро платените лъжльовци. Ето, аз със скромните си сили се мъча да правя това със своя блог, с издавания от мен в-к ГРАЖДАНИНЪ, а също и чрез страниците на списание ИДЕИ, което издавам от една година с подкрепата на неколцина приятели и съратници. Може да не сме постигнали кой знае какво, но важното е, че работим, че не се отчайваме, че се съпротивляваме.

Гражданското общество според мен се изгражда точно така: някакъв си там чудак, представете си, започнал да издава свой вестник и философско списание, разорявайки тотално семейството си; ето там пък някаква си пенсионирана професорка по физиология и невробиология се е възмутила от безпардонното манипулативно заглавие на някакво телевизионно предаване и изразила възмущението си пред оня същия чудак; който пък публикувал - както и ще сторя - кореспонденцията им в блога си, което все пак е начин техният гняв да стигне до душите на стотици българи; които пък от своя страна нищо чудно да споделят за какво точно става дума със своите приятели и така нататък; този според мен е начинът да се създава с невидими нишки мрежата на т.н. гражданско общество. Наистина, трябва да правим максималното та да се възроди и у нас така потребното ни активно - и нетърпимо спрямо гаврите на лъжата и на лъжльовците - гражданско общество.

Ползвам се от случая да изпратя по Вас поздрави и пожелания за здраве и за още по-силна гражданска енергия на съмишлениците и приятелите от Националния клуб за демокрация "Светослав Лучников", за срещите с които храня в съзнанието си най-топъл спомен!

С уважение: Ангел Грънчаров

Няма коментари: