Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 14 юни 2011 г.

Гей-хомофоб и дискриминиран дискриминатор

Тази сутрин попаднах в един блог, в който открих, между другото, интересна публикация, която ми се иска да публикувам в новата книжка на списание ИДЕИ; заглавието й е Естествен хомофоб. Ето, прочее, откъс от този текст, а останалото можете да идете да прочетете там, така и така стана дума за него:

Аз съм хомофоб. Самият аз съм гей, но не харесвам останалите гейове. Имам предразсъдъци. Смятам, че повечето гейове са швестерки - мазни интриганти, на които не може да се вярва, хора, с които не искам да имам нищо общо. И затова бягам от тях. В живота не познавам нито един гей - нямам гей познати, камо ли гей приятели.

Аз всъщност съм дискриминатор. Самият аз съм дискриминиран, но това не ми пречи и аз да дискриминирам. Имам предразсъдъци към най-различни групи от хора: към ромите, че са крадливи; към момчетата, че са тъпи; към българите, че са кофти. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

Няма коментари: