Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 април 2011 г.

Длъжни сме да се противопоставим и да предотвратим най-голямото национално прецакване, което ни готвят

Четох, че Уестингхаус ще строи в Китай 4 реактора по 1000 МгВ за 8 млрд. $.

Предложението на „братска“ Русия, доколкото са достоверни данните в медиите, е за 2 реактора по 1000 МгВ за 8 млрд. евро!!

Разликата не е голяма, нали – да плащаме и да вземаме бързо, че ще загубим „най-добрата“ оферта…

Автор: Борис Петров

(ЗАБЕЛЕЖКА: Искам да добавя нещичко и от мен. Разликата в сметката от "некакви си там" 4 милиарда евро в повече, която ще платим "по братски", ще отиде не къде да е, а в касите на комисионерите, които сега така пламенно ни убеждават в "несъмнените ползи" на нацията от строежа на излишната АЕЦ. Тъй че сметката винаги излиза, няма начин да не излезе.

Ето, г-н Гоце Първанов защо е така пламенен защитник на руските енергийни проекти, за тоя "дека дуа у гората" ли? Не, нема такова нещо, да не го подценяваме тоя виден сирищникчанин. Ами сърцето Бойково що се пристрасти така горещо към руския АЕЦ? Става дума за огромни пари, които ще бъдат разпределени между ония, които ще имат заслугата да ни пробутат руската АЕЦ - руската атомна бомба - на такава грамадна цена.

Нека да не подценяваме способността за крадене, която винаги са имали нашите самоотвержени рубладжии, пардон, те вече са "евраисти", щот предпочитат да им плащат не с рубли, а евра. Забелязвате ли, впрочем, с какво умиление бат ви Бойко произнася думата "евра"? Сега разбирате ли защо изпитва лек, но буен оргазъм като произнася тая дума, и то винаги с ударение върху а?!

А ний, нашите деца и внуци, които ще плащаме сметката, ако си проспим шанса да се противопоставим и да предотвратим това най-голямо прецакване, което ни готвят, явно сме достойни за жалката участ, която ни чака...)

5 коментара:

Анонимен каза...

http://www.elhovonews.info/?p=6446

Анонимен каза...

http://www.facebook.com/notes/ivan-kostov/реакторите-за-белене-не-са-произведени/10150146920129538

Анонимен каза...

Ами да си вземем китайски реактори. Вие съгласни ли сте?

Анонимен каза...

а от кога китай е член на ЕС :) ?

Анонимен каза...

Къде първият коментирал е прочел за китайски реактори?Освен ако Уестингхаус вече не е станала китайска фирма.Аз лично не съм съгласен да плащам нито за руски,нито за френски,корейски или какъвто и ще да е реактор в земетръсна зона,който ще произвежда ток ,по-скъп от вносния.