Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 юни 2011 г.

Прочувствен стон на комуноидна душа в защита на светинята на българо-съветския комунизъм

На едно място чета наистина прочувствен коментар на някой си, който се е нарекъл DIvanov. Разбира се, той ни назидава как било "правилно" да оценяваме нещата, опитвайки се да насочва нашите чувства. Ето риданието на това засегнато до дъното на душата си нещастно комуноидно същество:

Не разбирам каква е тази омраза в БГ. В ЕС не си махат паметниците на "окупаторите". Освен споменатия вече паметник във Виена, има три огромни монумента в Берлин: Treptower Park, Tiergarten (от страната на Западна Германия!) и Schönholzer Heide (30 000 кв.м.! - сравнявайте с каквото и както искате).

Паметника с руския войник гушнал немското дете впрочем е най-показателен и поучителен. Когато от двете страни на барикада при жилищна сграда са се стреляли, по време на временно затишие се е чул детски плач. Руски войник е излязъл без оръжие с вдигнати ръце, отишъл е и е намерил детето сред труповете. Взел го е и се прибрал при своите позиции невредим - немците не го застреляли. (Малък коментар към тая мила и сърцераздирателна постъпка на съветското пиянде: постъпил е така, най-вероятно защото си е мислил, че момиченцето става за изнасилване! А нищо чудно е и да е ставало. Историята свидетелства тъкмо за такава една мотивация за действието на нежния съветски войник. Бел.моя, А.Г.) (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр.

1 коментар:

Анонимен каза...

Не всички от войниците са били гадове, напълно възможно е този да е бил Човек, но това не променя факта, че съветската служба е символ на терор, включително спрямо войничетата.