Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 март 2011 г.

С колко пари руснаците купиха Бойко Борисов и го направиха двойник на Георги Първанов?

В статията АЕЦ “Белене” и картофи, написана от Едвин Сугарев, чета един обеспокоителен, твърде тревожен анализ на последните изявления на "гусин Премиеро" Бойко Борисов, прочетете го и вие, а тук искам да приведа само завършека на тази статия, мисълта в който изцяло споделям:

... Тази централа ще произвежда ток за да заплати собственото си изграждане – най-вероятно до края на проектния си срок. И ще е последния сегмент от енергийната примка, която Русия полага на врата ни, за да гарантира нашата енергийна – а следователно и политическа зависимост. В крайна сметка днешното рубладжийство на българския президент и българския премиер ще стане причина страната ни да еволюира в една посока – от троянски кон на Русия в ЕС – към Задунайская губерния.

Казах “рубладжийство” и го повтарям. Неадекватно поведение от подобен порядък не може да бъде обяснено само с ниския интелектуален капацитет на българския премиер. Може да бъде обяснено обаче със солидна комисионна. Преди да обявява как ще строим АЕЦ “Белене”, колкото и да струва тя, Бойко Борисов трябва да обясни какво прави неговия приятел Валентин Златев на преговорите за същата тази централа – като консултант на “Росатом”, не на България. И дали е консултант наистина, или просто посредник, който трябва да уреди съгласието на българския премиер – срещу съответните финикийски знаци. Парите правят чудеса – дори и от този порядък: Бойко Борисов да се превърне в двойник на Георги Първанов. Няма никаква разлика между двамата; сега те работят рамо до рамо за “големия шлем”. И играят една и съща игра: а това е играта на Владимир Путин.

Трябва ли да търпим всичко това? Да го търпи който ще – аз обаче не смятам да го търпя. И ще направя всичко, което е по силите ми, за да му се противопоставя. Призовавам всеки, който иска да живее тук, да направи същото. Сега е моментът да се покаже има ли гражданско общество в страната ни или не, имаме ли национално достойнство или не.

Бойко Борисов предаде България – и трябва да си върви.

ЗАБЕЛЕЖКА: Изцяло споделям, както казах, мисълта в тази статия и нейния патос. Смятам, че трябва да се реагира незабавно и твърдо - ако искаме примката около врата на нацията ни да не се затегне дотам, че след това да е късно да реагираме. Трябва да разобличим коварните козни на националните предатели Гоце Първанов и Бойко Борисов и да спрем, да предотвратим пъклените им замисли, касаещи бъдещето на нацията, на нашите деца и внуци. Затова дайте, ако искаме да покажем, че сме българи, граждани и човешки същества, да се присъединим към призива на Е.Сугарев и заедно да сторим това, което сме длъжни да сторим в тази толкова тежка ситуация; ето неговия призив, към който се присъединявам с цялото си сърце:

Призовавам всеки, който иска да живее тук, да направи същото. Сега е моментът да се покаже има ли гражданско общество в страната ни или не, имаме ли национално достойнство или не.

Няма коментари: