Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 март 2011 г.

Открито писмо на граждани до достопочитаемия г-н Премиер

Достопочитаемий господин Премиер,

Днес, 19 март, събота, заради Ваше решение, ще бъде работен ден, за да се "отработва" 4 март, ден, който тогава Вие така великодушно "подарихте" на природопопулацията, без изобщо да я питате иска или не иска такава една размяна, по начало лишена от позитивен смисъл, т.е. размяна, изцяло вредна и глупава. Днес, в съботния ден, следователно, цялата нация трябва да работи, като по този начин, заради Вашето необмислено решение, съвместно ще ни се наложи да нарушим следната Божия заповед:

... а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: недей върши в него никаква работа ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни (волът ти, ни оселът ти, нито какъвто и да е) твой добитък, нито пришълецът ти, който се намира в жилищата ти; защото в шест дена създаде Господ небето и земята, морето и всичко, що е в тях, а в седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

И така, драги г-н Борисов, както забелязвате, даже добитъкът в съботния ден трябва да почива - а ний нещо по-онеправдано от добитъците ли сме?! Самият Бог ни е подарил съботния ден, а Вие самоволно си позволявате да отменяте Божията заповед, което е най-малкото нагло. Бог ни нарежда в този ден нищо да не вършим, а Вие, драги г-н Премиер, ни нареждате да работим. Не чувствате ли, че сте си присвоил прерогативи, които по презумпция нямате. Може да се възприемате за нещо като Батман, ала заповеди на самия Бог да отменяте нямате абсолютно никакво право. Вразумете се най-сетне! Работата, с която сте се захванал, не е играчка. Щото да не вземе за Вас лично един ден, ако я карате така, да стане и "плачка".

Заради т.н. "национален празник", именно 3-ти март, Вие си позволихте да нарушите по един най-екстравагантен и грозен начин Божията заповед. Заради истината и справедливостта ние пък сме в правото си да избираме: Вам ли да се подчиним, Вашата заповед ли да изпълним, или Божията. Това е наше човешко, гражданско и духовно право.

Затова ние, долуподписаните, считаме, че за нас по-важна е Божията заповед, поради което отказваме да изпълним Вашата. Това означава, че ще се явим на работа, ала в знак на протест няма да работим. Т.е. ще изпълним предписаното ни от нашия Бог. За Ваше сведение, многопочитаемий господин премиер, българският народ е православен народ, много други религиозни деноминации, разпространени в Отечеството ни, също спазват Божиите заповеди от Свещеното Писание, поради което се считаме за длъжни да изпълним Божията, а не Вашата своеволна и глупава заповед.

Бъдете жив и здрав и, изпълнявайки длъжността си, помнете, че "тая работа" не е като "оная", т.е. поне малко се старайте в това, което правите, да изхождате от изискванията на разума, традицията и правото, а не да правите каквото Ви скимне. Защото който властник почне да прави каквото му скимне, един ден горчиво ще се разкайва.

ПОДПИСАЛИ ОТКРИТОТО ПИСМО:

1.Ангел Иванов Грънчаров
2.
3.
4.
5.
6.
7.
...

Няма коментари: