Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 7 март 2011 г.

Защо Западът никога няма да прозре истината за комунизма

Блогърът Сандо е напусал интересен текст под заглавие ТОТАЛИТАРИЗМЪТ КАТО ВИСША МОДА, в който между другото се отбелязва следното важно обстоятелство, касаещо ни непосредствено:

Та, чудя им се на французите и си казвам, че ние с нашите 45 години тоталитаризъм сме си много добре, даже очень хорошо! Продължаваме да си хрантутим членовете и членките на Съюзите на писатели, художници и прочие партийни галеничета, да пляскаме в ритъм със соц.естрадата на Лили Иванова, а по-паметливите от нас с удоволствие си спомнят колко стотинки струваше сиренето при бай Тошо, както и цените на хляб „Добруджа” и картата за почивка на море...

И така стигаме до следващото заключение – именно отношението към морала и закона, към обществото и историята направи така, че едни страни от бившия соц.лагер успяха да израстнат и еволюират в европейската посока, а други – разбирай нашата многострадална родина – преджапаха смело Босфора и заложиха на ориенталската романтика и форма на държавност. Сега вече на никой не му пука за морала, закона или раздялата с тежкото тоталитарно минало. Никой не се притеснява от дискриминационни слова по отношение на чужденци, раси, религии, сексуалност, пол, възраст и т.н. И дори бих казал, че онзи, който открито обижда на педераст, възхвалява "Възродителния процес" или разправя как е нанасял побой на непълнолетен, може съвсем спокойно да се озове начело на държавата.


Понеже съм напълно съгласен с твърдението му, написах там коментар, засягащ един друг аспект на проблема; ето моя коментар в неговия блог:

Западът е толкова "толерантен" спрямо кървавите престъпления на комунизма по една единствена причина: понеже и той е прогизнал от левичарство, понеже сред "интелектуалците" на Запад социализмо-комунизмът продължава да минава ако не за друго, поне за една "красива" и "човеколюбива" утопия. Западът продължава да е толкова "толерантен" спрямо мракобесието, наречено комунизъм, също така и защото там, на Запад, не са живели комунизма, т.е. никога няма да усетят в пълнотата й неговата бесовска същина.

Един ден да бяха поживели при автентичен социализмо-комунизъм западните "либерали", щяха да пропищят до небесата; но понеже не са го живели, не знаят що е, а си се задоволяват с една натруфена и съвсем негодна идеализирана представа за него. По тази логика ако се мисли, Западът никога няма да прозре истината за комунизма; ако пък вземем предвид и това, че даже у нас, където сме живели комунизма, има безсрамници, които продължават да лъжат младите за неговата "хуманна същина", как тогава да очакваме, че лъжите за комунизма един ден ще бъдат разобличени и осъзнати като лъжи от толкова наивния, склонен към леви блянове "либерален" Запад?!

Факт е, че на Запад "ляво" и "либерално" се възприемат за едно и също, как тогава да осъзнаят, че най-големите душители на свободата, именно Ленин и Сталин, са в същото време не само леви, но и свръхлеви, сиреч, истински леви?!

4 коментара:

Анонимен каза...

обратно, на запад е истинското ляво, а комунистите са просто тирани.

Милен Петков каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,
Позволявам си да допълня, ЛЯВО е синоним на ЛИЦЕМЕРИЕ - примери колкото щеш, и не съм съгласен че Запада (по-точно някои негови ПЛАТЕНИ представители) е наивен и склонен към блянове. А ето и примерите:
- Вестник "Дейли уоркър" фалира три месеца след като финансирането му от "братски партии" беше спряно (2 млн.$ годишно, и за по-малко доста продажници биха се правили на комунисти)
- Майкъл Мур въпреки че твърди, че здравната система на Куба е най-добрата, си прави операция на пъпка на г*за в Лос Анжелис
- Джон Бон Джови заплаши (по време на предизборната кампания за втория мандат на Дж.Буш) че ще емигрира, ако Буш спечели, но не съм забелязал да е отпътувал към Москва
- Когато Пирински-младши гледа от екрана на TV и казва с школуван глас: "...ще направим социализъм с човешко лице..." даже не е лицемер, а долен лъжец
- Ръководителите на "братските" партии през 80те години идваха вкупом в България, където им шиеха костюми при моделиер Пачолов (з-д "Дружба" Варна), плащаха им почивката, публикуваха им глупостите и ги караха да се чувстват велики, докато у тях никой не им обръщаше внимание

Но най-страшния пример ще посоча без имената - в една държава бранейки "конституцията" властта използваше всички видове войски срещу една автономна област, твърдеше че това е нейна вътрешна работа и странно - Запада мълчеше като пръднал в Ямболски автобус, а сега за същото пищи като ущипан. (моля да не ме припознавате като фен на Кадафи).
Желая успешен ден.

Анонимен каза...

Западните либерали нямат идеализирана представа за комунизма, напротив, те много добре знаят какво представлява той в действителност. Едно от най-големите заблуждения е да се смята, че комунистите са комунисти поради хуманни съображения – защото смятат идеята на комунизма за добра и справедлива. Нищо подобно: комунистите са комунистите поради човекомразие. Карл Маркс не е искал да ощастливява човечеството. Той просто е искал да бъде диктатор на Германия. Теоретичните му трудове са следствие от това желание, понеже все пак се е нуждаел от някаква идеологическа обосновка за пред света.

Цитат: „Един ден да бяха поживели при автентичен социализмо-комунизъм западните "либерали", щяха да пропищят до небесата.”

Не, те няма да пропищят до небесата поради простата причина, че те нямат никакво намерение да стават роби в системата. Западните либерали искат социализъм и комунизъм, защото виждат себе си в ролята на новата диктаторска управляваща класа или номенклатура. Докато това не стане, те естествено предпочитат да останат в западните общества и с всички сили да се борят за тяхното унищожение. Иначе всеки западен либерал с огромно удоволствие веднага би се съгласил да живее в комунистическо общество, но само при условие, че самият той стане диктатор, а не просто винтче в системата.

САНДО каза...

Не знам кое "ляво", но се радвам за западняците, че техните "леви" нямат нищо общо с българските... Защото ако бяха същите, сега и Западът щеше да е на нашето дередже.

Колкото до причините западняците да не се интересуват особено от НАШИТЕ проблеми с тоталитарното минало, то в тази им позиция със сигурност има много повече егоизъм, отколкото можем да си представим. Иначе преди време (през 1997 година май беше) във Франция публикуваха "Серната книга на комунизма" в която ясно се казва, че болшевиките са взели над 100 милиона жертви из целия свят... Вярно е, че някои "леви" интелектуалци опитаха да критикуват, но общо взето обществото прие много радушно този анализ на комунистическите престъпления.
А в България реакцията на подобна публикация би била като на онзи ватман, който се беше скарал с журналистка... "Пиши във вестника, ако искаш, ма! Аз пък няма да го прочета!"