Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 7 април 2011 г.

Ако сте българи, подкрепете подписката НЕ ИСКАМЕ АТОМНА БОМБА В БЕЛЕНЕ!

Това може да стане като отидете на ето тази страница: НЕ ИСКАМЕ АТОМНА БОМБА В БЕЛЕНЕ!. Ако сте български граждани, подпишете се! Предателите на България, естествено, няма да я подпишат, но не към тях се обръщам в момента. Ето част от написаното в петицията:

Като граждани на Р.България ние сме силно обезпокоени от заявената категорична позиция на Премиерът Бойко Борисов за това, че АЕЦ Белене «ще се строи», на фона на случилото се през последните седмици в Япония и предприетите стъпки на ЕС за основна преоценка, завишаване критериите за безопасност, замразяване и дори – спиране на подобни проекти.

Смятаме, че преди да се предприеме стъпка към окончателно приемане и стартиране на подобен мега атомен проект, трябва да бъде направена сериозна оценка на рисковете, както и дали наистина страната ни има нужда от точно този проект.

Tревожно е, че единствените три страни, които категорично заявяват решимост да продължат своите ядрени проекти без допълнителни проверки за сигурността им, са Русия, Турция и България. С подобно решение България се дискредитира като страна членка в ЕС, демонстрирайки покорство пред Русия и незачитане политиката на ЕС.

Имайки предвид следното:

1. За нуждите на вътрешното потребление на ток АЕЦ "Белене" не ни трябва.

Доказано централата не е необходима за енергийните нужди на страната поне до 2025г.;

2. АЕЦ «Белене» крие непосредствен риск за населението на България и съседни страни.

Прегледът на изградените и проектираните АЕЦ на територията на ЕС показва, че няма нито една в зона с толкова висока сеизмичност като тази на "Белене". Този факт е установен още през 1984 г. от БАН. Това е причина и за допълнително оскъпяване на проекта. Особено в светлината на събитията във Фукушима; (ОЩЕ >>>)

(ЗАБЕЛЕЖКА: Прочети също и НЕЗАВИСИМА ОЦЕНКА НА ПРОЕКТА АЕЦ „БЕЛЕНЕ”, изготвена от Института за пазарна икономика.)

Няма коментари: