Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 април 2011 г.

Руското мекере Сидеров: Министър Трайков да си иде заради "подозрителна връзка и допирни точки с И.Костов"

От чудесната статия, написана от Eкип на Mediapool и публикувана под заглавие Бойко Борисов: Право на руснаците е да си наемат В. Златев за консултант по "Белене", която ви съветвам да изчетете цялата, взех един твърде изразителен, що се касае до същината на случващото се, момент:

Премиерът се дистанцира от Трайков, "Атака" настоя министърът да си ходи

... Към днешна дата Борисов се дистанцира от Трайков дотам, че го определи като министър на вицепремиера Симеон Дянков, а не негов.

"Искам да си дойде Дянков, заедно със своя министър, който самият той ми е предложил, и в зависимост от това как се разберат, аз ще подкрепя всяко тяхно решение. Само ще ги слушам и ще ги помоля да излязат заедно и да обявят решението си, каквото и да е то", допълни Борисов по повод разнобоя за подписаните с "Росатом" договорености.

Според самия Борисов разцепление в правителството няма, а клаузата, подписана от Първанов, не променя с нищо досегашното положение и от консултанта HSBC зависи как ще продължат преговорите за АЕЦ "Белене".

Премиерът обеща, каквото и да е решението, предварително да информира парламента за него.

Сидеров съзря подозрителен синхрон между Трайков и Костов

Междувременно лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров, който е единственият лоялен партньор на ГЕРБ в парламента, обяви в петък, че министър Трайчо Трайков трябва да си ходи заради действията му около подписания от шефа на НЕК анекс към договора за АЕЦ "Белене". Сидеров, подкрепен и активно подтикван от интервюиращия го по проправителствената ТВ7 Николай Бареков, каза, че министърът внасял разнобой в правителството. Не било и ясно в точно какъв интерес работи Трайков.

Според Сидеров информацията за подписания меморандум с Русия е била представена истерично най-вече от "сините", а се оказало, че подписаното с руснаците било нещо чисто технологично.

Лидерът на "Атака" вижда и подозрителна връзка и допирни точки между Трайчо Трайков и председателя на ДСБ и съпредседател на синята коалиция Иван Костов. Според него "цялото фалцетно говорене на сините" означава, че точно те били с някаква обвързаност.

"Решение на премиера е дали да поиска оставката на министър Трайчо Трайков. Моята препоръка като парламентарист е г-н Борисов да не се колебае, защото хората са гласували доверие на него и очакват решителни действия", доразви по-късно тезата си Волен Сидеров и в интервю за “Фокус”.

"В екипната игра трябва всички да се съобразяват с капитана. В случая г-н Трайков започна солово изпълнение, което влезе в асинхрон с действията на други министри в кабинета", добави лидерът на "Атака".

Според него остава въпросът какво точно постига министърът и защо предизвиква такава дестабилизация...

2 коментара:

Анонимен каза...

Прав е Сидеров. Учедва ме защо го обиждате в заглавието!

Анонимен каза...

Прав е Сидеров. Учедва ме защо го обиждате в заглавието!

Защото автора е с промит до основи мозък тъй като не му достига да промива мозъците на учениците, на които преподава, си допълва крастата с писане на глупости по форуми и издаването на безброй книги, за чието финансиране иска помощ от учениците си.