Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 13 февруари 2011 г.

За какво ни е летене, щом като с него пак стигаме дотам, докъдето се стига и с пълзене?!

На 10 февруари т.г. г-н Едвин Сугарев написа статията Всички заедно срещу… Цветанов, в която изрази безпокойствата си заради това, че Синята коалиция, искайки оставката на министър Цв.Цветанов, се оказа в един отбор с... БСП, ДПС, РЗС, Трактора, Гоце! И с тази си статия подпали фитила на една дълга и изнурителна за четене дискусия в своя сайт, която обаче мен специално силно ме радва: защото тя е симптом, че у нас има нещо такова, което може да се нарече все пак "гражданско общество".

Зарадван от тази констатация, моя милост се порови в дискусията и подбра най-доброто, най-смисленото от нея по моето възприятие; доста си поиграх за да оформя за публикуване тъй проницателните коментари на нашите мислещи съграждани; получи се ето тази поредица от публикации:

Важното е да се плюе; не по кого да е, но по Костов непременно!

Хората на ДС - Гоцета, Трактори, Соколи и прочие - са истинската мафия

Ако ГЕРБ не желаят да се борят с истинската мафия, именно с ДС, БСП и Д(П)С, да си ходят те самите!

Защо Цветан Цветанов трябва да си ходи според сините

Кога Бойко Борисов би имал моралното право да заслужи подкрепа от Синята коалиция

Кога политикът става пачавра

Трябва да търсим изход от ужасната ситуация, в която е изпаднала страната

Разбира се, има още много хубави, смислени, разумни текстове, които заслужават да им се обърне повече внимание. Но, подчертавам, за мен беше твърде радостно да констатирам, че обикновени, редови граждани, читатели и участници във форумните дискусии, са успели да изтълкуват така добре сложния политически казус, че на мен, човекът, който все пак от много години се занимава с тази материя, почти нищо не ми се налага да добавя. Накрая, за да се проясни окончателно картината, публикувах и ето този важен според мен текст:

Защо СИНЯТА КОАЛИЦИЯ настоява министър Цв.Цветанов да напусне правителството

В същото време приятели ме помолиха да напиша или изкажа и аз по-детайлно разбирането си, понеже статията на г-н Сугарев, така или иначе, обърквала и внасяла нови раздори в средите на синия електорат. Но тъй като други хора свършиха почти цялата работа в тази насока, на мен ми остава да добавя само следното:

Анализът на многоуважавания г-н Едвин Сугарев е твърде интересен за тълкуване, тъй като, под влияние на емоцията - той, да не забравяме, все пак е поет! - негова милост прави няколко твърде елементарни логически грешки. Ще се опитам да ги представя съвсем немногословно, именно пределно ясно, в тяхната чистота:

"... на правителството е обявена война; пряката цел на атаката е то да бъде дестабилизирано за да се повлияе на ключови решения, свързани пряко с руските интереси у нас." (теза на Костов)

Г-н Сугарев се съгласява с горната теза. А ето сега и неговия извод:

"На тези цели се дължат всички компрометни удари под кръста, включително пускането на Алексей Петров, заканите му да се кандидатира за президент, манифактурата за СРС-та, флашките, крясъците на Яне, искането на оставки – и не на последно място опитите да се сплотят всички здрави сили за един нов, високопатриотичен вот на недоверие към правителството – включително… Синята коалиция."

На туй сугарево умозаключение народът му вика: "Нерде Ямбол, нерде Стамбул!". Защото:

● Сините сами декларират, че са против силите, целящи свалянето на правителството на ГЕРБ;

● Сините съвсем не желаят да пада правителството, напротив, чрез укрепването на най-атакуваното, на най-слабото му звено, именно, чрез заменянето на министър Цветанов, целят укрепяването на правителството;

● Да се внушава, че Синята коалиция е застанала на страната на "здравите проруски сили" само защото оттегля доверието, иска оставката на Цветан Цветанов заради провала му в битката с организираната престъпност, е все едно да се твърди, примерно, че моя милост е евреин - понеже обича да яде шоколадов сладолед, както ей оня там човек, който, понеже е с черна коса, нищо чудно и да е евреин;

По-надолу г-н Сугарев най-патетично и мелодраматично, сякаш е герой от най-блудкав латиноамерикански сериал, възкликва:

"Това за съжаление не е шега. Това е най-тъжната реалност, на която съм бил свидетел през последните двайсет години – и най-дълбокото падение на СДС в цялата му история."

