Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 април 2011 г.

Издадени бяха сигналните екземпляри на моята книга "Идеи за една нова философия и стратегия на образованието в България"

Това е по-пълното издание на тази книга, която излезе в краткия си вариант през миналата година. Сега книгата е в обем 225 страници, корицата е непретенциозна (двуцветна), но пък е направена съзнателно така - за да наподобява книгите, издавани в едно по-старо време. Цената е 10 лева (при производствени разходи на екземпляр от 7 лева; това е така, понеже книгата се отпечатва на офсетна техника и то на хубава хартия). Смятаме книгата да бъде издавана според поръчките, именно на абонаментен принцип: плащаш парите и книгата ще ти бъде доставена в няколкодневен срок.

Причината за това е, че у нас няма търсене на подобен тип сериозна и претенциозна философско-аналитична литература. А няма търсене по една единствена причина: тъй като нашето образование в момента е в изключително бляскаво състояние, то самодоволната общественост изобщо не може да погледне с добро око на една книга, която си позволява лукса да критикува този апотеоз на образоваността, на възвишената култура, на личностния разцвет и на духовно-нравственото съвършенство, който се е възцарил в родните ни училища и академии.

При това положение странниците, желаещи все пак да си закупят тази необичайна иначе книга могат да ми пишат на имейла и да си я поръчат. Пощенските разходи са за сметка на щедрия автор.

Няма коментари: