Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 7 април 2011 г.

Дали руснаците не успяха да купят и Дянков?

Чета информация със заглавие Дянков: Интересите на България са напълно защитени, а пък вчера, както е известно, не друг, а руският посланик също се опита да ни убеди, че българският интерес изцяло бил защитен със строежа на АЕЦ в Белене: виж Изумителна наглост: руският посланик си позволява да определя какво отговаря на българския интерес!.

Излиза, че българският интерес по някакъв чудодеен начин точно съответства тъкмо на руския интерес! Което пък не означава друго, а само това: че ний, българите, че ний, българските граждани, че българската държава вече изобщо нямаме потребния суверенитет да решаваме сами какво съответства и какво не съответства на нашия национален и държавен интерес!

Но това е отделна тема. А сега искам да кажа какво си помислих, съпоставяйки изявлението на Дянков от днес с изявлението на руския посланик от вчера; впрочем, същите тия мисли няма начин да не си ги помисли всеки що-годе мислещ български гражданин:

Дали пък руснаците не успяха да купят и Дянков - по същия начин, по който купиха, чини ми се, и самия премиер Борисов? Щото, несъмнено е, сега действащият Премиер на България вече е също най-горещ защитник на руските интереси, т.е. вече също е рубладжия - подобно на Президента, подобно на кой ли не още!

Прочее, има само един начин Борисов да докаже, че не е рубладжия, че не е бил купен от руснаците за своята кауза да подчинят енергийно и морално България, а именно: като не подпише споразумението за АЕЦ в Белене. Ако го подпише, значи е рубладжия. Друго обяснение няма и не може да има. Всяко предателство в българската история се обяснява не с вродена душевна низост, а с пари! Предимно руски пари!

Това да предадеш българския интерес в угода на руския, при това бидейки български Премиер (или Президент), може да се дължи на едно-единствено нещо: руснаците са те купили, а именно, с щедро дадени иили подарени рубли (евра, долари) са направили така, че съвестта ти да блокира, т.е. да станеш български предател, сиреч, рубладжия.

И да се върнем на случая "Дянков", "американеца" в правителството. Всеки от нас няма начин да не си спомня - въпреки че у нас мнозинството от народа е с доказо къса памет! - как Дянков категорично заявяваше до оня ден, че той пари за строежа на Белене от бюджета нямало да даде никога, в никакъв случай и прочие. Сега обаче вече е подписано обвързващо споразумение за строежа, и той изведнъж, неизвестно защо, подобно на фурнаджийска лопата, се обърна и вече твърди противоположното, а именно, че да плащаме за руския АЕЦ съответствало на "българския национален интерес". Откъде-накъде да съответства?! Явно, за да си промени така кардинално позицията на Дянков е въздесйтвано по един добре познат начин: чрез пари, чрез подкуп. Друг начин това да стане просто няма.

По същия начин се обяснява чудодейната метаморфоза в позицията на г-н Премиера Борисов, според която "гьолът в Белене" изведнъж, неизвестно защо, стана така приемлив и изгоден за България икономически и енергиен проект. Парици са играли за тази метаморфоза.

А че Президентът Гоце отдавна е купен а работи не за българските, а за руските интереси вече се знае не само от децата, но дори и от кучетата по селата!

И какво излиза в крайна сметка? Морето на корупцията у нас, подобно на цунами, разби тесните национални граници и вече се възвиси на междудържавно ниво! Друга държава, каквато е Русия, открай време си поддържа - с пари, естествено, с какво друго - своя покорна предателска "пета колона" от русофили! Президентът ни е от тази пета колона български предатели. Сега руснаците вече си пазаруват всеки, който поискат. И който им трябва. И всеки у нас явно се продава. Скрупули в туй отношение, оказва се, няма...

Блазе ни! Щастливци сме ний, българите, да го знаете от мен! Живеем на чудната страна на света, в която няма невъзможни неща! Блазе ни!

1 коментар:

Анонимен каза...

Пари и заплахи. Ако ви прави впечатление, повече флашки няма.