Да, това твърдение не е шега, защото прекалено тъпите твърдения, лишени от особен смисъл, естествено, не могат да са весели или шегаджийски; те винаги са тъжни. И скучни. Понеже са изсмукани от пръстите. Дължат се нараненото самолюбие на г-н Сугарев, който, изглежда, още има на някой да си отмъщава. И особено на оня, който навремето го прати посланик не къде да е, ами тъкмо в Монголия. И по тази причина така усърдно шие, и то с бели конци, една невероятна конспирация, в която туря и ония, които доказано са най-яростни борци срещу комунистическа българо-руска и ченгесарска мафия, именно сините политици, особено пък политик от ранга на Костов.

Та г-н Сугарев по-надолу театрално кърши ръце и посяга вече да си скубе косите (доколкото такива изобщо наличествуват на бляскавото му теме):

"За пръв път сините се нареждат в една редица с БСП, мафията и руските интереси – като исканията им съвпадат изцяло с тези на политическите им опоненти."

А ето и "доказателството" му:

"... целите, които си поставят сините лидери, са абсолютно идентични с тези на комунягите: незабавна оставка на Цветан Цветанов. Съжалявам, но не само с тях. Абсолютно идентични са с тези на Алексей Петров. Именно той пряко и сърдечно даде “приятелски съвет” на своя някогашен бизнес-партньор: да махне Цветанов и всичко щяло да си дойде на място. Същото се иска от Първанов, Станишев, ДПС, РЗС, куп придворни политолози и кого ли не още."

Съжалявам, но пак ми се налага да възкликна: "Нерде Ямбол, нерде Стамбул?!"; защото:

● Защото къде, апропо, е доказано, че Цветан Цветанов е единствената опора на българщината, т.е. е единствената пречка пред пълната, пред тоталната хегемония на руските интереси, на руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия, за каквато, безспорно, се борят руско-ченгесарски мекерета и национални предатели като Гоце - и цялата останала рубладжийска сволоч?! Значи според "желязната" сугарева "логика" падне ли Цветанов, край, всичко отива по дяволите, настъпва вселенски катаклизъм, а пък руските хуни ще нахлуят да ни задушат, сянким те не са си тука от време оно още?!

Да ме прощава г-н Сугарев, но твърдението му е съвсем майтапчийско, смехотворно, абсолютно несериозно. Егати националната ни сигурност, щом се крепи на смачканата фигура на някакъв си бивш учител по физическо възпитание, който, за да избяга от децата в училище, бил станал навремето милиционер!

И в крайна сметка г-н Сугарев, увлечен от преувеличените си страхове, стига до едно твърде фалцетно изпищяване, както навремето са пищели ученичките, които някой е дръзвал щипне по задните части; ето за какво става дума:

"... няма друг подобен случай в цялата история на българския преход, в който всички политически сили – и левицата, и десницата, се оказват единни в своите искания... И няма друго подобно падение, извинете ме. То повдига завесите и позволява да видим какво се мъдри зад кулисите. И гледката наистина не е особено приятна. Точно това единство говори и за впечатляващо единната корумпираност на българската политическа класа."

Тук вече логическия скок на г-н Сугарев наподобява умствените салтоморталета на обитателите на психиатриите. Всъщност интелектуалецът-естет г-н Сугарев с тия си твърдения, натамънени така, че да се харесат най-вече на изцяло лишената от съдна способност немислеща част на целокупната народна природопопулация, успява да се извиси тъкмо до нивото на бай Ганя с неговото ненадминато "Всички са маскари! И едните, и другите все са маскари!".

Какво падение наистина: най-извисените ни интелектуалци от рода на г-н Сугарев в крайна сметка, след десетилетни неудържими полети и витаене в чистите пространства на свободата и духа, пак непременно стигат до тъй "високото" душевно ниво на националния ни прародител бай Ганя!?

И се пита човек: за какво ни е в нашенските простори летене, щом като с него пак се стига дотам, докъдето се стига и с... пълзене?!

5 коментара:

Анонимен каза...

Браво,винаги Ви чета с удоволствие!поздрави umoren

Анонимен каза...

Автор: Монтерей 10 Февруари 2011 13:57:51
Костов е политическия Череп на България: червеногъза маймуна , с кръхък и полегат като щраусово яйце череп и бърни на дърта кобила.

Анонимен каза...

С най-голямо удоволствие прочетох анализа Ви и наистина няма какво да добавя, освен да изразя моето възхищение от ясния му и точен стил.
Веч се абонирам за блога Ви.
С поздрав, Христо

Ursus Major каза...

Абе господине Грънчаров, да ви питам - то, къде свърнете, къде завърнете, и все Русия ви в устата - да не би някоя от иначе дащните рускини да ви е отрязала навремето, та сега така да сипете огън и жупел?

Томи Томев каза...

Грънчаров, както винаги е точен.
Сугарев пък, е неадекватен.