Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 юни 2011 г.

Нека да направим максималното за да победим враждебността си към циганите!

С тази публикация откривам за по-нататъшно обсъждане темата, формулирана в заглавието: Нека да направим максималното за да победим враждебността си към циганите! Скоро ще напиша текст по този много важен според мен проблем.

Че съществува враждебност и неразбиране между българи и цигани се знае, и това е враждебност най-вече от страна на българите към циганите. Това не трябва да бъде така. Циганите са наши събратя по съдба, срещу които ние постъпваме крайно несправедливо: заради нашата враждебност те са изтикани едва ли не в гета, биват упреквани, обиждани, с тях не се отнасяме като към хора, което е грозно! Циганите били такива и онакива, те правели не знам какво си, много сме придирчиви към техните недостатъци, а ние самите нима сме перфектни или много добри?! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр.

7 коментара:

Анонимен каза...

За съществуващата враждебност са виновни циганите. Да започна ли да изброявам? Трябва да пиша цяла вечер. Те сами се завряха в гетата и не желаят да излизат от там. Какво става там е известно на всички. Ние нямаме нужда от агитация. Агитирайте циганите да се променят, да започнат да спазват правилата, да започнат да работя, да учат. В момента, когато има избори, за един ден са избиратели и след това отново се превръщат в роби. Това е уникално племе, мразено в цял свят именно поради факта, че живеят от днес до утре и нищо друго не ги интересува.

Румен Николов

Анонимен каза...

Всеки сам си е виновен и си сърба кашата. Сами трябва да променим нещата, те едва ли. Или да чакаме и да става по лошо..за нас. Демографските статистики са впечатляващи. Така че да не сочим пръсти а да видим какво можем да направим. Докато не се осъдят престъпленията на БСП, нищо!

Весо Дюлгеров

Анонимен каза...

Насила не можеш да интегрираш никого, както и не можеш да наложиш насила демокрация... Всъщност някой виждал ли е депресиран циганин?

Татяна Лозанова

Анонимен каза...

Оооооо, не са ми никакви събратя!!! Питали ли сте ги дали знаят за В. Левски, Х. Ботев, Л. Каравелов, И. Вазов и други, дейци на страната ни, който са се били без страх и горддост, а сега уж тези събратя където ги казвате, че са ви, защото за мен не са... какво правят хубаво, за теб, за мен, за братята ни, за сестрите ни, който са истински българи, а не мръсна паплач, който искат само да ядът и да им дава пари държавата. Е г-н Грънчаров, мисля, че мисленето ти е съвсем грешно и безотговорно...СРАМ, СРАМ, СРАМ. Има българи, който гладуват, дори си плащат данъците и какво ли още не,а циганите като чели са с имунитет, могат да си строят където си искат и какво ли още не. не ходят на училище, оооооооо аз не искам братство с такава паплач недъгава. Който иска съжителство с мангали нека си се отдели към тях аз не искам те да идват към мен !!! А и попитайте ги дали знаят химн на БЪЛГАРИЯ...ДАНО НЯКОЙ ДЕН БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В МАНГАЛИЯ !!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!!

Miroslav Efremov

Ангел Грънчаров каза...

Ето че тия първи реакции показват най-нагледно, че съм прав, че враждебността към циганите сред нас е невероятно силна и бих казал дори патологична. Така обаче повече не бива да бъде. Несъвременно е да сме такива. На първо място трябва да сме човеци и да се отнасяме към циганите като към човешки същества - като нас самите. А че са различни от нас не ги прави по-малко такива...

Анонимен каза...

Тия циганки, които г-н Грънчаров е подбрал и показва на клиповете, не са проблем. Аз ще ги интегрирам. Него ще го отведа на друго място, да го видя, как ще интегрира поне една, то интегрирането не е като писането.

Анонимен каза...

Не смятам, че сте прав. Действително има враждебност на българи към роми, но тя не е специфична за нашия народ. Турците например не могат да понасят ромите, в много по-голяма степен от българите. Самите роми не обичат и не уважават другите народи, не приемат техните закони и порядки и като цяло паразитират върху по-развити култури.
Вярно е, че българите също са мърляв народ, но сравнение с ромите са почти поносими.
Разбира се, причините са проблемите на ромите не са чисто етнически - отгледано в нормална среда, едно ромче става нормално дете, а после нормален човек - но в странната, номадска култура, която този етнос има.