Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 март 2011 г.

Хайде, граждани, да се опомним: бързо да излизаме да протестираме срещу руското атомно робство!

Алооо, вий, сладкодумници от "Ганкиното кафене": доосвестете се и направете решаващата крачка! Трябва да се реагира не само с думи, а и с действия! Престъпление е в тази тежка ситуация само да се мрънка и мърмори по "добрия" български обичай, а нищо да не се прави; доказано е, че сме свръхдобри в мърморенето, ала нека да покажем, че можем и нещо да направим! Ето, дайте да се присъединим към призива на Едвин Сугарев, дайте да се съберем и да покажем, че сме граждани:

С колко пари руснаците купиха Бойко Борисов и го направиха двойник на Георги Първанов?

Нещата са тежки и само с недоволно мрънкане нищо няма да променим. Иска се да се действа, иска се да се съпротивляваме, иска се да се борим, ако искаме да променим приготвената ни участ! Хей, човеци, бъдете на висотата на призванието си, не се самоунижавайте повече, дайте заедно да поработим, та да спасим страната си, да отместим от снагата й вмирисания руски ботуш, който ни затиска толкова десетилетия. Дойде момента да покажем, че ни писна да ни продават сякаш сме роби или животни!

И най-важното: оставете "Ганкините кафенета" на недоволни мърморковци, в които пребиваваме, дайте да излезем на улицата и да се видим там, щото истинското се прави на улицата, а не в одимените интернетни кафенета. Я вижте арабите що сториха, а ний продължаваме да се излагаме! Позор! Същински позор!

Таман написах този призив, и намирам в блога на И.Инджев друг такъв призив, доста силен, написан от негов читател и почитател; ето какво пише тоя човек:

До Иво Инджев и всички читатели:

Време е нещо да се направи! Нека направим това, което зависи от нас! Ако сега не го направим, утре ще бъде късно!

Предлагам да организираме масов протест. Досега не е имало такъв срещу Белене. Само че са ни необходими организатори. Популярни хора, чиито призиви биха се чули. Мен никой няма да ме чуе. Иво Инджев е такъв, ако би желал да се наеме.

Само с него, разбира се, няма да стане. Трябва да се включат всички обединени в каузата – блогъри, форуми, FB, Twitter и т.н. Разбира се и Едвин Сугарев. Всички, без оглед на политически пристрастия. Важна е само крайната цел. После можем да се караме.

Очевидно е също така, че за разлика от арабските протести, при нас Интернет няма да е достатъчен.

Трябва да се ангажират всички възможни, и то бързо. Политически партии – Синята коалиция е длъжна да се ангажира. Отново, тук не влагам никакви пристрастия, длъжни сме да опитаме всичко! Зелените са сигурни.

Хайде граждани, да се опомним!

Написа: DX

Присъединявам се към този призив и го допълвам така:

Хайде, граждани, да се опомним: бързо да излизаме да протестираме срещу руското атомно робство, което ни подготвят продажни управници!

4 коментара:

Анонимен каза...

Добро утро. Любопитно ми е докъде ще доведе тази омраза.Аз мисля, че трябва да защитаваме своите граждански интереси. Един от тях е електроенергия на достъпни цени. От това зависи много, как ще живеем ние и нашите потомци. Досега нито една страна от ЕС не прояви интерес към АЕЦ Белене и това е понятно, те просто се нуждаят от нови пазари на техните АЕЦ. Световно признати учени преди години казаха, че АЕЦ Козлудуй не е заплаха, но това не попречи на Иван Костов да подпише унизително споразумение в което е уточнено кога точно ще бъде затворена Козлудуй 2032 година. Светът е пари и ние трябва да се впишем в този свят, това става и чрез енергийна независимост. Тук няма място за емоции, от нас се иска да мислим за себе си и това е един добър начин, като се изгради Белене. Намирам всички тези призиви за манипулативни, те не са в интерес на обикновения българин. Жалко, че гражданското общество в тази страна се отказва от мислене и поема по течението на безразличието и апатията. Аз бих се гордяла, ако в България се построи АЕЦ Белене, защото това е сериозна заявка за добро бъдеще на всички които идват след нас.

Ангел Грънчаров каза...

Долро утро!

Любопитно: Вие значи под "енергийна независимост" на България разбирате енергийната й зависимост от Русия... любопитно, много любопитно!

Бихте ли могли да се обосновете за така парадоксалното Ви твърдение?

Анонимен каза...

Синята коалиция е длъжна да се ангажира.

Анонимен каза...

Хайде приятели, нямаме време!
Докато ние си чешем езиците, ония "симпатяги" си плетат кошницата.

Трябва да докажем не само на другите, но и на себе си, че комунистите не са успели да унищожат всичко човешко в нас.

Сиси