Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 1 май 2011 г.

Защо идеята за прераждането е чужда на Западната духовност и вяра

По една от темите в блога ти - виж Да освободим духа си, най-ценното, което имаме... - която много ми допадна, направих един коментар, като очаквах да изразиш мнение по повдигнатия от мен въпрос, та да се завърже дискусия, но ти може би нямаше достатъчно време тогава. Затова ти изпращам този мой коментар сега:

Не бих казал, че няма интерес по тази тема. Истински важните и смислени житейски теми вълнуват, според мен, много хора. Но те са толкова лични, толкова сложни и на пръв поглед неуловими за мисълта на обикновения човек, че много малко хора са склонни да изкажат свободно мнението си. Повечето мислещи хора, пак според мен, само четат и нямат смелостта и свободата да се изразяват свободно - както го правиш ти. Това е напълно обяснимо, все пак си философ по образование и по вътрешна нагласа.

Аз обаче ще си позволя да повдигна един, според мен, много важен въпрос. Не съм религиозен човек, но вярвам в Бог като смисъл и проявление. Според специалисти, които са компетентни по начина на написване на Библията, от тази велика книга липсват глави - и в съвременният си вид тя е не пълна. От нея умишлено са премахнати главите, в които се говори за така наречената идея за прераждането. Какво е твоето мнение по тази тема? Как ти се отнасяш към тази источна философия, именно идеята за прераждането? (ОЩЕ >>>)

Няма коментари: